به گزارش مشرق، کمیته بینالمللی صلیب سرخ آماری از وضعیت اسفبار مردم یمن به خاطر تجاوزات ائتلاف سعودی به مردم این کشور منتشر کرد.این کمیته با انتشار بیانیهای خبر داد که هشتاد درصد ار مدم یمن نیازمند کمک هستند تا بتوانند فقط زنده بمانند.
بیشتر بخوانید
ریاض به دنبال آتش بس در یمن؟
پایگاه خبری النشره به نقل از این سازمان بینالمللی گزارش داد، ۶۵ درصد از ملت یمن که جمعیت آنان به بیش از سی میلیون نفر هستند، «تقریبا هیچ چیزی برای خوردن ندارند».
این سازمان خبر داد که ۶۴ درصد از مردم یمن از مراقبتهای بهداشتی برخوردار نیستند و حتی ۵۸ درصد از آنان، آب آشامیدنی تمیز در اختیار ندارند.
این کمیته همچنین تأکید کرد که جنگ علیه یمن، ده درصد از ملت یمن را مجبور کرده که از خانههای خود فرار کنند.
سازمان «آمریکاییها برای دموکراسی و حقوق بشر» که در حیطه مسائل بحرین فعالیت میکند روز گذشته خواستار فشار بر کشورهای عربستان سعودی، امارات و بحرین به عنوان کشورهای درگیر در جنگ یمن و اجرای توافق استکهلم سوئد و همچنین پایان این جنگ شد.
این سازمان همچنین از کمیساریای عالی خواست تا تحقیقات مستقل بینالمللی در خصوص نقض حقوق بشر و ارتکاب جنایات جنگی به راه بیاندازد.
در بیانیه این سازمان حقوق بشری تأکید شده است که علیرغم توافق سوئد در خصوص استان الحدیده و لزوم عقب کشیدن نیروها و توقف حملات، ائتلاف سعودی تا بدین روز هیچ کدام از موارد فوقالذکر را انجام نداده و به حملات هوایی در الحدیده ادامه میدهد.
این سازمان همچنین خواستار تحقیقات بینالمللی مستقل در خصوص موارد نقض حقوق بشر و جنایات جنگی در یمن شد و از همکاری دولت صنعاء با سازمانهای بینالمللی تقدیر و تأکید کرد که همکاریها میان قدرت محلی در یمن با تیم سازمان ملل برای کاهش درد و رنج مردم یمن ضروری است.
سازمان حقوق بشری صلح، ادعای دولت سعودی مبنی بر ۳۰ پرواز پزشکی از یمن به خارج از این کشور را قطرهای در برابر دریا دانست و اعلام کرد ۳۵۰ هزار شهروند یمنی نیازمند سفر به خارج از این کشور برای مداوا هستند و علاوه بر آن ۱۰۰ هزار یمنی نیز در خارج از یمن فراموش شده و از بازگشت به کشورشان عاجز هستند.
عربستان از فروردین سال ۱۳۹۴ جنگ علیه یمن را با مشارکت امارات و با حمایت آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان آغاز کرده و بیش از صدهزار نفر بر اثر آن کشته شده و هزاران خانواده آواره شدهاند.