به گزارش مشرق، 20 مهر ماه جاری پوریا عالمی طنزنویس روزنامه شرق در بخشی از یادداشت خود در این روزنامه نوشت:« بههرحال اتفاق افتاد. بعد از آن بازداشت سال 91 حالا نوبت حبس است!»
بعد از این یادداشت، سایتهای خبری مختلف با اشاره به پروندهای که سال 91 برای عالمی تشکیل شده بود، اعلام کردند که پوریا عالمی در راستای اجرای حکم آن پرونده به زندان فراخوانده شده است؛ موضوعی که برخی سیاسیون از جمله مصطفی تاجزاده از فعالان شناخته شده اصلاحطلب روی آن موج سوار کردند.
بیشتر بخوانید:
تاجزاده در همین ارتباط در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:«طنز واقعی! پوریا عالمی طنزپرداز توانا به زندان میرود! وزارت اطلاعات در زمستان1391، هفده روزنامهنگار را یک شبه بازداشت کرد. پرونده آنان بعد از چند سال بررسی و او به یک سال حبس محکوم شد. از پوریای عزیز از این همه بیخردی و لجبازی عذرمیخواهم و برایش بهترینها را آرزو دارم.»
برخیها نیز نوشتند، «پوریا عالمی از شرق به حبس میرود» و کاوه رضوانیفرد وکیل مدافع پوریا عالمی نیز در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها اعلام کرد که پرونده موکل به اجرای احکام ارجاع و قطعی شده است.
ماجرای یک سال حبس عالمی مربوط به پروندهای است که در سال 91 برای او تشکیل و منجر به صدور 5 سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعالخروجی از کشور در شعبه بدوی دادگاه انقلاب شد که با اعتراض وی، این حکم در شعبه دادگاه تجدیدنظر به یکسال حبس تعزیری تبدیل شد.
نکته جالب این است که بر اساس بررسیهای صورت گرفته و بر خلاف آنچه پوریا عالمی، وکیلش و برخی اصلاحطلبان همچون تاجزاده مطرح کردند، پرونده پوریا عالمی اصلاً هنوز به اجرای احکام نرفته است که بخواهد در فرایند اجرا قرار بگیرند و او را برای اجرای حکم احضار کنند.
حتی این موضوع را روزنامه شرق نیز در اطلاعیه 21 مهر خود اعلام و عنوان کرد: در پی انتشار یادداشت پوریا عالمی با عنوانِ «ستون آخر» در صفحه آخر روزنامه «شرق» به تاریخِ شنبه 20 مهر، مبنی بر حکم حبس ایشان، نزد خوانندگان روزنامه و نیز در فضای مجازی این شائبه ایجاد شد که ایشان برای گذراندنِ حکم حبس به زندان فراخوانده شده است. در حالی که شنیدهها حاکی است حکمِ این روزنامهنگار هنوز به اجرای احکام دادسرا سپرده نشده و بر این اساس، روزنامه «شرق» امیدوار است که این حکم مشمول رأفت اسلامی قرار بگیرد.
اینکه پوریا عالمی و برخی اصلاح طلبان از انتشار این مطلب و موجهای ایجاد شده دنبال چه چیزی هستند؛ الله اعلم اما اگر قصدشان به نوع فشار بر قوه قضائیه به واسطه قطعی شدن حکم و جلوگیری از اجرای آن بوده، به نظر میرسد راه را اشتباه رفتهاند زیرا رئیس قوه قضائیه در همین چند ماه گذشته نشان داده که اولاً فشارهای جناح و جریانهای سیاسی در اجرای عدالت و قانون تاثیری ندارد و ثانیاً سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرده که در دوره جدید مدیریت دستگاه قضایی، قوه قضائیه سعی دارد بیشترین همکاری را با رسانهها داشته باشد و نمونه آن رفع توقیف از نشریه صدا بود. ضمن اینکه راه فرجامخواهی از طریق ارائه درخواست اعاده دادرسی نیز باز است و عالمی نیز طبق گفتههای وکیلش، درخواست اعاده دادرسی کرده است.