به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت در حاشیه سیزدهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۹۹، اظهار داشت: به همراه لایحه بودجه، سه برنامه عمرانی، اشتغال و یارانههای پنهان و آشکار خواهیم داشت که درباره این موارد در سیزدهمین جلسه ستاد بودجه تصمیم گیری شده است.
بیشتر بخوانید:
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه امسال سه برنامه دوساله به همراه لایحه بودجه تقدیم مجلس میشود، افزود: بر این اساس، قرار شد لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ به صورت دوسالانه تنظیم شود؛ یعنی هم ارقام و پیش بینیهای منابع و مصارف سال ۱۳۹۹ و هم پیش بینی سال ۱۴۰۰ را باهم داشته باشیم.
اختصاص درآمدهای نفتی به طرح های عمرانی
وی گفت: در این لایحه همه منابعی که حاصل از فروش نفت است خارج میشود بنابراین لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بدون انعکاس درآمدهای نفتی در منابع بودجه خواهدبود.
نوبخت افزود: با حذف منابع نفتی از بودجه جاری، درآمدهای نفتی که در سال آینده داریم، با توجه به اینکه نوعی واگذاری سرمایهای است به صورت تملک دارایی سرمایهای برای طرحهای عمرانی اختصاص خواهیم داد.
وی با بیان اینکه ما یک برنامه دوساله تهیه کرده ایم که برنامه عمرانی دولت برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ است گفت: منابع طرحهای عمرانی اولویت دار یعنی طرحهایی که میتواند در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به اتمام برسد و طرحهایی که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در سفرهای استانی، آنها را مشخص کردند و همچنین طرحهایی که برای تعمیر و نگهداری و پرداختی کارمندان دولت از آن استفاده میکنیم و طرحهایی برای مناطق کمتر توسعه یافته به صورت ویژه، در نظر گرفتیم از منابع فروش نفت تامین خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: البته این همه منابع ما برای طرحهای عمرانی نیست، بلکه سایر منابعی که از صندوق توسعه ملی، تسهیلات بانکی که برای طرحهای مشارکتی لازم داریم نیز به آن افزوده میشود که در قالب برنامه عمرانی دولت به همراه لایحهای که بدون منابع نفت تنظیم میشود تقدیم خواهد شد.
پیش بینی ایجاد ۲ میلیون شغل در ۹۹ و ۱۴۰۰
نوبخت گفت: به غیر از آن برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یک برنامه اشتغال دوسالانه نیز داریم و در آن هر سال، حدود یک میلیون فرصت شغلی پیش بینی کردیم که حداقل دو میلیون فرصت شغلی در این برنامه دو سالانه ایجاد شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: اما اینکه از چه منابعی میتوانیم این شغلها را ایجاد کنیم و در چه فعالیتهایی امکان دارد این اشتغال ایجاد شود این همان کاری است که برای سال جاری انجام داده ایم و برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز در نظر گرفتیم.
شفاف سازی یارانه ها در بودجه
وی گفت: به جز اینها برنامه یارانهها را نیز به مجلس تقدیم میکنیم که بر اساس آن برای مجلس و جامعه شفاف مشخص میکنیم که در اقتصاد ما چه مقدار یارانه میدهیم و آنها را چگونه تفکیک میکنیم و چه مقدار به صورت بودجه قرار است به دستگاههای مختلف بپردازیم که به صورت جزء در برنامه مشخص شده است.
نوبخت با اشاره به اینکه پایان این هفته، آخرین مهلت دستگاههای مرتبط برای اعلام بودجه شرکتها است، افزود : بودجه کل، به دو بخش و در دو زمان به مجلس ارسال میشود؛ در بخش نخست که ۱۵ آبان است بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت به مجلس ارایه میشود و در بخش بعدی، بودجه عمومی که شامل یک لایحه، یک سند اجرایی و سه برنامه عمرانی، یارانهای و اشتغال است در ۱۵ آذر تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
امکان حذف کامل یارانه سه دهک پردرآمد تاکنون وجود نداشته است
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: امکان حذف کامل یارانه سه دهک پردرآمد جامعه تا کنون وجود نداشته است و نیاز به زمان بیشتری دارد تا با اطلاعات دقیق تری این کار صورت گیرد.
نوبخت افزود: ما به کسانی که مستحق دریافت یارانه هستند، اما به خاطر ابهامی یارانه آنها قطع میشود حساسیم.
وی گفت: دولت ترجیح میدهد به کسی که مشکوک به پردرآمدی است یارانه بدهد، ولی یارانه کسی بی جهت قطع نشود.
شرایط اعتراض به قطع یارانه برای همه حذف شدگان فراهم است
نوبخت افزود: در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال و همچنین سنوات گذشته مجلس به دولت تکلیف کرد که باید یارانه سه دهک از جامعه را حذف کند اگرچه توضیح دادیم که امکان این که بتوانیم یارانه ۲۴ میلیون نفر را حذف کنیم نیاز به اطلاعات دقیقی دارد.
وی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول شد از همه بانکهای اطلاعاتی استفاده کند و این خانوارها را شناسایی و اطلاعات آنها را به سازمان هدفمندسازی یارانهها به صورت یک لوح فشرده ارائه کند که در ماه جاری و ماه گذشته تعدادی از خانوارها از نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس شاخصهایی که مجلس تعیین کرده بود واجد دریافت یارانه نشدند و یارانه آنها قطع شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: همه این خانوارها میتوانند نسبت به قطع یارانه اعتراض کنند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دلایل خود را مبنی بر اینکه این تعداد مستحق دریافت یارانه نیستند اعلام میکند و نظرات جمع بندی میشود و در صورتی که در برخی موارد مشخص شود یارانهها باید پرداخت شود؛ پرداخت خواهد شد.
حذف ۲۴ میلیون یارانه بگیر را در بودجه مطرح نمی کنیم
نوبخت گفت: برای قطع یارانهها در سال آینده پیش بینی ما این است که در حدی که فعلاً (سه دهک) مطرح است اقدام میکنیم به همین جهت بعید میدانم سال آینده اتفاق دیگری بیفتد، البته هر سال مجلس این حکم را میآورد، اما ما (دولت) در لایحه چنین هدف کمی یعنی حذف یارانه ۲۴ میلیون نفر را پیشنهاد نمیکنیم.
وی افزود: البته تلاش ما این است تا جایی که میتوانیم یارانه افرادی را که نیازمند این یارانه نیستند قطع کنیم و در عوض به یارانه یارانه بگیران اضافه کنیم.
معاون رئیس جمهور گفت: اگر مجلس مانند سالهای گذشته در این رابطه حکمی داشته باشد ما قانون را لازم الاجرا میدانیم.