کد خبر 1024435
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
کویت

برگزاری یک نشست ضد ایرانی در کویت و همچنین استقبال مقامات ارشد این کشور از یک شخصیت تجزیه‌طلب این سؤال را در اذهان ایجاد کرده است که آیا کویت قصد دارد راه ایران‌ستیزیِ سعودی را در پیش گیرد؟

به گزارش مشرق، روز گذشته بود که خبری مبنی بر دیدار «مرزوق الغانم» رئیس پارلمان کویت با «حکیم الکعبی» عضو گروه موسوم به جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز (گروه الاحوازیه) در رسانه ها منتشر شد. طبق اخبار منتشر شده، نماینده پارلمان کویت در جریان این دیدار نشان «سپر رزمی» را شخصیت ضد ایرانی و تجزیه طلب مذکور اعطا کرد.

اما این اقدام عجیب کویت در تقدیر از یک شخصیت ضد ایرانی و تجزیه طلب که گروه متبوعش سوابق تروریستی بسیاری در پرونده دارد، به همینجا ختم نمی شود، چراکه گفته شد دیدار مذکور میان رئیس پارلمان کویت و نماینده گروه تروریستی الاحوازیه در حاشیه یک «نشست ضد ایرانی» انجام شده است. این بدان معناست که کویت رسماً میزبانی نشستی را که از صدر تا ذیل آن ضد ایرانی بوده، قبول کرده است.

بیشتر بخوانید:

این اقدام خارج از عرف و نابخردانه مقامات کویتی با واکنش جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. درهمین راستا، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به رویداد مذکور واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد. درهمین راستا، وزارت خارجه ایران اعلام کرد: «به دنبال ملاقات نماینده یکی از گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب با برخی از مقامات کویتی و برگزاری نشست ضد ایرانی در کویت، عصر امروز کاردار سفارت کویت در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد».

این اقدام مقامات کویتی آنقدر عجیب و نامعقول بود که حتی واکنش هایی را در داخل کویت نیز به دنبال داشت. به عنوان نمونه «خلیل عبدالله ابل» نماینده کویتی در پیامی توئیتری از اقدام «مرزوق الغانم» رئیس پارلمان این کشور در استقبال از یک گروهک تجزیه طلب ضد ایرانی و برگزاری نشست ضدایرانی در کویت انتقاد کرد.

«خلیل عبدالله ابل» در صفحه توئیتر خود نوشت: «استقبال از گروهک موسوم به کنفرانس آزادسازی الاحواز و تجلیل از آنها توسط رئیس مجلس امت از لحاظ سیاسی اقدامی خطرناک و بیهوده بود». وی افزود: «این اقدام به نفع کویت نبود و حمایت رسمی از یک گروهک مسلحانه برعلیه کشور همسایه ای که منافع مشترکی با کویت دارد، پذیرفتنی نیست».

سؤالی که درباره اقدام خصمانه مقامات کویتی وجود دارد، این است که آیا آنها از سوابق تروریستی گروه الاحوازیه بی اطلاع بودند که ضمن پذیرش میزبانی یک نشستِ مختصِّ آن‌ها با اعضای این گروه نیز دیدار کرده اند؟ بدون شک مقامات کویتی از ماهیت تروریستی گروه الاحوازیه مطلع بودند و به همنشینی با آنها اقدام کردند. مقامات کویتی نیک می دانند که گروه تروریستی الاحوازیه در سال‌های اخیر برنامه ریزی‌های زیادی برای ناامن کردن اهواز به اجرا گذاشته و در جریان اعتراضات مردمی نیز نقش مهمی در به خشونت کشیدن این اعتراضات داشته است.

این گروه تروریستی در واقع به دنبال آن است تا از طریق بی ثبات کردن منطقه، زمینه را برای جدایی خوزستان از ایران فراهم کند؛ همان اقدامی که صدام با حمله به ایران سعی کرد آن را به ثمر برساند، ولی شکست خورد. این گروه از آغاز تأسیس تا خرداد ۱۳۸۴ اقدام به جذب و آموزش بیش از ۳۰ تن از عناصر دارای تفکرات تجزیه طلبانه و مساعد انجام اقدامات عملیاتی برای وارد شدن به فاز نظامی و… نمود.

