کد خبر 1038531
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۱
کدخدایی: کسی نمی‌تواند با همه‌پرسی مخالف باشد

اگر مردم از عملکرد دستگاه‌های اجرایی ناراضی باشند و وعده‌های گذشته مسوولان و منتخبان خود را محقق شده نبینند، از امید آنان به نقش صندوق‌های رأی در تغییر وضع موجود کاسته می‌شود.

به گزارش مشرق، یکی از مؤلفه‌های اصلی برگزاری انتخابات، فراهم نمودن زمینه‌های حضور پرشور و حداکثری مردم در انتخابات است. مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باعث افزایش اقتدار و امنیت داخلی و بین‌المللی کشور و پشتوانه‌ای برای تصمیمات کلان و سیاستگذاری‌های اجرایی می‌شود. پیش‌زمینه تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات، افزایش امید مردم به آینده کشور و کارآمدی نهادهای دولتی و دستگاه‌های اجرایی است.

بیشتر بخوانید:

تاجیک: بضاعت اصلاح‌طلبان در انتخابات‌ها، بیش از "روحانی" نیست

چه کسی اصلاح‌طلبان را به بن‌بست انتخاباتی کشانده؟ شورای نگهبان یا روحانی و خاتمی!

اگر مردم از عملکرد دستگاه‌های اجرایی ناراضی باشند و وعده‌های گذشته مسوولان و منتخبان خود را محقق شده نبینند، از امید آنان به نقش صندوق‌های رأی در تغییر وضع موجود کاسته می‌شود و مشارکت لطمه می‌بیند. کارآمدی دستگاه‌های اجرایی، اهتمام مسوولان به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی، جدیت در مبارزه با فساد و بی‌عدالتی و رسیدگی به وضع محرومان و مستضعفان از دیگر عوامل اصلی افزایش مشارکت در انتخابات است.

در این میان نهادهای دخیل در برگزاری انتخابات همچون وزارت کشور، شورای نگهبان، صداوسیما، قوه‌قضاییه و نهادهای انتظامی نیز موظف‌اند با عمل به قانون، اعتماد و اطمینان عمومی به سلامت انتخابات را افزایش داده و از طریق مقابله بهنگام با تخلفات انتخاباتی، از تأثیرگذاری دو عنصر قدرت و پول در جهت‌دهی به آرای مردم جلوگیری نمایند.

بدیهی است مطالبه برخی مقامات یا جریانات سیاسی از شورای نگهبان برای تأیید افراد فاقد شرایط قانونی به بهانه تأمین مشارکت حداکثری به کلی مردود و باطل است و کوتاهی دستگاه‌های مسوول از انجام وظایف قانونی خویش به هیچ عنوان برای افزایش مشارکت، انگیزه‌بخش نخواهد بود. مردم زمانی به نحو حداکثری در پای صندوق‌های رأی خواهند آمد که بدانند همه دستگاه‌ها و مسوولان به‌طور حداکثری به وظایف قانونی و وعده‌های خویش عمل می‌نمایند.

از این رو نظارت دقیق، جامع و فراگیر شورای نگهبان در پاسداری کامل از حق‌الناس، اهمیت و حساسیت ویژه‌ای دارد.

لذا تلقین یک انتخابات غیر رقابتی به مردم و طرح مطالب خلافی چون عدم حضور جناح‌های سیاسی مختلف در رقابت‌ها، باعث خدشه به اعتماد عمومی می‌شود و از موانع اصلی مشارکت حداکثری در انتخابات است. «انتخابات تشریفاتی» رمز دلسرد کردن مردم از انتخابات است و نتیجه آن بی‌اعتبار کردن رکن مردمی نظام جمهوری اسلامی است. 

هرکس با سخن یا رفتار خود در میان مردم نسبت به نهادهای مجری یا ناظر انتخابات ایجاد بی‌اعتمادی و تردید کند، در کاهش مشارکت مردم مسوول است. انتخابات، ابزاری برای تأمین منافع ملی و وسیله‌ای برای اداره کشور از طریق آرای عمومی است. اگر انتخابات دستمایه تسویه حساب‌های سیاسی و یا کشمکش‌های حزبی گردد، موجب بی‌انگیزگی مردم از حضور در پای صندوق‌های رأی و تضعیف امنیت ملی می‌شود. مردم را نباید از انتخابات دلسرد کرد.

منبع: صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
    8 13
    ملت درانتخابات شرکت میکنند مثل تشییع سلیمانی تا دولت اصلاحات را براندازند
    • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
      4 8
      باید از ریشه این جریان نفوذ رو بزنیم. من به حذف سیاسی تنها قانع نیستم. باید کاملا از بین برن. برای این کار از زنده بودنم هم گذر می کنم.
    • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
      9 7
      الان شرکت نکردن در انتخابات یعنی راضی بودن از شرایط فعلی،یعنی تیشه به ریشه خود زدن
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
    4 6
    شرکت در انتخابات تنها راه نجات مردم از شرایط فعلی .مجلس باید ناظر بر کارهای دولت و وزرا باشه و اگه ما مجلس مسئولی داشتیم الان دولت و وزرا انقدر قبیحانه بامردم رفتار نمیکردن مردم حتی تحمل لحظه ای دیدن این دولت را ندارن
  • IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶
    4 4
    شرکت میکنیم و رای میدیم به نماینده ای که دولت را مهار کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس