به گزارش مشرق، سرهنگ کارآگاه "جهانگیر تقی پور" گفت: در ابتدای آذرماه امسال تعدادی از خانوادههای ساکن در سایر استانها با مراجعه به مراجع قضائی در تهران شکایتهایی با عنوان فقدانی و یا ربایش فرزندانشان را طرح کردند.
وی بیان داشت: پروندههای طرح شده به اداره یازدهم پلیس آگاهی ارجاع که در تحقیقات پلیسی مشخص شد شاکیان میتوانند با فرزندانشان ارتباط تلفنی در هر چند وقت یک بار برقرار کنند.
بیشتر بخوانید:
این مقام انتظامی گفت: کارآگاهان با ظن اینکه این افراد در دام شرکتهای هرمی افتاده اند، پرونده مرتبط با جرایم شرکتهای هرمی را بررسی و برای ادامه تحقیقات در اختیار کارآگاهان اداره چهاردهم قرار دادند.
تقی پور افزود: یکی از شاکیان در خصوص نحوه فقدانی فرزندش اظهار داشت: چند ماه قبل فرزندم به تشویق یکی از دوستانش برای استخدام در یک شرکت بزرگ دولتی راهی تهران شد و چند روز بعد درخواست مبلغ ۴۰ میلیون تومان بابت رهن خانه خواست و بعد از دریافت پول ارتباطش با ما قطع شد و فقط هر چند ماه یک بار تماس تلفنی داشتیم و به هیچ عنوان حاضر به بازگشت نیست.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی گفت: کارآگاهان با انجام یک رشته اقدامات پلیسی و میدانی موفق به شناسایی مخفیگاه این متهمان در محدوده خلیج و کوهسار شدند و با اخذ دستور قضائی در دو عملیات همزمان، اعضای این دو شرکت شناسایی و دستگیر شدند.
وی تصریح کرد: یکی از جوانان جذب شده توسط این شرکتها در تشریح شرایط زندگی و نحوه اغفال خود گفت: یکی از دوستانم مرا تشویق کرد برای استخدام در یکی از سازمانهای دولتی راهی تهران شوم وقتی به تهران رسیدم شبهای اول در پارکها و مسافرخانهها بودم تا اینکه مرا در یکی از خانههای مجردی به همراه چند نفر دیگر اسکان دادند و دوستم گفت فعلا کار استخدام عقب افتاده ولی من خودم در کار بازاریابی هستم و تو هم میتوانی در این کار فعالیت کنی و به بهانه رهن خانه از والدینت ۴۰ میلیون تومان پول بگیر بعد از دو سال با بازاریابی تور مسافرتی و اشیاء زینتی هفتهای ۱۰۰ میلیون تومان درآمد خواهی داشت. من حرفهای او را باور کردم و مشغول به کار شدم و، اما بعد از گذشت مدت زمان زیادی هیچ اتفاقی نیفتاد و من روی برگشت به خانه را هم نداشتم و در شرایط بسیار بدی زندگی میکردم.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی پایتخت گفت: ۱۱ تن از اعضاء این باند تاکنون در رابطه با فعالیت این شرکتها دستگیر شده اند که از هرکدام ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان پول کلاهبرداری شده است.
وی اضافه کرد: کارشناسان ارزش ریالی این کلاهبرداریها را ۲۰ میلیارد ریال برآورد کرده اند. با توجه به نتیجه رسیدن همزمان دو پرونده، متهمان با دستور بازپرس شعبه ۷ دادسرای ناحیه ۳۱ و بازپرس شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۳۱ روانه زندان شدند.
تقی پور در پایان به والدین توصیه کرد: با نظارت بر روابط فرزندان خود با دوستانشان به افراد فریبکار مجال اغفال فرزندانشان را ندهند. ماهیت دروغین شرکتهای هرمی کاملا در پایتخت شناخته شده هست و این افراد دیگر قادر به عضوگیری از بین جوانان تهرانی نمیباشند بر این اساس، اعضای این شرکتها به سراغ شهرستانها میروند در صورت روبرو شدن با وعدههای درآمدهای میلیاردی و استخدام به جای طمع به این فکر کنند که در صورت وجود چنین منابع درآمدی در تهران چرا اعضاء شرکت به جای جوانان تهرانی به سراغ جوانان شهرستانی میآیند.