به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
این روزنامه مینویسد: امسال ۱۴ میلیارد دلار و سال آینده هم ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع محدود ارزی ایران با نرخ ۴۲۰۰ تومانی با هدف جلوگیری از افزایش قیمتها و بهبود معیشت ۸۳ میلیون ایرانی به واردات برخی کالاهای اساسی و ضروری ازجمله دارو اختصاص مییابد اما عملکرد این سیاست در سالجاری نشان داده حذف برخی کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ هم باعث حفظ ثبات در بازار و جلوگیری از تنش قیمتها شده و هم جلوی بسیاری از رانتها و فسادها را گرفته است.
بیشتر بخوانید:
چرا مجلس درباره ماجرای ۱۸ میلیارد دلار تحقیق و تفحص نکرد؟
کدام از رده خارج است کارت سوخت یا مدیریت خسارتبار؟!
گزارش عملکرد سال دوم برنامه ششم توسعه ایران در ارزیابی نوسان بازار ارز، دلیل ناموفق بودن بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز را خروج آمریکا از توافق برجام و اعمال تحریمهای ناعادلانه و فقدان روابط کارگزاری با بانکهای خارجی و افزایش شدید سفتهبازی در بازار ارز و اصلاح نشدن سیاستهای پولی و ارزی معرفی میکند. اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالاهای اساسی یادآور سیاست پیشفروش سکه در سال ۹۷ است که به گفته سازمان برنامه و بودجه باعث شد تا داراییهای طلای بانک مرکزی به میزان ۶۰ تن کاهش یابد. حالا این پرسش اساسی همچنان بدون پاسخ مانده که خالی کردن حساب داراییهای ارزی برای پایین نگه داشتن یا جلوگیری از رشد قیمت کالاهای اساسی و ضروری چه تفاوتی با سیاست اشتباه خالی کردن حساب داراییهای طلای بانک مرکزی در سال۹۷ دارد و آیا دولت راهی بهتر برای جلوگیری از توزیع رانت ارزی و حمایت از اقشار ضعیف و کمدرآمد و متوسط سراغ ندارد؟ گزارش اجرای سال دوم برنامه ششم توسعه تأکید دارد: پیشفروش سکه با نرخهای زیر قیمت بازار در بازه زمانی یک تا ۲۴ ماهه متأسفانه سیاست اشتباهی بود که بدون توجه به پیشبینی روند آینده قیمت سکه صورت گرفته و باعث خروج سپردههای بانکی به سمت بازار سکه و تشدید سفتهبازی در بازار ارز و سکه با چاشنی رشد قیمتها شد و ۶۰ تن از داراییهای طلای بانک مرکزی را کاهش داد.
نویسندگان گزارش عملکرد برنامه ششم توسعه در سازمان برنامه و بودجه یادآوری میکنند بازار ارز همچنان با مشکلات و چالشهای متعدد مواجه است.