به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
نشریه فایننشالپست نوشت: از زمان تحریم صنعت نفت ایران توسط آمریکا نفتکشهای ایران با خاموش کردن تجهیزات مکانیابی خود اقدام به فروش نفت در اقصی نقاط جهان کردهاند.درواقع هیچ شکی نیست که نفتکشهای ایرانی علیرغم تحریمهای آمریکا در حال فروش نفت هستند اما سؤال این است که آنها چه میزان نفت را به بازار عرضه میکنند؟در حال حاضر همه توجهات معطوف به نفتکش آدریان دریاست، اما ذهن کارشناسان درگیر رهگیری دیگر نفتکشهای ایران است.
بیشتر بخوانید:
فشار حداکثری ترامپ علیه ایران رو به فروپاشی است
وجود جادههای خاکی در تجارت نفت ایران
آمریکا بازهم خریداران نفت ایران را تهدید کرد
شرکتها، موسسات و سازمانهای رهگیری خطوط کشتیرانی تلاش کردهاند با توجه به خاموش شدن تجهیزات ناوبری و مکانیابی نفتکشهای ایرانی روشهای جدیدی را برای شناسایی آنها پیدا کنند.
دوین گوگیان، مدیر اطلاعات نفتی موسسه جناسکیپ در شهر دنور ایالت کلرادو آمریکا میگوید؛ ایران به یک معما تبدیل شده است.وی معتقد است: ایران در حال انجام یک عملیات موفق در رساندن نفت خود به دست مشتریان و یا انبارهای ذخیره نفت است و در این زمینه فراتر از انتظارات عمل کرده است.
با توجه به راههای گوناگونی که ایران برای تداوم صادرات نفت خود در پیش گرفته است، کارشناسان ارزیابیهای متفاوتی را در مورد میزان واقعی صادرات نفت ایران در شرایط کنونی ارائه میدهند که از چند صد هزار بشکه تا بیش از یک میلیون بشکه در روز متفاوت است.دنیل گربر، یکی از مدیران موسسه رهگیری خطوط نفتکشها با نام پترولجستیکز، میگوید: وجود اختلاف زیاد در تخمین میزان واقعی صادرات نفت ایران در بازار جهانی باعث شده که درواقع رقمهای متفاوت و با فاصله زیادی از سوی کارشناسان اعلام شود.گربر معتقد است: در حال حاضر صادرات نفت ایران به یک سوم صادرات نفت این کشور در دور قبلی تحریمها رسیده است.
وی معتقد است: البته کارشناسان با در نظر گرفتن میزان نفت بارگیری شده در نفتکشهای ایران و یا نفت ذخیرهشده در انبارهای نفتی ارقام بیشتری از صادرات واقعی نفت این کشور ارائه میدهد.
موسسه کپلر یکی دیگر از شرکتهایی است که صادرات نفت ایران را رصد میکند. این موسسه برای به دست آوردن میزان واقعی صادرات به سمت استفاده از عکسهای ماهوارهای، اطلاعات گمرکی و حتی گزارش از بنادر مختلف روی آورده است.
اما گوگیان صادرات نفت ایران را بسیار بیشتر از این حدس و گمانها برآورد کرده است.این کارشناس آمریکایی به جای استفاده از عکسهای ماهوارهای نفتکشهای ایران به سمت بهرهبردن از تصاویر ماهوارهای میادین و چاههای نفتی ایران روی آورده و در تلاش است تا با استفاده از این عکسها و ارزیابی میزان فعالیت در این حوزهها؛ بطور مثال از طریق تصویر دود فلر در تاسیسات نفتی میزان واقعی فعالیت و تولید نفت ایران را به دست بیاورد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو گوگیان میگوید: ایران با سرعت تمام در حال اجرای فعالیتهای حفاری در میادین نفتی خود در غرب کارون است.
موسسه اطلاعات نفتی جناسکیپ، میگوید: تولید نفت و میعانات گازی ایران نسبت به ابتدای سال ۲۰۱۸ تنها ۱۵ درصد کاهش یافته است و در حال حاضر تولید این محصولات ۳/۹ میلیون بشکه در روز در ایران است.
این موسسه صادرات نفت ایران را تا یک میلیون بشکه در روز تخمین زده است.