کد خبر 989538
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶

آنچه در این مطلب برایتان خواهیم آورد، معرفی چند کتاب برای رسیدن به معرفتی نسبی درباره قیام حسینی و عزاداری با معرفت است.

گروه فرهنگ و هنر مشرق - فرهنگ عاشورا را بیشتر از هر جایی می شود در میان کتاب ها جستجو کرد. رفتن به مراسم های مذهبی؛ مساجد، هیئات و تکایا اگر بدون معرفت باشد، چیز زیادی را نصیب مخاطب نمی کند و چه بهتر که عزاداری هایمان هم با معرفت و شناخت نسبت به حرکت عظیم حضرت اباعبدالله (علیه السلام) و یاران گرانقدرش باشد.

آنچه در این مطلب برایتان خواهیم آورد، معرفی چند کتاب برای رسیدن به معرفتی نسبی درباره قیام حسینی و عزاداری با معرفت است.

۱- رحمت واسعه / بیان خصائص رحمت واسعه خدا، حضرت سید الشهدا علیه السلام / در اشارات آیت الله العظمی بهجت / مرکز تنظیم و نشر اثار آیت الله بهجت

این کتاب در سه بخش تنظیم شده است:

۱. روایتی کوتاه از سیره و روش آن عالم ربانی: در این بخش به شرحی گذرا از دلدادگی و سر سپردگی آن عالم عارف به ساحت مقدس معصومین و اباعبدالله‌الحسین علیهم‌السلام پرداخته شده است.

۲. گزیده‌ای از بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی بهجت قدس‌سره: این بخش که قسمت عمده کتاب را تشکیل می‌دهد، در ٩ فصل گردآوری شده است.

۳. پرسش‌ها و پاسخ‌ها: در این بخش، گزیده‌ای از پرسش‌ها و پاسخ‌هایی از حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره، جمع‌آوری شده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

بکا [گریه] در مصائب اهل بیت(ع) و به خصوص سیدالشهدا(ع)، شاید از آن قبیل مستحباتی باشد که افضل از آن نیست؛ یعنی افضل از آن در مستحبات نیست. «بُکاء مِن خَشیَهِ الله» (گریه از ترس خداوند) هم همین‌طور است که شاید افضل از آن نباشد. آیا نماز شب هم از همین قبیل است؟ آیا ممکن است در همین درجه باشد یا اینکه این‌ها مقدم بر صلات اللیل هستند؟   
بکا من خشیه الله و بکا برای مصائب سیدالشهدا(ع) معلوم نیست همتا داشته باشد. 
زیرا نماز شب عمل قلبی صرف نیست، بلکه کالقلبی [مانند عمل قلبی] است، ولی حزن و اندوه و بکاء عمل قلبی است، به حدی که بکاء و دمعه [اشک چشم] از علائم قبولی نماز وتر است.          
آن‌هایی که بکای مردم را –نعوذ بالله- امر غلطی می‌دانند، چه می‌گویند؟! این «بکاء من خشیه الله» عمل انبیاء است. چه می‌گویند؟! مسئله بکاء بر سیدالشهدا المظلومین(ع)، این هم مثل بکاء از خشیه‌الله است. این هم همان اجر را دارد. قطره‌اش چقدر فضلیت و اجر دارد. بعضی می‌گویند: گریه چه فایده‌ای دارد؟       
فایده‌اش این است که اتصال روحی انسان با خود سیدالشهدا(ع) و با حضرت رسول(ص) و با خدا در ترقی است؛ با همین بکاها.           
فردای قیامت که هیچ چیز از انسان نمی‌خرند، اشک بر سیدالشهدا(ع) را مثل دانه درّی برایش نقد می‌کنند.

۲- مقتل امام حسین (علیه السلام) / علامه سید مرتضی عسکری / با مقدمه استاد محمدعلی جاودان / موسسه ایمان ماندگار

این کتاب، حوادث زندگی امام حسین علیه السلام را از زمان مرگ معاویه و حکومت یزید تا زمان شهادت آن حضرت و وقایع پس از آن مورد بررسی قرار داده است.

از ویژگی های این کتاب می شود به استفاده از منابع دست اول و استنادات زیادبه منابع اهل سنت اشاره کرد.

۳- پنجره های تشنه / روزنوشت های انتقال ضریح امام حسین علیه السلام از قم به کربلا / مهدی قزلی / انتشارات سوره مهر

ساخت ضریح حزم اما حسین علیه السلام، خردادماه ۱۳۸۷ در شهر قم آغاز شد و در آذرماه ۱۳۹۱ به سمت کربلا روانه شد. مهدی قزلی که پیش از این نیز سوابق خوبی در مستندنگاری داشت، همراه گروه حامل ضریح شد تا حاشیه های این حرکت را بنویسد و ماندگار کند. آنچه در قالب این کتاب منتشر شده، هر صفحه و هر عکسش یک روضه کامل است.

۴- مجموعه کآشوب / بیست و چند روایت ازروضه هایی که زندگی می کنیم / جمعی از نویسندگان / انتشارات اطراف

نشر اطراف در کآشوب به سراغ ۲۳ نویسنده رفته و از آن ها خواسته درباره روضه هایی که زندگی کرده اند، بنویسند. محصول آن هم شد کتابی با ۲۰۶ صفحه با حروفی نسبتا ریز اما پر از نکات مهم و درشت. نشر اطراف در مقدمه کآشوب گفته بود که تلاش دارد هر سال قبل از محرم، دفترهای دیگری از این گونه روایت را منتشر کند که سال گذشته نیز جلد دوم این کتاب با عنوان «رست خیز» را در جمع نویسندگان کآشوب، و در محل انتشارات، رونمایی کرد. همچنین امسال، چند روز قبل از آغاز روزهای محرم، سومین جلد از این مجموعه با نام «زان تشنگان» را به بازار نشر فرستاد.

۵- سلوک عاشورایی / خلاصه ای از مباحث مرحوم آیت الله مجتبی تهرانی درباره قیام حسینی / موسسه مصابیح الهدی

این کتاب را با توجه به قطع کوچکش، می شود در هر مکانی به دست گرفت و خواند. مباحث به صورت خلاصه مطرح شده به نحوی که برای مبلغین دینی هم قابل استفاده است تا بر مبنای آن، مباحثی را بر روی منبرها مطرح کنند.

۶- عاشورا؛ چگونه و چرا؟ / به روایت استاد محمدعلی جاودان / موسسه ایمان ماندگار / نشر مطیع

مباحث این کتاب، چند سال پیش در جزوه ای محدود منتشر شده بود و پس از گذشت زمان، با ویرایش جدید از سوی استاد جاودان، مجددا منتشر شد. این کتاب قرار است پاسخ این سئوال را بدهد که «عاشورا؛ چگونه و چرا؟»

۷- سکه های آتشین / نگاهی عبرت آموز به زندگی ده تن از چهره های دنیاطلب در ماجرای عاشورا / محمدرضا حبیب اللهی (کار گروهی)

سکه های آتشین، مجموعه ۱۰ کتابچه کوچک به صورت دایره ای و با رنگ های طلایی، نقره ای و برنزی است که قرار است ۱۰ چهره دنیاطلب در ماجرای عاشورا را معرفی کند. از جمله این شخصیت ها می شود به سنان بن انس، عمر سعد، خولی، شمر و حرمله اشاره کرد.

برچسب‌ها