به گزارش مشرق، «محمد ابوالریش» از پژوهشگران فلسطینی در زمینه امور آوارگان به تشریح اسامی عربی شهرکهای صهیونیستنشین پرداخت؛ این اسامی کمکم به فراموشی سپرده شده و اکنون نام عبری آنها متداولتر است.
بیشتر بخوانید:
تاکتیک شکستخورده ترور
ناکارآمدی سامانه گنبد آهنین در نبرد ۱۱ نوامبر ۲۰۱۹
جهاد اسلامی فلسطین: دستان رزمندگان مقاومت در همه جبههها روی ماشه است
خواست در بیانیههای خود از اسامی عربی این شهرها استفاده کنند تا نسلهای جدید نیز با آنها آشنا شوند و این اسامی به کلی فراموش نشود.
اسامی عربی برخی از شهرکهای صهیونیستی بنا به گفته ابوالریش به شرح زیر است:
شهرک صهیونیستی «زیکیم»: در سال ۱۹۴۹ بر اراضی روستای «هربیا» در مرزهای شمالی نوار غزه بنا شد، مساحت آن ۲۲ هزار دونم (هر دونم حدود هزار متر) است؛ هربیا در ۱۹۴۸.۱۱.۱ اشغال شد.
شهرک «یاد مرخای»: در سال ۱۹۴۳ و قبل از اشغال فلسطین بر اراضی روستای «دیرسنید» در مرزهای شمالی شرقی نوار غزه بنا شد، مساحت آن شش هزار دونم است.
شهرک «سدیروت»: در سال ۱۹۵۱ بر اراضی روستای «نجد و هوج» بنا شد. نجد در ۱۴ کیلومتری شمال شرقی غزه با مساحت ۱۳:۵۰۰ دونم قرار داشته و در ۱۹۴۸.۵.۱۳ اشغال شده است. هوج در ۱۵ کیلومتری غزه با مساحت ۲۱.۹۰۰ دونم قرارداشته و در سال ۱۹۴۸.۵.۲۱ اشغال شده است.
شهرک یا ایست بازرسی ایزر: در سال ۱۹۴۹ بر اراضی روستای «دمره» بنا شده و در ۱۲ کیلومتری شمال شرق غزه قرار داشته و در سال ۱۹۴۸ اشغال شده است.
شهرک «کریات ملاخی»: در سال ۱۹۵۱ بر اراضی روستای «القسطینه» بنا شد، مساحت آن ۱۲ هزار دونم است و در ۳۸ کیلومتری غزه قرار دارد؛ در سال ۱۹۴۸.۷.۹ توسط تیپ «گفعاتی» اشغال شد.
شهرک «کریات گات» در سال ۱۹۴۵ بر اراضی روستای «المنشیه» بنا شد، مساحت آن به ۱۷ هزار دونم میرسد، در ۳۲ کیلومتری غزه قرار دارد و در ۱۹۴۸.۳.۱ اشغال شد.
شهرک «نتیف هعیتسرا»: در اراضی «بیت لاهیا» بنا شده است؛ بیتلاهیای کنونی آن مساحت پیش از اشغال فلسطین را ندارد زیرا رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ بخشی از آن را اشغال کرد.
شهرک «دیمونا»: بر اراضی روستای «کرنب» بنا شده و رآکتور هستهای دیمونا در آن است.
شهرک «کیتسعوت»: بر اراضی روستای «عوجا الحفیر» در جنوب غرب «بئر السبع» بنا شده است.
شهرک «ریعیم»: بر اراضی «تل جمه» در شرق خانیونس بنا شده است.
کیبوتس (دهکده اشتراکی) «حتساریم»: بر اراضی روستای «دیرصوفا» بنا شده است.
شهرکهای «نیریم» و «عین الثالثه»: هر دو بر اراضی روستای «الماعین» در شمال شرق خانیونس بنا شدهاند.
شهرکهای «کرم ابوسالم»، «اشکول» و «صوفا»: همگی بر اراضی اشغال شده در شرق رفح بنا شدهاند.
شهرکهای «نتیفوت» و «اوفاکیم»: بر املاک قبیله بدوی «التیاهه» در صحرای نقب بنا شدهاند.