کد خبر 1674079
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
۴ ماده غذایی مفید برای تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر

در دنیای امروز بیماری‌های مغزی به‌ ویژه بیماری‌های مزمن مانند آلزایمر رو به افزایش است، علاوه بر بیماری‌ها، اهمیت قدرت حافظه و عملکرد خوب مغز هر روز بیش‌ از پیش پررنگ می‌شود.

به گزارش مشرق، علاوه بر راه‌هایی که برای تقویت حافظه و سلامت مغز توصیه می‌شود، تغذیه خوب و سالم می تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود. سلول های مغزی برای عملکرد خوب و کارا به انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای محافظت در برابر آسیب‌ها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند. در ادامه به تعدادی از مواد غذایی موثر در تقویت حافظه اشاره می کنیم:

نان‌های سبوس‌دار: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی ‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. غلات کامل سرشار از ویتامینB، سلنیوم و فیبر محلول است که فیبر محلول می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب‌های مغزی و سکته‌ی مغزی می‌شود.

ماهی چرب: ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، تن، شاه‌ ماهی و ساردین سرشار از اسیدهای چرب ضروری است. شاید مهم‌ترین آن‌ها که به ‌عنوان خوراکی ‌های مفید برای مغز شناخته ‌شده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. به‌علاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است.

توت ‌های غنی از آنتی‌اکسیدان: یکی از خوراکی ‌های مفید برای مغز بلوبری ها و انوان توت ها است که سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و رگ‌های خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجاد شده در اثر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه می‌کند.

آجیل‌ها و دانه‌ها: بسیاری از آجیل ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا ۳ و مقداری آمینواسید ضروری است و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید به شمار می رود، از خوراکی ‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.

ویتامین B-۱۲ با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود.

منبع:بهداشت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۶
    4 0
    آلزهایمر در طب ایرانی به نام خرفتی بیماری شناخته شده ای بود! اما امروزه شیوع بسیار زیادی در جوامع صنعتی و زندگی شهرنشینی دارد که از علل آن استفاده از ظروف آلومینیومی چه در پختن غذا و چه در خوردن غذا و یا در بسته بندی غذای گرم است که از عوامل اصلی بروز و تشدید فراموشی یا همان خرفتی در میان سالی و پیری خواهد بود !

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس