به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
علی صوفی به روزنامه آرمان گفت: آقای روحانی در یزد آمد که تغییر رویه بدهد، البته سخنان وی از پیش تعیین شده نبود و صحبتهایی که رئیسجمهور در آنجا انجام داد غیرمترقبه بود. رئیسجمهور در یزد دفعتاً شروع به شفافسازی کرد و به مردم هم وعده داد که همه چیز را برملا خواهم کرد و به شما خواهم گفت و به دولت هم دستور میدهم که عوامل اجرایی دولت کاملا آنها را پیگیری کنند.
بیشتر بخوانید:
ترکان: روحانی نباید در سال ۹۲ سهمیهبندی بنزین را متوقف میکرد
فیلم/ دولت برای پرداخت یارانه بنزین شرط گذاشت!
وی میافزاید: در واقع سخنان آقای روحانی نمایانگر این قضیه بود که دیگر ملاحظه چیزی را نخواهد کرد. اما همانطور که میبینیم پیامد آن اظهارات در یزد تصمیم به افزایش قیمت بنزین بود. اما آقای روحانی با این تصمیمی که در حوزه بنزین گرفته شد به فاز امنیتی رفت. لذا به جای اینکه شفافسازی کرده و اعتماد مردم را جلب کند با این تصمیم موجب سلب اعتماد مردم شد. صوفی میگوید: بنابر این بهنظر نمیآید که آقای رئیسجمهور بخواهد تغییر رویه دهد چون در عزل و نصبهایی که صورت میگیرد، شاهد این هستیم که این عزل و نصبها هیچ ارتباطی با عقبه رای آقای روحانی ندارد و به شکل افراطی از نیروهای حزب اعتدال و توسعه بهصورت غیرموجهی استفاده میشود. انگار در فرصت باقی مانده هم باید پستی بگیرند و در جایی مشغول شوند. انتقاداتی که به دولت احمدینژاد بابت انتصابات غیرکارشناسی، غیرموجه و غیرشایسته سالاری وارد میشد اکنون عیناً در دولت روحانی تکرار میشود. این مسئله به حدی فراتر از تصورات رفته که دولت برای ارتقای اعضای حزب اعتدال و توسعه دیگر هیچ قاعدهای را رعایت نکرده است.
این وزیر دولت اصلاحات افزود: هرکسی را در هر جایی که ممکن است منصوب میکنند. یکی از اعتراضاتی که اکنون وجود دارد این است که هیچکس در جای خود نیست. مثلا در وقتی به لحاظ تخصص و تجربه به وزارتخانهها نگاه میکنیم شاهدیم که کاملا از نیروهای صاحب تجربه و تخصص خالی شده و هیچکدام در جای خود قرار نگرفتهاند و این روند ادامه دارد. این حزب رتبه چندان مناسبی در میان احزاب ندارد و صرفا بهدلیل جاهطلبیهای برخی اعضا و کینهای که از اصلاحطلبان دارند مورد توجه است.بهرغم اینکه اینها با حمایت اصلاحطلبان روی کار آمدهاند و از این حیث مدیون اصلاحطلبان هستند، اما گویا خود به تنهایی به اریکه قدرت رسیدهاند و با این حساب که میبینیم هر روز با وجود بیتدبیری در دولت شاهد ناامیدی بیشتری در جامعه هستیم. درست عکس آن چیزی که به خود نسبت دادند تحت عنوان دولت تدبیر و امید بیتدبیریهای صورت گرفته امید را قطع کرده میکند، چراکه همه تصمیمها مایوسکننده و عاری از تدبیر لازم است.
وی درباره طرح بنزینی دولت هم گفت: ما در آستانه انتخابات هستیم و شاید برخی از اطرافیان آقای روحانی تحلیلشان بر این بوده که رئیسجمهور میخواهد به ۶۰میلیون نفر در آستانه انتخابات یارانه بنزین داده و پول پخش کند. البته هیچ بعید هم نیست اگر بر این مبنا این تصمیم اتخاذ شده باشد که با این کار اعتبار اجتماعی آقای روحانی نه تنها پایین نخواهد آمد بلکه بالاتر هم خواهد رفت و با افزایش یارانههای نقدی در کوتاهمدت و جریان انتخابات سود خواهد برد. اما اصلاً اینگونه نشد و نتیجه برعکس شد و حاصلی برای دولت نداشت. چراکه تبعات اقتصادی این طرح برای دولت بسیار بالاست.
یعنی از یک طرف درست است که واقعی شدن قیمت بنزین برای دولت سود دارد، اما باید توجه داشته باشیم که آثار تورمی آن چقدر خواهد بود و این پول پرقدرتی که به جامعه تزریق میشود چه تبعاتی برای جامعه خواهد داشت. بهنظرم در مجموع دولت، جامعه رای آقای روحانی، اصلاحطلبان و آرای خاکستری همه در این رابطه ضرر کردند.