به گزارش مشرق، نیروهای نظامی ترکیه و تروریستهای موسوم به «ارتش آزاد» سوریه از روز چهارشنبه 17 مهر ماه عملیات خود را در شمال و شمال شرق سوریه آغاز کردند و همچنان به تجاوز خود ادامه میدهند.
عملیات ترکیه به بهانه پاکسازی مناطق شمالی و شمال شرقی سوری از حضور شبهنظامیان کُردی است که آنان را تروریستی مینامد.
آوارگی 70 هزار غیر نظامی سوری
این عملیات بنا به آماری که برنامه جهانی غذا امروز منتشر کرده، باعث شده است که 70 هزار نفر از ساکنان شهرهای «رأس العین» (استان حسکه) و «تل ابیض» (استان رقه) آواره شدهاند.
سازمان پزشکان بدون مرز نیز اعلام کرد که تنها بیمارستان موجود در تل ابیض امروز بسته شد؛ زیرا بسیاری از کادر پرسنل این بیمارستان به خاطر بمباران 24 ساعت گذشته مجبور به فرار شدند.
بیشتر بخوانید:
نگرانی ترکیه از استفاده ابزاری کُردها از داعش
مخالفان ترکیه میتوانند مانع حملات به سوریه شوند؟
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در توضیح آخرین تحولات عملیات ترکیه در سوریه گزارش داد، نظامیان ترکیهای به همراه تروریستهای همپیمان آنان برای سومین روز متوالی، به حملات توپخانهای و هوایی خود به اطراف شهر حسکه ادامه دادند.
هدف نظامیان ترکیه، فرار غیرنظامیان از محل سکونت خود است
سانا با اشاره به حملات هوایی و توپخانهای به رأس العین در الحسکه، تأکید کرد که نظامیان ترکیه پس از تصرف روستاهای «تل حلف» و «ام الخیر» قصد داشتند، این شهر را کاملا تصرف کنند که موفق به این کار نشدهاند.
به گزارش این خبرگزاری، نظامیان ترکیه همچنین در صدد نفوذ به روستاهای «علوک» و «کشتو» در اطراف رأس العین بودند که این تلاش آنان نیز ناکام مانده است.
بنا بر این گزارش، عمده حملات هوایی و توپخانهای ترکیه به رأس العین، به منازل مسکونی و زیرساختهاست تا ساکنان این شهر مجبور شوند از آن خارج شوند و به اشغال نظامیان ترکیه درآید. کما اینکه بیمارستان مرکزی رأس العین نیز هدف این حملات مکرر قرار دارد.
آمار شبهنظامیان کُرد: 262 نفر از نیروهای ترکیهای کشته شدند
در همین ارتباط، مرکز اطلاعرسانی شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» که آمریکا در این عملیات، پشت آنان را در برابر ترکیه خالی کرد، اعلام کرد که نیروهای کُرد در بیشتر محورهای عملیاتی در برابر نظامیات ترکیه ایستادهاند.
این مرکز ادعا کرد که در جریان دفع حملات روز نخست، بیش از 40 نظامی و عنصر وابسته به ترکیه کشته شدهاند و فقط شش نفر از نیروهای کُرد کشته شدهاند.
به گفته این مرکز، در حملات روز دوم نیز 222 نفر از نظامیان ترکیه و تروریستهای وابسته به این کشور جان خود را از دست دادهاند که در مجموع طی دو روز گذشته، 262 نفر از این نیروها کشته شدهاند.
این در حالی است که وزارت دفاع ترکیه امروز جمعه به کشته شدن نخستین نظامی خود در جریان این عملیات اذعان کرده است.
شبکه خبری «العربیه» نیز اعلام کرد که نظامیان ترکیه 13 روستا را در شمال شرق سوریه اشغال کردند، ولی به نام این روستاها اشارهای نکرد.
تظاهرات ساکنان حسکه علیه تجاوزات ترکیه
در واکنش به تجاوزات ترکیه که نام «چشمه صلح» بر آن نهاده شده است، ساکنان استان حسکه به خیابانها آمدند و این تجاوزات را محکوم کردند.
معترضان در در برابر ساختمان دادگستری حسکه و میدان «السبع بحرات» شهر قامشلی گرد هم آمدند و مراتب اعتراض خود را به اقدامات شبهنظامیان کُرد نیز اعلام کردند.
به گزارش سانا، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی از شبهنظامیان کُرد نیروهای دموکراتیک خواستند که «یا به آغوش میهن بازگردند یا بروند».
برخی از کارکنان شورای شهر حسکه نیز بنرهایی آماده و تأکید کردند که باید تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه حفظ شود و ساکنان حسکه نیز بر این مسئله اصرار دارند.
برخی از معترضان نیز پلاکاردهایی در دست داشتند که در آن بر سرنگونی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تأکید شده بود.
وزارت خارجه سوریه طی روزهای گذشته، عملیات ترکیه را حکوم و از آن تحت عنوان اشغالگری یاد کرده است. این نهاد سوری تأکید کرد که با این تجاوز مقابله خواهد کرد.
پیش از این، بارها مسئولان سوری به کُردهای وابسته به آمریکا گفتند که با دولت سوریه مذاکره کنند و وارد بازی نشوند که هیچ نتیجهای جز شکست در انتظارشان نخواهد بود. این شبهنظامیان اما بر ادعاهای خود برای تشکیل خودمختاری تأکید داشتند و در برخی موارد، دمشق را به عملیات نظامی تهدید کردند.