قاچاق گسترده مداد به کشور در سایه ممنوعیت واردات/ ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار نوشت‌افزار

با وجود آنکه حدود یکسالی است که واردات مداد به کشور ممنوع شده، در ماه‌های اخیر قاچاق گسترده آن به کشور تبدیل به مشکل اصلی بازار نوشت‌افزار ایران شده است.

به گزارش مشرق، نوشت‌افزار ایرانی که روزی کار خود را با چند برند محدود آغاز کرد و در وهله اول بسیاری، حتی برخی از فعالان فرهنگی نیز آینده چندانی برای آن متصور نبودند، امروز کار خود را با تولیدکنندگان متعدد گسترش داده است. تولیدکنندگان این حوزه توانستند در سال‌های اخیر با انجام کارهای پژوهشی متعدد و نیازسنجی بازار، با ارائه محصولات متنوع جای خود را میان سبد خانواده‌ها باز کنند.

هرچند تولیدکنندگان این حوزه توانسته‌اند، توجه بسیاری از خانواده‌ها را به خود جلب کنند، اما برای ادامه کار هنوز سنگ‌های متعددی پیش پایشان قرار دارد؛ از سر به فلک کشیدن قیمت کاغذ در ماه‌های اخیر گرفته تا نبود مواد اولیه و قاچاق اقلام مختلف نوشت‌افزار از کشورهای مختلف از جمله چین و عراق و... به کشور. به گفته تولیدکنندگان نوشت‌افزار، هزینه تمام شده تولید در این کشورها ارزان‌تر از ایران تمام می‌شود،‌ پس برخی از این فرصت استفاده کرده و بهره‌گیری از کارگر ارزان‌تر و شرایط مساعدتر اقدام به تولید نوشت‌افزار به خصوص دفتر کرده و بعد آن را وارد کشور می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

از سوی دیگر مدت‌هاست که تولیدکنندگان نوشت‌افزار در ایران به دنبال ساماندهی واردات هستند؛ زیرا واردات لوازم‌التحریر به ویژه لوازم‌التحریر لوکس به ایران در سال‌های اخیر همیشه جنجالی برای تولیدکنندگان بوده است. اگر روزگاری دفاتری با تصاویر انیمیشن‌های غربی در بازار ایران غوغا می‌کرد، امروز که ایران در حوزه تولید عمده اقلام نوشت‌افزار توانا شده است،‌ واردات بی‌رویه و قاچاق به عنوان مانعی بر سر راه قلمداد می‌شود. یکی از مهمترین کالاهایی که امروز قاچاق گسترده‌ای را به خود اختصاص داده است،‌ مداد است.

محمدحسین متولی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان نوشت‌افزار، در این‌باره می‌گوید: خوشبختانه ایران در حوزه تولید مداد به توانایی‌هایی دست یافته است و کارخانه‌های متعددی به تولید مداد می‌پردازند، تولیدات نیز تولیدات با کیفیتی است با وجود اینکه در مغزی مداد دچار تحریم هستیم، اما کارخانه‌هایی در ایران از جمله در شیراز مغزی رنگی بسیار با کیفیت تولید می‌کنند، منتهی مشکل اصلی است  که چون مواد اولیه مغزی مداد  جزو صنایع نظامی نیز محسوب می‌شود،‌ در این زمینه تحریم هستیم و نمی‌توانیم براحتی مواد اولیه را وارد کنیم.

وی ادامه داد:‌ در زمینه خودکار اما موضوع فرق می‌کند، در زمینه مغزی خودکار واردات انجام می‌شود، با این وجود ما نزدیک به 7 کارخانه داخلی داریم که اقدام به تولید مغزی خودکار می‌کنند، این کارخانه‌ها با وجود سرمایه‌گذاران جدیدی که به این حوزه وارد شده‌اند، ظرف یکسال آتی به 11 کارخانه خواهند رسید.

متولی مهمترین مشکل فعلی بازار لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار ایرانی را قاچاق مداد به کشور عنوان کرد و گفت: واردات هر نوع مداد به کشور ممنوع است،‌ اما قاچاق در این حوزه بسیار گسترده است. اکنون از کردستان و از بنادر جنوبی کشور مدادهای قاچاقی وارد می‌شود که عمدتاً تقلبی هستند،  برای نمونه چون نمایندگی فابر کاستل نمی‌تواند وارد کند،‌  نمونه تقلبی را که در چین تولید می‌شود، قاچاق می‌کنند.

وی درباره میزان و حجم محموله‌های قاچاق وارد شده به کشور گفت: هنوز ارزیابی دقیقی در این باره انجام نداده‌ایم‌، اما حجم مبادلات نسبتا بالاست.

متولی به دفتر و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد،‌ نیز اشاره کرد و گفت:‌ مهمترین مشکل در زمینه دفاتر،‌ ورود بخش‌هایی مثل صحافان است. در حوزه تولید دفتر دو نوع مجوز وجود دارد،‌ صنفی و صنعتی. صحافی‌ها زیر نظر اتحادیه فعالیت می‌کنند و برای تولید باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داشته باشند،‌ دفتر یک نوع محصول است که باید شماره ثبت داشته باشد. وزارت ارشاد نیز به دستگاهی برای تولید دفتر مجوز نداده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس