نقش سردار سلیمانی در ایجاد ستاد بازسازی عتبات عالیات

مشاور و دستیار ویژه سردار قاسم سلیمانی از نقش حاج قاسم در توسعه عتبات عالیات و تنها آرزوی سردار که تا به امروز محقق نشده، گفت.

به گزارش مشرق، حسن پلارک اولین رئیس ستاد بازسازی عتبات با اشاره به نقش سردار سلیمانی در تأسیس ستاد بازسازی و نوسازی عتبات عالیات اظهار کرد: سردار سلیمانی یک شخصیت چند بعدی بود یعنی به تعبیر یکی از بزرگان ایشان مرجع تقلید نبود، یک عالم دینی نبود ولی یک آیت‌الله واقعی بود یعنی او نشانه خداوند بود.

وی افزود: ایشان به همه موضوعات با هم نگاه می‌کرد و توجه او در بعد امنیتی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی کامل بود. البته درباره عراق و کشورهایی که حوزه مأموریت او بود همین ابعاد را در نظر می‌گرفتند.

بیشتر بخوانید:

فیلم/ روایت سردار سلیمانی از غربت حرم امیرالمومنین(ع)

مشاور و دستیار ویژه فرمانده نیروی قدس ادامه داد: به عنوان مثال در بحث مدیریت استقرار معاندین یا معارضینی که از ایران باید به عراق می‌رفتند در سال ۸۱ بعد از سقوط صدام بلافاصله سردار سلیمانی تلاش کرد دوستان عراقی را کمک کند تا بتوانند امور را ساماندهی کنند.

کمک به مردم عراق در زمان بعد از صدام از دغدغه‌های سردار سلیمانی بود

پلارک خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌هایی که ایشان در عراق داشت و خیلی برایش مهم بود، کمک به مردم عراق بود، آن هم کمک بیشتر در ساخت و توسعه حرم‌ها. چون ایشان یکبار خیلی مخفیانه و سری با پوشش به زیارت عتبات رفت و وقتی برگشتند گفتند وضع حرم‌ها بسیار اسفناک است و در شأن شیعه و ائمه نیست که چنین حرم هایی داشته باشند.

رئیس ستاد اسکان و تغذیه ستاد اربعین ادامه داد: سردار به ما گفت که مضاف بر ایرادات دیگر موضوع مهم این است که این حرم‌ها خیلی کوچک هستند و من مطمئن هستم در زمانی نه چندان دور -یعنی پیش‌بینی ایشان کاملاً درست بود- زائرین عتبات مقدسه در عراق که غریب واقع شدند به جمعیت‌های میلیونی خواهند رسید و باید کاری کنیم که توسعه این عتبات و بازسازی آنها را داشته باشیم.

سردار سلیمانی تاکید داشتند بازسازی عتبات با کمک‌های مردمی باشد

وی ادامه داد: بر همین اساس به من دستور دادند که یک مجموعه‌ای برای بازسازی عتبات را در مجموعه مهندسی نیرو راه اندازی کنیم که چنین هم شد و جالب این است که ایشان اصرار داشت این بازسازی از محل وجوهات و کمک‌های مردم باشد.

پلارک خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی اعلام کرد مردم علاقه‌مند هستند و عشق دارند و حساس هستند و کمک‌های مردم را بگیرید برای این کار هزینه کنید و از گروه‌های مختلف، هر کسی هر کاری می‌تواند انجام دهد را به آنجا ببرید تا کار کنند.

مشاور و دستیار ویژه فرمانده نیروی قدس تصریح کرد: ابتدا همین کار را کردیم، با راهنمایی‌های سردار سلیمانی توانستیم در سه یا چهار سال اول بعد از سقوط صدام، یک دور کامل همه عتبات را بازسازی کنیم، سرویس‌ها بهداشتی بازسازی شد، صحن‌ها را بازسازی کردیم، تعدادی از درب‌ها که شکسته بودند. را بازسازی کردیم، سنگ‌های دیوارهای اطراف حرم‌ها و رواق‌ها را عوض کردیم، سیستم برق را تعویض کردیم و بحث سیستم سرمایش و گرمایش و حتی سیستم صوت را حل کردیم. این خدمات در حرم‌ها در طی ۴-۳ سال با کمک‌های مردمی و با پیگیری که حاج قاسم انجام می‌داد، انجام شد.

پلارک گفت: بعد از این اقدامات ما با جمعیت‌هایی میلیونی مواجه شدیم که ایشان پیش‌بینی می‌کرد و حالا هم چند سالی است که شما می‌بینید اربعین‌ها این چنین می‌شود و زائرین زیادی می‌روند.

داستان پیش‌بینی سردار سلیمانی در طرح‌های توسعه حرمین برای ۲۵ سال آینده

رئیس ستاد اسکان و تغذیه اربعین حسینی گفت: البته در ایام خاص همانند نیمه شعبان، عرفه، ۱۳ رجب، محرم و روز تاسوعا و عاشورا ایامی بود که واقعاً حرم‌ها کفاف و جوابگوی جمعیت موجود نبودند که همان‌جا سردار از ما خواست و خودشان هم کمک کرد و مسئولین دولتی عراق را به ما وصل کرد و ما را با هم هماهنگ کرد تا طراحی‌های اساسی و طرح جامع برای هر ۴ حرم، هم در کربلا، هم در نجف اشرف و سامرا و کاظمین داشته باشیم.

پلارک تصریح کرد: در این ۴ شهر طرح جامع را نوشتیم و ایشان اصرار داشت کاری کنیم که جامع باشد و این طور نباشد که شما امروز درست کنید و فردا مجبور باشید خراب کنید. حداقل ۲۵ سال آینده را ببینید و طرح‌ها را وسیع بیاورید.

وی بیان کرد: با دید وسیع و سعه‌صدری که شهید سلیمانی داشت گفتند طوری طرح‌ها را ببینید که حالا حالاها نیاز به توسعه نباشد که همین کار هم انجام شد. در وهله اول گفتند کار را از حرم امام علی (ع) شروع کنید چرا که حرم امیرالمومنین کوچک‌تر از همه حرم‌ها است. ما از حرم امام علی (ع) شروع کردیم و وسعت حرم را تا ۲۲ برابر افزایش دادیم.

مشاور و دستیار ویژه فرمانده نیروی قدس افزود: کربلا را اولویت دوم قرار دادند که بخش‌های خاصی که نیاز به بازسازی داشت را اصلاح کردیم به علاوه اینکه طرح توسعه را در ۴ فاز شروع کردیم.

به گفته پلارک فاز اول صحن عقیله بنی هاشم است که ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

پلارک ادامه داد: کاظمین هم اولویت بعدی بود که مشغول بازسازی این حرم‌ها هم شدیم؛ سردار به شدت و با دقت هر روز این پیشرفت‌ها را دنبال می‌کرد، علی رغم همه دغدغه‌ها و گرفتاری‌ها و درگیری‌هایی که داشت این پروژه‌ها را پیگیری می‌کرد.

او یادآور شد: در کاظمین دو شبستان طراحی و اجرا و تمام کردیم، صحن‌ها را درست کردیم و در حال حاضر هم برای صحن توسعه‌ای عملیات اجرایی شروع شده است.

تنها آرزوی سردار سلیمانی که تا به امروز در عراق اجرایی نشده است

رئیس ستاد اسکان و تغذیه اربعین حسینی تاکید کرد: تنها کاری که مانده است، دغدغه نهایی سردار در توسعه سامرا بود که در این مورد متأسفانه آنچه مدنظر ایشان بود را هنوز نتوانستیم اجرایی کنیم.

پلارک ادامه داد: برای سامرا یک طرح توسعه‌ای ۴ برابری را دادیم اما طرح جامع سامرا که ۳۰۰ متر شعاع اطراف حرم را شامل می‌شود را نتوانستیم پیاده کنیم چراکه مشکل در تملک زمین‌های اطراف حرم‌ها است و مسئولیت این زمین‌ها هم با دولت عراق است.

وی در پایان گفت: دولت عراق هم در این سال‌ها وضع مالی خوبی نداشت و نتوانست تملک را درست کند و این طرح باقی مانده است. ان‌شاءالله سعی می‌کنیم مساله‌ای که سردار آرزویش را داشت بعد از رفتنش بتوانیم به پایان برسانیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس