به گزارش مشرق، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا امروز جمعه از شرکتهای حامی اشغالگری رژیم صهیونیستی که نام آنها در فهرست سیاه سازمان ملل متحد قرار گرفته است حمایت کرد.
به نوشته رویترز، پامپئو مدعی شد فهرستی که دفتر کمیسریای حقوق بشر سازمان ملل متحد منتشر کرده نمونه دیگری از «سوگیری» سازمان ملل متحد علیه اسرائیل است.
بیشتر بخوانید:
اعلام شرکتهای حامی ادامه اشغالگری اسرائیل
پامپئو گفت که دولت آمریکا هیچ کمکی به پایگاه اطلاعاتی سازمان ملل درباره شرکتهای در حال فعالیت در کرانه باختری که نامشان در فهرست سازمان ملل قرار گرفته نخواهد کرد.
وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای گفت: «ایالات متحده از مدتها قبل با تشکیل چنین پایگاه دادهای مخالف بوده است.»
وی در ادامه ادعاهای خود گفت: «انتشار این فهرست صرفاً موید سوگیریهای ضد اسرائیلی در سازمان ملل است که تا این حد شایع است.»
پامپئو همچنین گفت: «تلاش برای منزوی کردن اسرائیل با تمامی تلاشهای ما برای ایجاد شرایطی که به مذاکرات میان اسرائیل و فلسطین و حصول صلح جامع و ماندگار منجر شود در تضاد است.»
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه «لیست سیاه» شرکتهایی را که با شهرکهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری ارتباطات تجاری دارند را منتشر کرد.
سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد ۱۱۲ شرکت تجاری که مراوداتی با شهرکهای رژیم صهیونیستی دارند را شناسایی کرده و در این فهرست قرار داده است.
از میان این ۱۱۲ مورد، ۹۴ شرکت در فلسطین اشغالی و ۱۸ شرکت در ۶ کشور قرار دارند.
دفتر کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد در این بیانیه خاطرنشان کرده است: «در حالی که چنین شهرکسازیهایی طبق حقوق بینالملل غیرقانونی قلمداد میشوند، این گزارش به معنی ارائه یک رویه قانونی در خصوص فعالیتهای مورد نظر یا مشارکت شرکتهای تجاری در آنها نیست.»
صدها هزار اسرائیلی در شهرکهایی یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است سکونت دارند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان شهرکهای رژیم صهیونیستی را غیرقانونی میدانند زیرا این رژیم در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه هستند که پایتخت آن بیتالمقدس باشد. آنها همچنین خواستار خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغال شده در سال ۱۹۶۷ هستند، اما اسرائیل از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ شش روزه امتناع میکند.