به گزارش مشرق، بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی وزارت خانههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و آموزش و پرورش امروز در حالی در دستور کار قرار دارد که هر سه فراکسیون مجلس پیش از آغاز جلسه امروز نظر مثبت خود را نسبت به گزینههای پیشنهادی اعلام کردهاند.
سه ماهی است که وزارت آموزش و پرورش بدون وزیر و با سرپرستی «سیدجواد حسینی» اداره میشود. او کسی بود که از همان روزهای اول بهعنوان یک گزینه جدی برای وزارت آموزش و پرورش معرفی میشد، اما به یکباره ورق برگشت و نامهای جدیدی به میان آمد و در نهایت چهارم شهریور ماه بود که رئیس جمهوری محسن حاجی میرزایی را به عنوان گزینه دولت به مجلس معرفی کرد. محسن حاجی میرزایی دبیر هیأت دولت است و در کارنامه کاریش قائممقامی سازمان نهضت سوادآموزی هم به چشم میخورد.
«علی اصغر مونسان» سرپرست وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری معرفی شد.
مونسان همچنین آخرین رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیش از انحلال آن بود. او پیش از آن عضو هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بودهاست.
سرانجام امروز (سه شنبه) جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی بررسی صلاحیت علی اصغر مونسان برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین بررسی صلاحیت حاجیمیرزایی برای وزارت آموزش و پرورش آغاز شده است.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی به همراه مونسان و حاجی میرزایی در صحن مجلس حضور پیدا کردند.
رئیس جمهور در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به مدت نیم ساعت فرصت دفاع از وزرای پیشنهادی خود را خواهد داشت.
چه کسانی با روحانی به مجلس آمدند + اسامی
امروز تعدادی از اعضای کابینه رئیسجمهور را برای حضور در مجلس همراهی کردند.
در این جلسه محمود واعظی رئیسدفتر رئیسجمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیسجمهور، دولت را همراهی میکنند.
روحانی: هیچ تصمیمی برای مذاکره ۲ جانبه با آمریکا نداریم/ در این شش سال عصبانیت حاجی میرزایی را ندیدیم
حجت الاسلام حسن روحانی در نشست علنی امروز مجلس و در معرفی وزرای پیشنهادی خود برای وزارتخانههای آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و گردشگری گفت: آموزش و پرورش جزء وزارتخانههایی است که یک مقدار پیچ و خمهای بیشتری دارد و میبایست از این پیچ و خمها عبور میکردیم. برای آموزش و پرورش ۹ نفر را در ذهن داشتیم که در مجموع به جناب آقای حاجی میرزایی رسیدیم. ایشان یک مزایای ویژه خودش را دارد که شاید اگر وزیر دیگری بود این مزایا را نداشت. در خصوص خلق و خو و ادب یک انسان فوقالعادهای است و در این ۶ سال عصبانیت ایشان را تجربه نکردیم.
رئیسجمهور گفت: ممکن است از تعبیرها سوءبرداشت شود، اما ما هیچ تصمیمی برای مذاکره دو جانبه با آمریکا نداشتیم و نداریم. (بیشتر بخوانید)
مخالفان محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
حاجی میرزایی ۲۰ سال از آموزش و پرورش دور بوده است
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس در مخالفت با محسن حاجیمیرزایی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: معلمی شغل انبیاء است و اولین آیه قرآن کریم خطاب به پیامبر میگوید بخوان و پیامبر گفته از گهواره تا گور دانش بجوی.
وی ادامه داد: یک نفر که میخواهد وزیر آموزش و پرورش شود، باید شخصیت ملی، فریادگر و شخصیت جذاب ملی باشد. ما تا امروز نسبت به معیشت فرهنگیان ارزان فروشی کردیم. آنها در انجام رسالت هیچگاه ارزان فروشی نکردند. سادهترین مسیر را دولت انتخاب کرده است. فقط اعضای دفتر رئیسجمهور باید وزیر شوند. وزیر پیشنهادی ۲۰ سال از آموزش و پرورش دور بودند. آقای حاجی میرزایی شما از بدنه آموزش و پرورش نیستید و انتخاب شما انتخاب سیاسی است. (بیشتر بخوانید)
آموزش و پرورش اولویت دهم رئیس جمهور هم نیست
محمود نگهبان سلامی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مخالفت با وی، گفت: خداوند را شاهد میگیرم آنچه بیان می کنم از روی غرض شخصی نیست بلکه به عنوان متخصص و دکتری تعلیم و تربیت و با سابقه دو دوره حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات و بیش از 20 سال تجربه در حوزه آموزش و پرورش مطالب خود را بیان می کنم. (بیشتر بخوانید)
آقای حاجیمیرزایی آیا با اختیارات کامل آمدهاید؟
محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: آقای حاجیمیرزایی آیا با اختیارات کامل آمدهاید؟ قبل شما نیز وزرای قبلی برنامههای مدونی را ارئه دادند اما چرا این برنامه عملیاتی نشد و چرا در نقطه شروع پایان یافت؟ نظام رتبهبندی معلمان و مشکلات نظام آموزشی و دهها موضوع دیگر که میدانید هیچ کدام عملیاتی نشد. اینجا بفرمایید آیا دولت به شما اختیار داده است؟ (بیشتر بخوانید)
تبدیل وضعیت نیروهای آموزش و پرورش باید مشخص شود
سیدتقی کبیری نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی گفت: آقای حاجی میرزایی که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش انتخاب شده است دارای سوابقی هستند که بر هیچ کس پوشیده نیست اما بر اساس وظیفهای که قسم خوردهایم لازم است نکاتی در این موضوع و در راستای مخالفت با این پیشنهاد عرض کنم گرچه باید این نکته را متذکر شوم که متأسفانه رئیس جمهور محترم پیشنهاد وزارت را در دقیقه 90 مطرح کردند تا موضوع حساسیت زمان نیز مطرح شود. (بیشتر بخوانید)
موافقان محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
حاجی میرزایی آموزش و پرورش را میشناسد
حمید بنایی عضو کمیسیون عمران مجلس در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گفت: آقای حاجی میرزایی در چند روز گذشته در کمیسیون و فراکسیون های مختلف برنامه های خوبی را برای حفظ جایگاه آموزش و پرورش ارائه دادند، نمایندگان نیز از وی خواستند تا آموزش و پرورش را درگیر مسائل سیاسی و حزبی نکند. (بیشتر بخوانید)
حاجی میرزایی پاکدست است، نه جاهطلب
سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: امروز که رئیس جمهوری، حاجی میرزایی را برای تصدی آموزش و پرورش معرفی کرد باید مطرح کنم که وی دارای سابقه طولانی در نظام آموزشی کشور است و با دولت همکاری داشته و عضو شورای معاونان و معلمان بوده است. (بیشتر بخوانید)
ماجرای تقدیر شهید آیت الله مدنی از حاجی میرزایی
محمدحسین فرهنگی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در موافقت با محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش،گفت: اینجانب با آقای حاجی میرزایی از روزهای نخست انقلاب اسلامی آشنایی داریم، وی در تبریز بوده و مسئولیت نهضت سوادآموزی را در استان آذربایجان برعهده داشت و شخصا شاهد تلاش های ارزشمند و انقلابی وی در حوزه های کاری بودم. (بیشتر بخوانید)
سرنوشت کشور در انتظار آموزش و پرورش خواهد بود
محمدرضا منصوری نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان موافق وزیر پیشنهادی گفت: امروز روز مهمی است، چرا که می خواهیم برای مهمترین وزارتخانه کشور تصمیم گیری کنیم که سرنوشت کشور در انتظار این وزارتخانه خواهد بود. (بیشتر بخوانید)
* حاجی میرزایی: محتوای برنامههای درسی ما و بستههای آموزشی جامعیت لازم ندارد/ ظرفیت سازمان فنی و حرفهای در کنار آموزش و پرورش قرار خواهد گرفت
محسن حاجیمیرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه علنی امروز (سهشنبه 12 شهریور) در سخنانی با بیان اینکه ما آینده را میسازیم و اگر آینده را خودمان نسازیم دیگران برای ما بسازند گفت: تجهیزات گرانقیمت و فناوریهای نو بسیار مهم هستند اما انسانها برای توسعه و پیشرفت مهمتر هستند و انسانها هستند که آینده را میسازند.
گزیده اظهارات وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه رای اعتماد
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش میثاق ملی ما برای ساختن انسانهای مستقل است گفت: اجرای این سند در اولویتهای بنده قرار دارد و آن را اجرا خواهم کرد.
گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش با طرح این سوال آیا آموزش و پرورش تاکنون توانسته شهروندی مستقل و مسئولیت پذیر تربیت کند، گفت: آنچنان که شایسته فرهنگ غنی دینی ماست، زمینههای رشد را برای دانش آموزان فراهم نکردهایم. (بیشتر بخوانید)
مخالفان علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی
برخی آثار باستانی در زمان مسئولیت مونسان به مرغداری و دامداری تبدیل شدهاند
جلال محمود زاده نماینده مردم مهاباد در مجلس در مخالفت به رأی اعتماد به علی اصغر مونسان با انتقاد از اینکه برخی آثار باستانی به مرغداری و دامداری تبدیل شدهاند، یادآور شد: افزایش سرقت آثار و عدم اقدام قاطع در اجرای قانون مجازات سارقان فرهنگی و آثار باستانی، سهل انگاری در صدور مجوزهای معادن در جوار آثار تاریخی که آلایندگی آنها میتواند آثار مخرب بر آثار باستانی داشته باشد، عدم تدوین برنامههای مدون و هماهنگی میان دستگاهها، فقدان تخریب آثار، عدم استفاده مطلوب از فضای مجازی برای گردشگران، تبادل اطلاعات میان استانها، بهرهمند نشدن از نیروهای مرتبط با حوزه گردشگری و سردرگمی گردشگران، کمبود شدید راهنمایان گردشگری، ضعف گسترده در ارائه اقدامات حمایتی و تهیه بانک اطلاعاتی قابل اعتماد، فقدان برنامهریزی در تبلیغ به هنگام گردشگری کشور، عدم آموزش موثر کارکنان سازمان در راستای ارتقاء کیفیت از مشکلات موجود در دوران مسئولیت مونسان است. (بیشتر بخوانید)
مونسان بیشتر تکیه بر آمار دارد تا عملکرد
سیدمرتضی خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در مخالفت با وی، گفت: مسائل مورد نظر بنده و استدلال بیشتر روی برنامه عملکرد و سبقه ایشان است که در این بخش طی دو سالی که گذشته است ما یک نگاه غیرجامع در جهت صیانت و حفظ میراث فرهنگی داشته ایم، به طوری که بخش عظیمی از این میراث فرهنگی و ارزشمند در شُرُف نابودی است و برخی از آثاری که در گذشته از کشور خارج شده است، تلاش موثری برای بازگرداندن آنها در این دوره انجام نشده است. (بیشتر بخوانید)
آثای مونسان، جهت مدیریت یکپارچه صنایع دستی چه کرده اید؟
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس در مخالفت با علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: کشور ایران با داشتن 15 کشور همسایه در شرایطی قرار گرفته که دولت های بسیاری به دنبال ارتباط دوستی و گردشگری با ما هستند لذا با تقویت حوزه میراث فرهنگی می توانیم این صنعت را در کشور ارتقاء دهیم. (بیشتر بخوانید)
مونسان درباره پیگرد قانونی سه مدیرکلش توضیح دهد
پروانه سلحشوری نماینده تهران در مجلس در مخالفت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت برای وزارت میراث فرهنگی گفت: علی اصغرمونسان باید در باره پیگرد قانونی مدیر کل میراث فرهنگی قزوین، مدیر کل اسبق میراث فرهنگی تهران و مدیر کل سابق میراث فرهنگی هرمزگان که هم اکنون تحت پیگرد قانونی هستند توضیح دهد.
موافقان علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی
مونسان فردی پرکار و پاسخگو است
یوناتن بت کلیا نماینده مردم آشوریان در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن تسلیت شهادت امام حسین (ع) و یارانش به نمایندگان، دولتمردان و ملت شریف ایران و خیرمقدم به معاون اول رئیس جمهور و اعضای هیات دولت، عنوان کرد: میراث فرهنگی شامل تمام نشانه های زندگی بشری است که دارای مشخصه های فرهنگی، تاریخی و هنری بوده و ریشه در گذشته های دور یک سرزمین دارد. (بیشتر بخوانید)
در سال قبل 600 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتهایم
حجتالاسلام سیدناصر موسویلارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس هم در حمایت از وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: از مهمترین نقاط قوت عملکرد آقای مونسان در میراث فرهنگی تحرک قابل ملاحظه در ثبت میراث فرهنگی، تقویت مشارکت بخش خصوصی،استفاده از ظرفیت سایر نهادها و سازمانهای دولتی و عمومی در مرمت بناهای تاریخی،توسعه زیرساختهای گردشگری، سرمایهگذاری در احداث هتل و تلاش برای رشد 50 درصدی گردشگری خارجی با توجه به تحریمهای ظالمانه از جمله هماهنگی برای تسهیل صدور ویزا و لغو روادید برخی کشورهای بازار هدف و استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی است.
میراث فرهنگی طبق اقتصاد مقاومتی به منبع درآمدی تبدیل شد
حجتالاسلام احمد سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس هم در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: عملکرد آقای مونسان در جایگاه ریاست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در طول دو سال گذشته با یک مدیریت قوی و با طراحی و توجه به مبانی برنامه پنجساله ششم توسعه بوده است.
لغو روادید ورود گردشگران کشورهای بیشتری در دستور کار قرار گیرد
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود هم در موافقت با برنامه پیشنهادی علی اصغر مونسان گزینه دولت برای وزارت میراث فرهنگی گفت: از اینکه با پیگیریهای علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی لغو قرارداد گردشگران چینی وعمانی تشکر میکنم اما این وزارتخانه باید بکوشد لغو روادید کشورهای دیگر را محقق کند.
* مونسان: حرکت جهادی را سرلوحه کار خود قرار خواهم داد
علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی هم در صحن علنی مجلس، ضمن تشکر از تدبیر مجلس برای ارتقای سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه گفت: از تدبیر مجلس برای ارتقا سازمان به وزارتخانه با توجه به مسئولیت وزارتخانه و تنوع مسئولیت تشکر می کنم.همچنین تشکر بعدی از نمایندگان مخالف دارم که با نقطه نظرات شان ما را راهنمایی کردند و با تغییر ساختار و ارتقای ساختار بتوانیم این دغدغه ها را پاسخ دهیم.
وی افزود: امروز که با پیشنهاد رئیس جمهور و طی مراحل قانونی در پیشگاه نمایندگان حضور دارم تعامل دولت و مجلس کارگشاست و اگر تقدیر بر این باشد که این کمترین سرباز آرمان های نظام با دست منتخبان مردم به عنوان وزیر دولت دوازدهم شوم، بنا بر فرمایش رهبر انقلاب در دیدار با هیأت دولت در عید غدیر حرکت جهادی و نیت الهی سرلوحه کار خود قرار داده و در تعامل با وکلای مردم در ارتقای اقتصاد و فرهنگ در کشور با توجه به پتانسیل های موجود داشته باشم.
وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی تصریح کرد: تلاش میکنم درباره نقش بنیادین وزارت میراث فرهنگی در اقتصاد و فرهنگ مواردی که می تواند نقش مهمی در نشاط اجتماعی و اشتغال برای امروز وآینده فرزندان مان ایفا نماید، اظهاراتی بیان کنم.
آغاز توزیع کارت تعیین صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی
در پایان صحبتهای وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و میراث فرهنگی بنایی و بابایی صالح از سوی فراکسیون مستقلین، کوچکینژاد و کیانی از سوی فراکسیون ولایی و زرآبادی و قاسم میرزایی از سوی فراکسیون امید برای شمارش آرا انتخاب شدند.
مونسان اولین وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شد
مونسان با ۱۶۳ رای موافق از مجموع ۲۵۵ آرای اخذ شده و ۸۷ رای مخالف و ۵ رای ممتنع اولین وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لقب گرفت. (بیشتر بخوانید)
مجلس به حاجی میرزایی اعتماد کرد
حاجیمیرزایی با ۲۰۰ رای موافق از مجموع ۲۵۵ رای و ۴۸ رای مخالف و ۷ رای ممتمع وزیر آموزش و پرورش شد. (بیشتر بخوانید)