به گزارش مشرق، ۱۲۸ تکواندوکار از ۴۲ کشور طی روزهای ۱۵ و ۱۶ آذرماه روی «شی هاپ چانگ» پهن شده در مسکو به مصاف هم می روند تا در نهایت مسافران توکیو از سیستم رنکینگ المپیکی فدراسیون جهانی جواز سفر به دیار آفتاب تابان را کسب کنند. مسابقاتی که به دلیل حضور بهترین های دنیا بدون شک در بالاترین سطح فنی برگزار خواهد شد.
در این دوره همه قهرمانان جهان و المپیک حضور دارند و تقریبا هیچ چهره شاخصی غیبت ندارد و همین موضوع کار را برای آنها که روی مرز سهمیه هستند دوچندان سخت کرده است. در پایان این رقابتها از هر وزن ۵ نفر برتر بر اساس رنکینگ المپیکی و در کل ۴۰ نفر بلیط سفر به توکیو را دریافت خواهند کرد. از رده بندی گرنداسلم نیز نفرات اول اوزان مختلف جواز حضور در المپیک را دریافت می کنند که در برخی اوزان به دلیل حضور نفر اول رنکینگ گرنداسلم در بین ۵ نفر برتر رنکینگ المپیکی، این امکان وجود دارد که نفر ششم نیز با بخت و اقبال بالا راهی توکیو شود.
بازمانده ها به مسابقات قاره ای می روند
بعد از بسته شدن سیستم رنکینگ، تکواندوکارانی که موفق به کسب سهمیه نشده اند می بایست به رقابتهای انتخابی قاره ای رفته و در آنجا برای دریافت مجوز سفر به توکیو مبارزه کنند. از مسابقات قاره ای هر کشور می تواند دو سهمیه در بخش دختران و دو سهمیه در بخش پسران کسب کند. این قانون البته یک تبصره دارد، اگر کشوری از سیستم رنکینگ دو سهمیه و بیشتر از آن کسب کرده باشد، اجازه حضور در رقابتهای قاره ای را ندارد. این موضوع ارتباطی به جنسیت ندارد. به عنوان مثال اگر تکواندوکاران کشورمان بعد از مرحله نهایی رقابتهای انتخابی سه سهمیه خود را در بخش مردان قطعی کنند، باید برای دو سهمیه دختران به رقابتهای قاره ای وارد شوند. اگر دو سهمیه دریافت کنند، بازهم اجازه حضور در بخش مردان مسابقات قاره ای را ندارند، ولی اگر تنها یک سهمیه دریافت کنند، می توانند برای کسب یک سهمیه باقی مانده نماینده خود را به مسابقات قاره ای اعزام کنند.
چند تکواندوکار در توکیو مبارزه می کنند
در مجموع مسابقات تکواندو در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو با حضور ۱۲۸ تکواندوکار برگزار خواهد شد. ۴۰ تکواندوکار از سیستم رنکینک المپیکی، ۸ تکواندوکار از رنکینگ گرنداسلم، ۷۲ تکواندوکار از مسابقات قاره ای(آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا هر کدام ۱۶ سهمیه و اقیانوسیه ۸ سهمیه) ۴ نفر سهمیه کشور میزبان و ۴ سهمیه هم فدراسیون جهانی یا همان کارت سفید، تقسیم بندی این ۱۲۸ نفر را تشکیل می دهند.
بیشتر بخوانید:
اسامی عجیب و غریب تیمهای ورزشی در ایران
دختران به دنبال سهمیه در «ووشی»
فدراسیون تکواندو کشورمان برای کسب سهمیه در بخش دختران از همان ابتدا و همانند دوره های گذشته تمرکز خود را بر روی مسابقات قاره ای قرار داده است. در همین بخش نیز باید دو نفر اصلی با دقت نظر بسیا زیادی و با آنالیز دقیق کشورهای رقیب انتخاب شوند. به عنوان مثال کره جنوبی با قطعی کردن سه سهمیه خود، در مسابقات قاره ای حضور ندارد. چینی ها نیز که در ووشی میزبان رقابتهای انتخابی المپیک هستند، دو سهمیه خود را قطعی کرده اند و در این رقابتها نماینده ای نخواهند داشت. کادر فنی تیم ملی بانوان باید با استفاده از این دست آمار و اطلاعات در اوزانی که بیشترین شانس را داریم تکواندوکاران خود را انتخاب کنند.
به نظر می رسد در پایان مسابقات مسکو و با مشخص شدن تکواندوکارانی که از قاره آسیا کسب سهمیه کرده اند، بانوان خیلی زود نفرات خود را انتخاب کرده و با تمرینات فشرده برای حضوری موفق در «ووشی» آماده شوند. بانوان تکواندو می توانند با تدارک و برنامه ریزی دقیق برای اولین بار دو سهمیه حضور در المپیک را کسب کنند.
خیال آسوده آرمین
در بخش مردان تیم ملی ایران شانس سه کسب سهمیه را از طریق سیستم رنکینگ داراست. البته تحقق این هدف به اما و اگرهایی وابسته است.
آرمین هادی پور در وزن ۵۸- کیلوگرم با امتیاز ۳۴۰.۸۱ نفر چهارم رنکینگ است و تا حدود زیادی سهمیه خود را قطعی کرده است. نفر پنجم «آرماتانوف» روسی است که خوشبختانه در رقابتهای قهرمانی اروپا باخت و موفق به کسب مدال نشد. «دلاکولیا» از ایتالیا که در «باری« موفق به کسب مدال طلا و امیدوار به کسب سهمیه شد. با توجه به مدال برنزی «تروتسا»ی اسپانیایی از مسابقات قهرمانی اروپا و فاصله امتیازات نفرات سوم تا پنجم این وزن و همچنین حذف یکی از دو کره ای که رده های اول و دوم را در اختیار دارند، هادی پور بدون استرس می تواند مبارزه کرده و به مدال برسد. چرا که هر اتفاقی در این وزن بیفتد، او سهمیه خواهد گرفت.
کار سخت میرهاشم
میرهاشم حسینی در وزن ۶۸- کیلوگرم دیگر نماینده ایران است که بخت بالایی برای کسب سهمیه دارد.در این وزن «دائه هوون لی» از کره جنوبی، «بردلی سیندن» از انگلستان و «ژائو» از چین به عنوان نفرات اول تا سوم جدول امتیازات رنکینگ المپیکی با اختلاف امتیاز بالا حضور خود در المپیک را قطعی کرده اند. اما فاصله اندک امتیازات نفرات بعدی از جمله، میرهاشم به همراه «ابوقاش» از اردن، «جواد آچاب» از بلژیک، «خوایر پرز» از اسپانیا، «هوانگ» از چین تایپه، «پوینتس» از برزیل، «برسیک» از کرواسی و حتی «دنیسنکو» روسی این شانس را دارند که برای سهمیه های باقی مانده این وزن تلاش کنند.
طبق قرعه سروش احمدی در بالای جدول این وزن ابتدا با «جواد آچاب» و سپس با برنده «محمد کتبی» از بلژیک و «احمد ابوقاش» از اردن دیدار می کند. احمدی در صورت برتری در این دو مبارزه می تواند در صعود میرهاشم حسینی دیگر نماینده کشورمان به بازیهای المپیک تاثیر زیادی داشته باشد. میرهاشم هم در قسمت پایین جدول دور نخست با «الکسی دنیسنکو» و سپس با برنده مبارزه «کریستین منشن» از انگلستان و «ژائو» از چین مبارزه می کند. در واقع سهمیه حسینی به دو نکته مهم، یکی صعود خودش و دومی صعود سروش به نیمه نهایی بستگی دارد. هرچند معتقدیم که با مبارزاتی که از این تکواندوکار شاخص کشورمان در سه مرحله قبلی رقابتهای گرندپری شاهد بودیم، او کار را به اما و اگر نسپرده و با پیروزی مقابل رقبا و صعود به دیدار نهایی با اقتدار و به عنوان یکی از مدعیان کسب مدال راهی توکیو خواهد شد.
سجاد و این دو مبارزه مهم
سجاد مردانی سنگین وزن با تجربه تکواندوکار ایران که در ریو ۲۰۱۶ نیز سرگروه تیم ملی کشورمان بود، دیگر مدعی ایرانی کسب سهمه است. در وزن ۸۰+ کیلوگرم «ولادیسلاو لارین» از روسیه و «کیو دون این» از کره جنوبی به عنوان نفرات اول و دوم رنکینگ سهمیه خود را قطعی کرده اند. «ماهاما چو» از انگلیس که در رقابتهای قاره ای موفق به کسب نتیجه لازم نشد، «ایسوف» از نیجر، نماینده کشورمان، «بچمنن» از آلمان و «ایوان کنراد» با مدال های نقره و برنز قهرمانی اروپا به همراه « ابراهیم دیسبایف» از قزاقستان و «رادیک عیسی اف» از آذربایجان به همراه «مایکون ایسکئورا» از برزیل شانس کسب سهمیه های باقی مانده این وزن را دارند. نماینده ایران دور نخست با «کارلوس سانسورس» از برزیل دیدار می کند و سپس به مصاف برنده مبارزه «رافائل آلبا» از کوبا و «ماهاما چو» از انگلستان می رود.برتری در این دو دیدار بلیط سجاد را برای حضور در دومین المپیک رزرو خواهد کرد.
تیم ملی را حمایت کنیم
تکواندو ایران روزهای حساسی را پیش رو دارد. معتقدیم اعضای تیم ملی می توانند در ادامه روند رو به رشد و مبارزات خوبی که در تورنمنت های گذشته به نمایش گذاشتند، در مسکو هم به نتیجه لازم دست پیدا کنند. به نظر می رسد حمایت پیشکسوتان و قهرمانان از ملی پوشان می تواند به کسب نتیجه لازم در مسکو ختم شود. تیم ملی مشکلاتی در تشکیلات ساختاری سازمان تیم های ملی و بخش های فنی دارد که بعد از رقابتهای مرحله نهایی گرندپری با کارشناسان و پیشکسوتان این بخش بیشتر در این خصوص بحث خواهیم کرد.