عمارت گلستان

در حالی که برخی نمایندگان مجلس و اعضای شورا خواستار حفظ عمارت اقدسیه معروف به خانه شهرداران هستند باز هم شهردار تهران اعلام کرد این خانه مربوط به دوران پهلوی است و پلان تشریفاتی دارد.

به گزارش مشرق، ماجرای فروش عمارت اقدسیه که روزی خانه شهرداران تهران بوده است همچنان ادامه دارد و مسؤولین در این زمینه اظهارنظرهای متفاوتی می‌کنند. برخی تأکید دارند که این مکان تاریخی یا میراثی نیست ولی عده ای هم معتقدند که این بنا دارای ارزش معماری و همچنین مکانی رویدادمحور است پس باید حفظ شود.

بیشتر بخوانید:

شروط بی اساس شهردار برای فروش عمارت میلیاردی گلستان

حناچی دستور فروش خانه تاریخی شهرداران را داد +سند

در نامه‌ای که از سوی شهرداری در خصوص فروش این خانه منتشر شد گفتند با عنایت به دستور شهردار، ملک اقدسیه نقدی به فروش رسیده و پول آن برای پروژه‌های نیمه‌تمام استفاده شود.ماجرا بالا گرفت عده‌ای این ملک را تاریخی و عده‌ای منکر شدند.

علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران تأکید کرد که شهرداری وظیفه‌ای برای خرید و فروش آثار میراثی ندارد و این ملک چه در تملک شهرداری باشد یا نباشد بر اساس اعلام نظر وزارت میراث فرهنگی باید عمل شود و فروش آن را نباید به ضوابط گره زد.

اما زهرا نژادبهرام عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر نظری متفاوت دارد و از پیروز حناچی شهردار تهران درخواست کرد که درباره فروش ملک اقدسیه تجدیدنظر کند.

وی گفت: اصل بر این است که از بناهای فاخر نگهداری کنیم و اگر چه  نیازمند بودجه مالی هستیم اما به نظرم اهمیت نگهداشت این خانه نیز کمتر از یک اقدام عمرانی نیست.

نژادبهرام تأکید کرد: این ملک محل مناسبی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی است و می‌تواند در اختیار هنرمندان قرار گیرد چرا که باید نسبت به این دست از خانه‌های خاص و ارزشمند حساس باشیم.

از فروش خانه به افراد خاص تا حرف و حدیث های بیشمار

با وجود اینکه برخی از اعضای شورا خواستار نگهداری از این ملک شدند پیروز حناچی هفته پیش در اظهارنظری متفاوت اعلام کرد که قرار نیست این ملک به هر کسی فروخته شود.

وی ادامه داد: تدبیری می‌کنیم که خانه را به کسی نفروشیم که آن را خراب کند، خانه را به کسی می‌فروشیم که تمایل به حفظ این بنا به همین شکل را داشته باشد تا نگرانی‌های تخریب آن برطرف شود.

این در حالی است که پژمان پشمچی‌زاده معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در دوران قالیباف می‌گوید اگر شهرداری می‌خواهد برای خریدار شرطی بگذارد که در ساختمان تخریب و نوسازی صورت نگیرد این موضوع با مبانی قانونی مغایرت دارد. شهرداری حقوق مالک را باید به رسمیت بشناسد.

وی ادامه داد: مالک این ملک مجاز است با مساحتی که دارد ۵ طبقه ساخت‌وساز کند، خریدار به دنبال حداکثر ارزش افزوده است پس اغلب باید انتظار داشته باشیم بعد از خرید، مالک متقاضی تخریب و نوسازی باشد و اگر هم شهرداری بخواهد شرط کند که در این زمین ساخت و سازی صورت نگیرد پس باید با قیمت ارزان‌تر بفروشد که این اقدام با نیت شهرداری که کسب منافع برای انجام سایر پروژه‌هاست مغایرت خواهد داشت.

داستان همچنان ادامه دارد و پیروز حناچی شهردار تهران دوباره در این باره واکنش جدیدی نشان داد و گفت: به عنوان یک استاد دانشگاه حوزه معماری و شهرسازی می‌گویم که این ملک خانه معمولی که مربوط به اواخر دوره پهلوی دوم بوده و پلان تشریفاتی دارد. اینجا مقداری آینه‌کاری و گچ‌کاری دارد اما سبک ملی ندارد.