گروه تروریستی مذکور حتی اقدام به بمب گذاری در فرمانداری اهواز، سازمان مدیریت وبرنامه ریزی، سازمان مسکن و شهرسازی، شرکت طرح توسعه نیشکر خوزستان، چاه شماره ۱۷۹ نفت، دو محل از خطوط لوله ورودی و خروجی منتهی به چاه ۱۷۹، خطوط لوله نفت آبادان را به ترتیب در دهم شهریور ۱۳۸۴ و ۷آبان ۱۳۸۴، اداره کل منابع طبیعی استان خوزستان، بانک سامان منطقه کیان پارس، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان، فرمانداری‌های آبادان و دزفول کرده است.

حتی در انفجار و عملیات‌های تروریستی سال‌های اخیر در اهواز، نقش «گروه الحوازیه» که همان «جبهه خلق عرب» است و نام خود را از جبهه خلق عرب به الحوازیه تغییر داده کاملاً آشکار است. بعد از حمله ناتو به عراق و حضور ارتش انگلیس در بصره، نقش این گروه در جنوب ایران پررنگ‌تر شد و سازماندهی آن‌ها توسط انگلیس کاملاً مشهود است و مستندات بسیاری در این رابطه وجود دارد.

بر اساس آنچه که گفته شد، ناگفته پیداست که مقامات کنونی از جملگی سوابق تروریستی گروه الاحوازیه مطلع بوده اند. بنابراین، اقدام آنها در میزبانی از اعضای گروه مذکور و برگزاری نشست برای آنها دخالت آشکار در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران و نقض اصل حسن همجواری محسوب می شود. این درحالی است که در روابط و مناسبات فیمابین، مقامات کویتی می بایست به اصول حاکم بر این روابط، پایبند باشند.

همچنین اقدام اخیر مقامات کویتی نقض اصل «احترام متقابل» در روابط و مناسبات میان کشورها محسوب می شود. بدون تردید، میزبانی از یک گروه ضد ایرانی و تجزیه طلب توسط مقامات کویتی در واقع دهن کجی به جمهوری اسلامی ایران و اصل «احترام متقابل» در روابط با آن است؛ چیزی که تهران آن را برنمی تابد و از قضاء واکنش تندی نیز به آن نشان داده است. بدیهی است که این دست از اقدامات در تعارض آشکار با اصل احترام متقابل است.

در همین حال، آنچه که اخیراً در کویت اتفاق افتاد در تضاد آشکار با اظهارات دوستانه مقامات کویتی در قبال ایران است. مقامات کویتی همواره در مناسبت های مختلف بر روابط خود با جمهوری اسلامی ایران و لزوم تقویت آن تأکید کرده اند اما آنچه که به صورت عملی رخ داده، در تضاد آشکار با مواضع کویتی هاست. این بدان معناست که سیاست‌های اعلامی و اعمالی کویت درقبال تهران با یکدیگر مغایرت دارند.

اما در این میان نمی توان از نقش عربستان سعودی در تحریک کویت برای انجام تحرکات ضد ایرانی غافل شد. نمونه آنچه که اخیراً در کویت اتفاق افتاد بارها و بارها در عربستان سعودی و کشورهای همپیمان آن رخ داده است. بنابراین، طبیعی است که عربستان سعودی از نفوذ خود بر شیخ نشینان عرب برای تحریک آنها علیه ایران نهایت بهره برداری را داشته باشد.

اما فارغ از نقش آفرینی منفی سعودی در اقدام ضد ایرانیِ کویت، مقامات این کشور اکنون باید به این سؤال پاسخ دهند که آیا می خواهند در مسیر ایران ستیزیِ سعودی قرار گیرند و یا همچون گذشته به روابط و مناسبات خود با جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل «احترام متقابل» ادامه دهند؟ اکنون و با واکنش جمهوری اسلامی ایران به میزبانی کویت از گروه تروریستی الاحوازیه توپ در میدان مقامات کویتی قرار دارد تا نشان دهند آیا به دنبال قربانی کردن منافع مشترک خود با تهران هستند و یا قصد دارند اشتباه محاسباتی کنونی‌شان را جبران کنند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 9
  • ندا IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    9 4
    ما همه محمد طه هستیم.
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    19 3
    در جنگ عراق و کویت،ایران ما میزبان این مفت خورها بود و همینطور جماعت عراقی بیگانه.اما حال داریم می بینیم اینها با ما دارند چکار می کنند.باید به حال خودشان واگذاشته می شدند.
  • IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    21 1
    ایران نیز به گروههایی که در عراق مدعی هستند کویت جزء عراق است فرصت برگزاری کنفرانس بدهد. کویت فراموش کرده است از استانها ی عراق است و چه خسارت جبران ناپذیری به عراق زده است - زمینه اشغال عراق را کویت فراهم کرده است.
    • IR ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
      2 0
      البته ایران می تواند حتی بدون این اقدام از ظرفیت 30 درصدی شیعیان کویت برای فشار بر دولت کویت استفاده نماید
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    16 1
    بخدا غر زدن و اعتراض فایده ای نداره و ما را در موضع انفعالی نگه میداره باید هر کشوری علیه ما کار غلطی کرد عین همون بلا را سرشان بیاوریم مثلا به عده ای پول و اموزش بدیم تا توی کشورهای نوکرصفت عربی شورش کنند
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    2 22
    الاحوازیه مگه چی کار کرده اینجوری بهش گیر میدید؟ اینم یه گروه مثل بقیه گروه هاست .. شما شلوغش میکنید همیشه
    • اهبرخان IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
      7 1
      اصلا حركتي انجام نداده. حداقل متن بالا را مي خواندي ميفهميدي
  • ایرانی IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    13 2
    تو هر کاری کوتاه بیای به اصطلاح صفت میخوری کویت چند هزازی نفری خیلی راحت بر علیه ما جلسه میگیره.خاک بر سر دولت که همه چیزا به باد داده اون وقت قاجار را دارن مسخره میکنن.یه مشت مسولین بی غیرت وبی سواد ایران را دارن نا بودمیکنن
  • رضا IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    8 1
    كويت ! تو هم ؟!
  • عرب خوزستانی IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    17 1
    زمانی که عراق به کویت حمله کرد مردمانش به ایران پناه اوردن و مخصوصا شهر من...توی پمپ بنزین خانواده کویتی بودن که میخاستن بنزین بزنن ولی دهانه باک ماشینشون قطرش کوچکتر بود و پازل بنزین وارد باک نمیشد خوب یادمه که دمبال قیف میگشتن تا مشکل رو حل کنن..بابام که عرب بود دانست که چی میخان خلاصه کنک کردیم و بنزین دادیم و نان و شام هم دادیم...اری نمک خوردند و رفتند وتشکرامروزشان نمکدان شکستن بود....ولی اینطور نمی ماند و نخواهد ماند...
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    15 3
    لعنت خدا بر گروهک تروریستی الاهوازيه و حامیان وهابی آنها....... باید کشور فسقلی کویت هم گوشمالی بشه
  • خودم IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    9 1
    کویت کجاست ؟!!!
  • دبیر تاریخ IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    2 0
    تاریخ بخولنیم،،،،کویت در زملن شیخ خزعل هم میزبان او شد،،،عمده غلات ومواد غذایی صدلم در در جنگ علیه ایران تامین کرد،، وحال میزبان این گروه شده است،،وما در هردوتحاجم عراق به کویت محکوم کردیم وچاههای نفت آتش گرفته اش را خاموش کردیم،،،برخی مسئولین کویتی از تاریخ درس نگرفتنوووووبازهم اشتباه را تکرار کردند،،،،،،ایران همسایه خوبی یرای شماست،،،اصلاح کنید
  • IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    4 0
    کویت با حمایت از صدام اشتباهاتی را کرد و دوباره میخواهد اشتباهاتش را تکرار کند ؟
  • طاها IR ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    0 0
    خرجش یه نقطه زن بود.
  • IR ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    7 0
    به جای خدمت به سومالی و کویت و گینه بیسائو به مردم ایران خدمت کنید،خوشم میاد یکی یکی دست درد نکنی بهتون میدن،حالا هی بدوید دنبالشون،قدر مردم خودتون رو نمیدونین،حقتونه
    • IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
      0 0
      خدا پدرت رو بیامرزه . ولی نرود میخ آهنی در سنگ.
  • حاج باقراحمدیان IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۰
    0 0
    اولین کشور که حمله عراق را محکوم کرد و از آن استقبال نکرد و محکوم بین المللی در جهان کرد
  • عباس IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
    0 0
    گویا حافظه تاریخی مقامات کویت ضعیف شده است.این چند نکته را به یادشان می اورم 1- آنها هم به صدام در جنگ 8ساله علیه ایران کمک کردن.2-بعد حمله عراق به کویت ایران پذیرای بسیاری از مردم کویت بود3- خامش کردن چاه های نفت آن کشور در اولویت ایران جهت حسن نیت ایرانیان بود. باز هم نمک نشناس هستند.
  • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
    0 0
    در زمان اشغال کویت توسط صدام ما پناه دادیم نمک نشناسند باید مثل خودشان رفتار کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس