به گزارش مشرق، یوناتن بت کلیا در نشست علنی امروز (سه شنبه، 12 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن تسلیت شهادت امام حسین (ع) و یارانش به نمایندگان، دولتمردان و ملت شریف ایران و خیرمقدم به معاون اول رئیس جمهور و اعضای هیات دولت، عنوان کرد: میراث فرهنگی شامل تمام نشانه های زندگی بشری است که دارای مشخصه های فرهنگی، تاریخی و هنری بوده و ریشه در گذشته های دور یک سرزمین دارد.
وی افزود: به عنوان نواده حفاظت کننده از میراث امام حسین (ع) صحبت میکنم. نقش میراث فرهنگی در توسعه صنعت توریسم بسیار سازنده است و همواره تاکید می شود که میراث فرهنگی علاوه بر اینکه یکی از مهمترین عناصر سازنده و قوام دهنده هویت انسانی است زمینه هایی را فراهم میکند که دولت ها بتوانند با کنترل و مدیریت پیامدهای منفی گردشگری، ضمن معرفی فرهنگ، تاریخ و هنر خود به جهان، با جذب گردشگر باعث ورود ارز و توسعه کشور شوند.
بیشتر بخوانید:
برخی آثار باستانی در زمان مونسان به مرغداری و دامداری تبدیل شدهاند
نماینده مردم آشوریان در مجلس شورای اسلامی افزود: با این حال توجه به میراث فرهنگی در برنامه ریزی توریسم، آثار مطلوبی چون بهبود زندگی مردم، افزایش امکانات تفریحی و سرگرمی گسترش تبادلات فرهنگی، افزایش تقاضا برای نمایش آثار فرهنگی و تاریخی جامعه میزبان، بهبود تصور در مورد فرهنگ ها و جوامع دیگر، توسعه موزه ها، تئاترها و سایر مراکز فرهنگی، فنون محلی و فعالیت های فرهنگی و سنتی را به دنبال دارد.
بت کلیا ادامه داد: میراث فرهنگی به عنوان آثار گذشتگان دارای ارزش فرهنگی و شامل آداب، رسوم، سنت ها، بناها و هرآنچه که از گذشته به ما رسیده باید برای آیندگان حفظ شود که این داشته منحصر به فرد و غیرقابل جایگزین در میان نسل ها از ارزش و احترام برخوردار است.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: هویت اقوام در همین آثار قابل احصاست و در پس هر میراث، داستانی نهفته است که می تواند باورهای ملی، قومی و مذهبی را زنده نگه دارد.
وی تصریح کرد: کشور ایران به عنوان سرزمینی کهن به درازای همه تاریخ و تمدن بشریت، مسئولیت هر ایرانی را در صیانت از میراث فرهنگی خود به عنوان بخشی از هویت جامعه بشری دو چندان می کند.
بت کلیا افزود: اگر امروز اقلیتهای دینی در کشور ایران آزاد و راحت هستند و از حقوق اساسی برخوردارند، اگر امروز اقوام مختلف در کنار هم در محور هم وطن بودن متحد هستند شک نکنید به خاطر وجود میراث فرهنگی کهن است.
نماینده مردم آشوریان در مجلس گفت: وقتی کلیساهای جامعه مسیحی در گذر تاریخ ایران بوده و باقی مانده اند وقتی آثار آشوریان در میراث فرهنگی ایران قدمتی به اندازه تاریخ کشور دارد موجب می شود تا امروز این قوم در سرزمین خود احساس تنهایی نکند و این ممتازترین جلوه حقوق بشری است که در ایران متصور است.
وی ادامه داد: لذا لازم بود نظام اداری قدرتمند، کار آمد و پاسخگویی متولی این بخش از هویت کشور باشد که خوشبختانه با تصویب مجلس تاسیس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری قانونی شد.
بت کلیا ادامه داد: حال که سطح پاسخگویی و تمرکز اداری در حوزه میراث فرهنگی از معاونت رئیس جمهور به وزارتخانه ارتقا یافته است لازم است سکانداری این دستگاه مهم به عهده فردی شایسته و کارآمد قرار گیرد.
وی افزود: آقای مونسان را سالهاست می شناسیم فردی است بسیار کارآمد، محبوب، دلسوز و دور از هرگونه جناح بندی و آشنا به فرهنگ، میراث و گردشگری، در سال های مسئولیت نیز بسیار خوب عمل کرده است. وی فردی پرکار، متواضع و پاسخگو هستند و از هرگونه پیشنهاد و انتقاد نیز استقبال می کند.
وی با یادآوری موفقیت های مونسان در حوزه شهرداری عنوان کرد: وی مدیری نمونه در شهرداری بود که در حوزه ساختمان با انتخاب مردم برگزیده شد.
وی با اشاره به عملکرد مونسان در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، اظهار کرد: رشد 14.2 درصدی درآمد ارزی سال اول دولت دوازدهم نسبت به سال ۱۳۹۵ و رشد ۴۵ درصدی سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ و رشد ۶۶ درصدی نسبت به پایان دولت یازدهم از جمله آن ها است.
بت کلیا ادامه داد: رشد ۵2.5 درصدی گردشگران ورودی در سال ۱۳۹۷ به تعداد 7 میلیون و 800 هزار نفر و همچنین رشد ۶۶ درصدی درآمد ارزی در سال ۱۳۹۷ معادل 11.6 میلیارد دلار از جمله اقدامات مثبت در این حوزه است.
وی ادامه داد: تدوین افزایش ۴۰ درصدی گردشگران ورودی در چهارماهه نخست سال ۱۳۹۸ و تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور به عنوان تکلیف برنامه ششم توسعه، طراحی برند ملی گردشگری کشور و اجرای آن از مهر ۱۳۸۸، جذب مشارکت سازمان های تخصصی بین المللی برای اجرای ۶ پروژه ملی گردشگری در کشور، لغو روادید برای کشورهای مهم هدف گردشگری (چین و عمان)، تعیین شهرهایی از کشور به عنوان پایتخت گردشگری تبریز ۲۰۱۸ در سطح سازمان همکاری اسلامی، همدان ۲۰۱۸ پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی (ACD) از جمله اقدامات مونسان در حوزه گردشگری است.
نماینده مردم آشوریان در مجلس افزود: اخذ 8 نشان جغرافیایی برای 8 رشته صنایع دستی ایران از سازمان مالکیت فکری و معنوی، راه اندازی و تجهیز 45 موزه و اماکن تاریخی، فرهنگی به سیستم فروش بلیط الکترونیک، تصویب قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی و فرهنگی، مرمت و بازسازی مسجد جامع ساری و سرای ایکی قاپی بازار تبریز بعد از بحران آتش سوزی و مرمت و بازسازی چندین کلیسای چندصد ساله علی الخصوص کلیسای قرن اول میلادی ننه مریم ارومیه از جمله اقدامات مهم مونسان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود.
بت کلیا در پایان اظهار کرد: جا دارد از هم اکنون اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی را تبریک بگوییم چرا که 116 نماینده برای موافقت با مونسان و فقط 14 نماینده برای مخالفت با وی ثبت نام کرده بودند.