به گزارش مشرق، محمد اسلامی در برنامه تیتر امشب درباره طرح اقدام ملی مسکن اظهار کرد: طبق برنامهریزیها، مرحله اول ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در روزهای ابتدایی دیماه به پایان میرسد. در حال تلاش هستیم تا در استان های واجد شرایط، زمین تامین کنیم و مرحله دوم ثبتنام را نیز در دستور کار قرار دهیم. در اینباره، کمیتههای کاری فعال هستند.
وی ادامه داد: طرح اقدام ملی مسکن یا به صورت واگذاری از طریق فردی و گروهی است یا افراد واجد شرایط به سازندگان معرفی میشوند. در مورد دوم، پروژههایی که شروع شدهاند، طی انعقاد قرارداد با سازنده، بر اساس زمانبندی در اختیار متقاضیان قرار گرفته و بهرهبرداری میشود.
بیشتر بخوانید:
وی در پاسخ به این پرسش که «طرح اقدام ملی مسکن به چه شیوهای دنبال و پیگیری میشود تا به سرنوشت طرحهایی همچون مسکن اجتماعی و بازآفرینیشهری دچار نشود؟» گفت: سهم بازآفرینی شهری در طرح اقدام ملی مسکن 100 هزار واحد مسکونی است. 100 هزار واحد از 400 هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی در بافت فرسوده انجام میشود که تا امروز قرارداد 20 هزار واحد آن با بانکها منعقد شده است.
وزیر راه و شهرسازی تولید مسکن در بافتهای فرسوده، شهرهای جدید و سایر بافتها یک جریان ادامهدار در کشور است و در آینده شتاب میگیرد. چون تمامی بررسیها، پیشبینیها و آمادهسازیها در این خصوص به ویژه برای طرح اقدام ملی مسکن، انجام شده است.
اسلامی با یادآوری اینکه طرح مسکن اجتماعی طرحی بود که در زمان خود وارد عملیات اجرایی نشد، گفت: احداث 200 هزار واحد از طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای جدید و 100 هزار واحد در سایر شهرها را در برنامه قرار دادیم. در مجموع احداث 180 هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن آغاز شده است.
وی همچنین در خصوص ارزیابی خود از بازار مسکن و پیشبینی آینده مسکن گفت: باید در مسیری حرکت کنیم که مسکن از کالای سرمایهای خارج و تبدیل به کالای مصرفی شود. اینکه یک عده، برای حفظ پول خود و یا ارتقای آن اقدام به سوداگری در این بخش کنند، روشی است که درباره آن نیازمند تجدیدنظر هستیم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: دولت باید تقاضای واقعی مسکن را بشناسد و بر اساس آن، ظرفیت لازم برای احداث مسکن را ایجاد کند. طرح اقدام ملی مسکن، طرحی است که نیاز مسکن اقشار متوسط و کم درآمد را تامین می کند و این طرح به منظور تحقق تکالیف قانون اساسی و تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهور برای فراهم کردن شرایط خانه دار کردن اقشار متوسط و کم درآمد عملیاتی شده است.
اسلامی یادآور شد: خانه دار کردن اقشار متوسط و کم درآمد جامعه، وظیفه دولت است. بدین معنا، دولت باید زمینه خانهدار کردن این قشر را فراهم کند. عرضه زمین با عملیاتی کردن طرح اقدام ملی مسکن، پاسخ به این نیاز (خانه دار کردن اقشار متوسط و کم درآمد) است.
عضو کابینه دولت دوازدهم اعلام کرد: زمانیکه عرضه بر اساس نیاز واقعی باشد و سوداگری نیز توسط سیستم مالیانی و اقتصادی کنترل شود میتوان به آینده مسکن در کشور امیدوار بود.
اسلامی از راه اندازی سامانه املاک و اسکان تا پایان امسال و تحویل آن به سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد و گفت: بر اساس قانون مالیاتها، راهاندازی سامانه املاک و اسکان برعهده وزارت راه و شهرسازی است که کارهای آن در حال انجام است و تا پایان امسال جهت بهرهبرداری به سازمان امور مالیاتی تحویل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سیستم نرم افزاری این سامانه در دست تهیه است، افزود: با همکاری سازمان امور مالیاتی شناسایی خانه های خالی انجام و نسبت به اخذ مالیات از خانههای خالی اقدام خواهد شد. در نظر داریم تا منابع حاصل از این طرح را به سمت ساخت و ساز و تولید و عرضه مسکن هدایت کنیم.
اسلامی مشکل خانه های خالی را مربوط به کلانشهرها دانست و گفت: سیستم نرم افزاری تهیه شده و مهم این است که سازمان امور مالیاتی از آن بهره برداری لازم را داشته باشد و دیگر دستگاه ها و نهادها نیز همکاری مناسب را با سازمان امور مالیاتی در این زمینه، داشته باشند.