به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف سرلیست فهرست انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی عصر امروز(دوشنبه) در همایش «مجلس و اقتصاد دانشبنیان» که در ایستگاه نوآوری شریف برگزار شد، اظهار داشت: در قرن ۲۱ پلتفرم حکمرانی های دنیا عوض شده و دو دهه است که این کار با سرعت زیاد پیش می رود و ماهیت دولت های کلاسیک با فناوری های جدید عوض شد و تعریف خیلی از قوانین تغییر مییابد.
بیشتر بخوانید:
نظر جالب یکی از اعضای ستاد انتخاباتی روحانی درباره قالیباف
سوابق علمی و اجرایی ابوالفضل عموئی نامزد انتخابات مجلس
قالیباف با تاکید بر اینکه FATF ابزار جدید همان نظام سلطه است که مثل شرکت های چند ملیتی که در ابعاد دیگر کار میکنند و هرکدامشان ماهیت دولتهای قدیم را چند برابر و با قدرت نفوذ و تاثیرگذاری بیشتر عهده دار میشوند، عمل میکند، گفت: یک دهه دیگر معنی گمرک و مالیات و ارز مفاهیم جدیدی پیدا میکنند و حکمرانی تغییر ماهوی میکند و باید ببینیم انقلاب اسلامی کجای تحول است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در هیچ زمینه و حوزهای به صورت کلاسیک نمی توان کار را دنبال کرد، گفت: معنی راهبردی تهدید- فرصت عوض شده و هر چیز پیش رویمان است فرصت است ولی فرصت ها به دو بخش ریسکدار و بدون ریسک تقسیم می شوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به اینکه همه فکر میکنند که تحریم خرید نفت تهدیدی بزرگ است و ظاهراً هم همینطور است، گفت: ولی در مدیریت کشوری که روزی ۱۱۰ میلیارد درآمد دارد تا روزی که ۲۵ میلیارد درآمد دارد هیچ اتفاقی نمیافتد، بلکه وقتی ۱۱۰ میلیارد درآمد دارد وضعش بدتر از زمانی است که ۲۵ میلیارد درآمد دارد؛ حالا فرانسویها در این شرایط ۱۵ میلیارد هم از ما پیش خرید نفت کنند اتفاق خاصی برای ما رخ میدهد؟پس معلوم میشود این نگاه و نگرش ما غلط و اشتباه است.
قالیباف با بیان اینکه مشکل ما پول نیست بلکه نگاهمان اشتباه است و باید شرایط را طور دیگری دید، گفت: دو قانون پتنتها و مالکیت به درستی انجام نمیشود و به ۴قانون دیگر نیازمندیم که یکی از آنها قانون شفافیت است و این تنها در بخش های دولتی نیست و ابعاد گستردهای دارد.
سرلیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در یازدهمین دوره انتخابات مجلس با تاکید بر اینکه قانون شفافیت نیازمند رشد و پیشرفت است و دومین قانون مهم مدیریت تضاد منافع است، اظهار داشت: قانون حمایت از افراد و سازمانهایی است که افشاگری می کند و معتقدم در امر به معروف و نهی از منکر در اصل ۸قانون اساسی باید به این نکته دقت کنیم و چون این قانون نیست این روزها می بینیم که در قالب شفافیت هر کسی هر درست و غلطی را به هر تهمتی را مطرح میکند و امنیت روانی و حیثیت افراد را تحت الشعاع قرار می دهد. قانون دیگر هم قانون ضد انحصار است.
وی ضمن تاکید بر اینکه زیرساخت ها باید دست به دست هم دهند و نگرش مدیران هم باید عوض شود، تصریح کرد: اعتقادم به جوانان خلاق این کشور است و هرجا مدیریت کردم تحول اساسی وقتی بود که فرصت را در اختیار جوانان گذاشتم.
قالیباف با بیان اینکه جوانها برای ما بزرگترین فرصت هستند و بحران نیستند، تصریح کرد: مدیون همه جوانان هستم چون این مکتب امام به من روستایی ۱۷ساله اعتماد کرد و مدیونیم اگر فرصت را در اختیار جوانان نگذاریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: یکی از انگیزههای من میدان دادن به جوانان است و در این مسیر حاضر به دادن هر هزینهای هستم.
سید محسن دهنوی استاد دانشگاه هم در این نشست گفت: شما ببینید اگر کشور بخواهد برای صد نفر فارغ التحصیل دکتری هزینه کند چقدر باید سرمایه گذاری کند؟ با کمتر از ۱۰ میلیارد تومان و آنهم از طریق وام، یکی از شرکتهای دانش بنیان ما خواسته اشتغال زایی مناسبی برای فارغ التحصیلهای تحصیلات تکمیلی انجام داده است.
دهنوی افزود: وقتی میگوییم اقتصاد دانش بنیان و سرمایه اصلی کشور ما همین جوانان ما هستند یعنی اینکه همین جوانان تحصیل کرده بیکار دعایی اصلی کشور هستند. اما متاسفانه برخی مسئولان ما فقط نگاهشان به سمت غرب است و به جوانان و استفاده از ظرفیت داخلی توجهی ندارند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: سه سال است برخوردار شرکتهای دانش بنیان ما را در وزارت نفت از این راهرو به آن راهرو میچرخانند و محصولات و قطعات نفتی که در داخل میتوانیم تولید کنیم را از خارج از کشور تهیه میکنیم، چرا؟ به این دلیل که آقای زنگنه و امثال ایشان هیچ اعتقادی به اقتصاد دانش بنیان ندارند.
وی ادامه داد: شش میلیون فارغ التحصیل بیکار و ۴ میلیون نفر هم در شرف فارغ التحصیلی داریم یعنی باید برای ۱۰میلیون نفر تحصیل کرده جوان اشتغال زایی کنیم. شما ببیند؛ ایجاد هر شغل نیاز به ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه دارد و ببینید چه مبلغ هنگفتی خواهد شد.
دهنوی با بیان اینکه هیچ قانون حمایتی از کسب و کارهای اینترنتی نداریم، تصریح کرد: امروز دنیا به سمت کسب و کارهای فضای مجازی رفته، در همین تهران بالای صدهزار نفر کسب و کار اینترنتی در حال انجام است. ما نیاز به قانون جامع حمایت از کسب و کارهای اینترنتی داریم.
این کاندیدای مجلس شورای اسلامی افزود: شما این نوع نگاه به اهمیت اقتصاد دانش بنیان را با نگاه جاری و ساری در میان مسئولان فعلی مقایسه کنید و ببینید چقدر فاصله وجود دارد.
وی بیان کرد: تهران ظرفیت این را دارد که به یک قطب اقتصاد دانش بنیان در کشور تبدیل شود؛ اما باید برای آن برنامه و قانون داشته باشیم، البته نوع نگاه مسئولان هم باید تغییر کند.