به اعتقاد شهردار تهران، این ملک خانه معروف و معمولی است حتی در فروش این ملک به گونه‌ای عمل می‌کنیم که تعادل منطقه به هم نخورد.

چه کسانی پشت فروش عمارت میلیاردی هستند/ابهام در بستن اطلاعات ملک

یکی از نکات جالب در خصوص فروش عمارت اقدسیه این است که شهرداری اطلاعاتی در خصوص این عمارت به اعضای شورا نمی‌دهد تا جایی که ۶ بهمن حجت نظری عضو شورای شهر تهران دراین باره به شهرداری تاخت و گفت: سامانه استعلامات طرح تفصیلی برای عمارت اقدسیه برای اعضای شورای شهر محدود است که این جای بررسی دارد.

وی معتقد است مطمئناً کسانی که به دنبال فروش نرفتن این ملک هستند منافعی ندارند اما کسانی که قصد فروش دارند باید در دامن زدن به ابهامات خودداری کنند.

شورا هم در این موضوع به جد ورود می‌کند زیرا موضوع چندین میلیارد درآمدی است که از پول فروش این خانه به دست می‌آید و همیشه فروش‌های در آرامش و بی‌خبری محل شائبه است اما حناچی در خصوص عدم دسترسی اعضا به اطلاعات ملک اقدسیه فقط به یک پاسخ کوتاه که موضوع را بررسی می‌کنند اکتفا کرد.

نمایندگان نامه نوشتند/عمارت حفظ شود

اما در این بین نمایندگان مجلس هم ساکت ننشستند و طی نامه‌ای به وزیران کشور و میراث فرهنگی خواستار جلوگیری از فروش عمارت اقدسیه شدند. همچنین در تذکر برخی از نمایندگان مجلس آمده است به لحاظ ساخت منحصر به فرد و معماری فاخر این عمارت لازم است وزیر میراث فرهنگی وارد شود و چنانچه قابلیت ثبت به عنوان اثر فرهنگی را دارد هر چه سریعتر اقدام کنند.

وزیر کشور نیز باید توجه داشته باشد که شهرداری تهران نمی‌تواند بدون بررسی و کارشناسی لازم جهت تأمین بودجه خود از فروش چنین عمارتی استفاده کند لازم است اطلاعات این عمارت و نتیجه اقدام کارشناسی اعلام و حسب نتیجه اقدام لازم صورت گیرد.

اما شائبه‌های زیادی در خصوص فروش عمارت اقدسیه وجود دارد، برخی معتقدند که ملک کناری عمارت اقدسیه هم مربوط به دکتر معتمد وزیری بنیانگذار دانشگاه رازی بوده است و قرار است به زودی ساخت‌وسازهایی در آنجا صورت گیرد.

خلیل‌آبادی یکی از اعضای شورای شهر تهران هم در این باره می‌گوید: البته شهرداری مدام تأکید بر این دارد که اجازه تخریب در این ملک را نمی‌دهم.

وی در پاسخ به رویداد محور بودن گفت: این عمارت فقط محل سکونت شهرداران بوده است و  این را هم بگویم که شهرداری ملک‌های این چنینی زیاد دارد.  

با وجود اینکه نمایندگان مجلس هم خواستار جلوگیری از فروش عمارت اقدسیه شدند اما شنیده‌ها حاکی از این است که شهرداری مصر به اجرای این کار است و تأکید کرده که ملک را به کسی می‌دهد که ساخت‌وسازی در آن انجام ندهد اما این موضوع درست نیست چرا که اگر کسی بخواهد آن ملک را بخرد برایش حقوق مکتسبه ایجاد می‌شود و شهرداری نمی‌تواند برای مالک تعیین تکلیف کند مگر اینکه شرایط خاصی داشته باشد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمود IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
    0 0
    چرا نداره اگر از صندوق پول برداری دزدی اگر بیایید با دوز وکلک و برگزاری مناقصه زیر قیمت بدهید به کسی که خودشان میخواهند معامله خوبی است خدا خیر دهد به معامله کنندگان این است عدالت علی
  • حامد IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
    0 0
    این هم از برکات دولت بی تدبیری و نا امیدی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس