سرویس جهان مشرق - در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونای جدید در دنیا، درباره برخی ابعاد این ویروس، مانند ماهیت، ویژگیها، علائم و روشهای درمان آن، اختلافنظر وجود داشت، اما یک مسئله مورد اتفاقنظر تمام کارشناسان و رسانهها بود: این ویروس از یک بازار غذای دریایی در شهر ووهان چین به دنیا شیوع پیدا کرده است. در آن زمان کمتر کسی میان «شناسایی» و «ایجاد» این ویروس مرموز تمایز قائل میشد. واقعیت این است که ویروس کرونا اولین بار در همان بازار غذای دریایی در شهر ووهان «شناسایی» شد، اما آیا این ویروس لزوماً در همان بازار «ایجاد» شده بود؟
شیوع یک ویروس ناشناخته از چین به تمام دنیا «خبر» بسیار مهمی بود. اگرچه این ویروس از نظر میزان مرگبار بودن حتی از آنفلوانزای عادی هم بسیار بیخطرتر بود (جزئیات بیشتر)، اما قدرت رسانهای آمریکا میتوانست دنیا را در آستانه نابودی کامل نشان دهد و تقصیر را به گردن چین بیندازد.
این «خبر» نه تنها میتوانست اقتصاد چین را تا ورطه ورشکستگی پیش ببرد، بلکه در بحبوحه جنگ تجاری میان واشینگتن و پکن برگ برندهای برای آمریکا میشد. «ویلبر راس» وزیر بازرگانی آمریکا آنقدر از این اتفاق (یا شاید از این دستاورد) خوشحال بود که علناً از شیوع کرونا در چین اظهار خوشحالی کرد [۱] . به هر حال، شکی نیست که دولت آمریکا، گذشته از اثبات دوباره بیکفایتی دونالد ترامپ در حل بحران (جزئیات بیشتر)، بیشترین سود را از انتشار کرونا برده است، اما آیا میتوان منشأ این اپیدمی را هم آمریکا دانست؟
مکانهای عمومیای که در چین معمولاً مملو از جمعیت هستند، اکنون بر اثر شیوع کرونا خالی شدهاند (+)
در همینباره بخوانید:
تا کنون شواهدی در اینباره پدیدار شدهاند که از جمله آنها اعتراف آمریکاییها به ابتلای برخی افراد در این کشور به دلایل «ناشناخته» و بدون سفر به کشورهای آلوده یا تماس با افراد آلوده به ویروس کرونای جدید است [۲] (جزئیات بیشتر). اگرچه شاید هنوز برای جمعبندی قطعی در اینباره زود باشد، اما پایگاه تحلیلی «گلوبالریسرچ» اخیراً برخی از این شواهد را طی گزارشی به قلم «لری رومانف» کارشناس مسائل اقتصادی و بینالمللی و استاد روابط بینالملل دانشگاه «فودان» در شانگهای تحت این عنوان جمعآوری کرده است: «ویروس کرونای چین: یک تحول شوکهکننده. آیا این ویروس از آمریکا نشأت گرفت؟ [۳] » آنچه در ادامه میخوانید، ترجمه گزارش گلوبالریسرچ است.
لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.
ژنوم کرونای جدید نشان میدهد چین منشأ این ویروس نیست
[پس از شیوع کرونا] رسانههای غربی به سرعت تریبون را در اختیار گرفتند و روایت رسمی درباره این ویروس را که ظاهراً از چین شیوع پیدا کرده بود، منتشر کردند: ادعایشان این بود که کرونا از حیوانات در یک بازار مرطوب در ووهان نشأت گرفته است. در واقع منشأ این ویروس تا مدتها ناشناخته بود، اما اکنون بنا به گزارش رسانههای چینی و ژاپنی به نظر میرسد این احتمال وجود دارد که ویروس کرونا از چندین نقطه مختلف نشأت گرفته و صرفاً شیوع گسترده آن پس از ورود به بازار غذای دریایی در ووهان آغاز شده باشد. علاوه بر این، برخی شواهد نشان میدهد که این ویروس اصلاً در چین به وجود نیامده است، بلکه چنانکه برخی خبرگزاریهای ژاپنی و رسانههای دیگر گزارش میدهند، ممکن است اولین بار در آمریکا به وجود آمده باشد.
توصیههایی برای محافظت از خود و دیگران در مقابل ویروس کرونا (در آمریکا) : (از چپ) «دستهای خود را مکرراً بشویید»؛ «از دست زدن به صورت خود پرهیز کنید»؛ «هنگام سرفه، آستینتان را مقابل دهان و بینی خود بگیرید»؛ «به حرفهای ترامپ گوش نکنید» (+)
پس از جمعآوری نمونههای ژنوم از چین، محققان پزشکی ابتدا به طور قطعی نشان دادند که این ویروس از بازار غذای دریایی مذکور نشأت نگرفته [۴] ، بلکه از چندین نقطه نامشخص نشأت گرفته و پس از رسیدن به بازار غذای دریایی در ووهان از آنجا به نقاط دیگر جهان سرایت کرده است. روزنامه چینی «گلوبالتایمز» طی گزارشی در اینباره مینویسد:
یک مطالعه جدید توسط محققان چینی نشان میدهد ویروس کرونای جدید ممکن است از طریق انتقال انسان به انسان در اواخر ماه نوامبر [پیش از انتشار اخبار شناسایی ویروس در ووهان] در مکانی غیر از بازار غذای دریایی «هوانان» در ووهان نشأت گرفته باشد.
این مطالعه که در «چایناشیو» (یکی از منابع چینی رایگان در دسترس محققان حوزه علوم) حکایت از این دارد که ویروس کرونای جدید از یک (یا چند) منشأ دیگر وارد بازار غذای دریایی شده و سپس به دلیل تعدد تماسهای نزدیک میان مردم در این بازار به سرعت از آنجا به نقاط دیگر شیوع پیدا کرده است.
این نتایج، حاصل تحلیل دادههای مربوط به ژنوم، منابع آلودگی، و مسیر شیوع گونههای مختلف ویروس کرونای جدید است که از سراسر چین جمعآوری شدهاند.
محققانی که این مطالعه را انجام دادهاند معتقدند بیمار(های) اولیه این ویروس را به کارگران یا فروشندگان بازار غذای دریایی هوانان منتقل کردهاند و سپس این بازار شلوغ به راحتی، انتقال این ویروس به خریداران را تسهیل کرده و کرونای جدید به این ترتیب اوایل ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ به صورت گسترده شیوع پیدا کرده است [۵] .
بازار غذای دریایی هوانان در شهر ووهان چین پس از شیوع کرونا به طور کامل تعطیل شد؛ در این تصویر، اعضای «تیم واکنش فوری» ووهان در حال ضدعفونیسازی و تحقیقات بیشتر در این بازار هستند (+)
مقامات پزشکی (و «نهادهای اطلاعاتی») چین سپس تحقیقات سریع و گستردهای را درباره منشأ اولیه ویروس انجام دادند و با جمعآوری حدود ۱۰۰ نمونه از ژنوم کرونای جدید از ۱۲ کشور مختلف در ۴ قاره جهان، تمام گونهها و انواع جهشیافته آن را شناسایی کردند. طی این تحقیقات، به این نتیجه رسیدند که شیوع ویروس کرونای جدید بسیار زودتر [از تصور اولیه]، احتمالاً در ماه نوامبر، مدت کوتاهی پس از «مسابقات ورزشی ارتشهای جهان» در ووهان [۶] آغاز شده است.
نتیجه بعدیای که آنها گرفتند، همان نتیجهای بود که محققان ژاپنی هم در تحقیقات مستقل خود به آن رسیده بودند: ویروس کرونای جدید از چین آغاز نشده، بلکه از خارج از این کشور وارد چین شده است. «جونگ ناشان» متخصص چینی و شناختهشده دستگاه تنفسی، ۲۷ ژانویه [۲۰۲۰، ۷ بهمن ۹۸]، گفت: «اگرچه «کووید-۱۹» [بیماریای که فرد در نتیجه آلودگی به ویروس کرونای جدید به آن مبتلا میشود] اولین بار در چین کشف شد، اما این بدان معنا نیست که این بیماری از چین نشأت گرفته است [۷] .»
مردم برای جلوگیری از آلوده شدن دستهایشان به استفاده از دستکش روی آوردهاند، اما متأسفانه رها کردن دستکشهای آلوده در محیطهای عمومی خودش تبدیل به عاملی برای شیوع بیشتر آلودگی شده است (+)
این یعنی بیماری کووید-۱۹ در کشوری غیر از چین نشأت گرفته است، اما اکنون این سؤال به وجود میآید که پس منشأ واقعی ویروس کرونای جدید کجاست. اگر مقامات چینی برای پیدا کردن منشأ اصلی این ویروس ۱۰۰ نمونه ژنوم از ۱۲ کشور مختلف را بررسی کردهاند، حتماً دلیل قانعکنندهای برای جستوجو در خارج از خود چین داشتهاند. همین مسئله میتواند پاسخ این سؤال باشد که چرا پیدا کردن و شناسایی اولین بیمار مبتلا به کووید-۱۹ اینقدر دشوار بوده است.
با توجه به دشمنی آمریکا با چین در دوره ترامپ و فواید بیشماری که واشینگتن از شیوع کرونا برده است، آیا میتوان دستهای رئیسجمهور آمریکا را پشت پرده شیوع این ویروس دانست؟ (+)
تلویزیون ژاپن میگوید کرونای جدید ممکن است از آمریکا نشأت گرفته باشد
ماه فوریه سال ۲۰۲۰، «آساهی» (روزنامه و شبکه تلویزیونی ژاپنی) خبر داد که ویروس کرونا در آمریکا نشأت گرفته است، نه در چین، و برخی (یا بسیاری) از ۱۴,۰۰۰ عدد مرگومیر در آمریکا در اثر آنفلوانزا (جزئیات بیشتر) ممکن است در واقع در نتیجه آلودگی به ویروس کرونا بوده باشند [۸] . خبرگزاری چینی «پیپلزدیلی» در اینباره مینویسد:
گزارش یک شبکه تلویزیونی ژاپنی مبنی بر اینکه احتمالاً تعدادی از این آمریکاییها نادانسته به ویروس کرونا آلوده شدهاند، در رسانههای اجتماعی چین به شدت فراگیر شده و این ترس و گمانه را ایجاد کرده است که ویروس کرونای جدید ممکن است از آمریکا نشأت گرفته باشد. طبق گزارش « آساهی» ژاپن، دولت آمریکا ممکن است به طور کامل نفهمیده باشد که این ویروس چه اندازه در خاک این کشور شیوع پیدا کرده است. با این حال، هنوز مشخص نیست آیا آمریکاییهایی که پیشاپیش در اثر آنفلوانزا کشته شدهاند، چنانکه شبکه آساهی گزارش داده است، به ویروس کرونا آلوده بودهاند یا خیر [۹] .
۱۴ فوریه [۲۰۲۰، ۲۵ بهمن ۹۸، بیش از یک ماه پس از انتشار اخبار شیوع کرونا]، «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها» [وابسته به دولت آمریکا] اعلام کرد که در آزمایشگاههای دولتی در لسآنجلس، سانفرانسیسکو، سیاتل، شیکاگو، و نیویورک آزمایش افراد دارای علائم شبیه به آنفلوانزا را برای تشخیص آلودگی احتمالی به ویروس کرونای جدید آغاز خواهد کرد.
شبکه آساهی برای ادعاهای خود مستندات علمی ارائه کرد و همچنین این مسئله را یادآور شد که هیچکس علت مرگ را در قربانیان آمریکایی آنفلوانزا نمیداند، چراکه دولت آمریکا یا از آزمایش این افراد برای ویروس کرونای جدید خودداری کرده و یا نتایج این آزمایشها را منتشر نکرده است. ژاپنیها پاسخی به سؤالات درباره طبیعی یا انسانساز بودن و همچنین اتفاقی یا تعمدی بودن شیوع این ویروس ندادهاند و صرفاً گفتهاند که شیوع ویروس کرونای جدید ممکن است از آمریکا آغاز شده باشد.
به نظر میرسد که این اطلاعات از محافل مجازی در کشورهای غربی پاک شده باشند، اما رسانههای چینی هنوز به این خبرها استناد میکنند. شبکه ژاپنی آساهی با طرح این ادعاها به نظر میآید نه تنها در خود ژاپن، بلکه در چین هم «چوب به لانه زنبور» کرده است؛ این احتمال که آمریکا منشأ اصلی ویروس کرونا باشد اکنون موضوعی فراگیر در شبکههای اجتماعی چینی است و دلیل قوت گرفتن این نظریه هم آن است که مسابقات ارتشهای جهان در ووهان در ماه اکتبر [سال ۲۰۲۰، دو یا سه ماه پیش از انتشار اخبار شناسایی کرونای جدید در این شهر] برگزار شد و پیشاپیش بحثهای گستردهای در اینباره وجود دارد که چهبسا این ویروس در همان زمان از یک منشأ خارجی وارد چین شده باشد. پیپلزدیلی مینویسد: «ممکن است هیأت [ورزشی اعزامی] آمریکا کرونای جدید را به ووهان آورده باشد و این ویروس سپس دچار جهش ژنتیکی شده [۱۰] و در سال جدید به طور گسترده شیوع پیدا کرده باشد.»
استفاده از ماسک و ژل ضدعفونیکننده بیتأثیر نیست، اما باید دانست که مؤثرترین راه برای پیگیری از ابتلا به کووید-۱۹ خودداری از ترددهای غیرضروری و شستن مکرر دست با آب و صابون معمولی است (+)
«شن یی» استاد روابط بینالملل دانشگاه فودان در شانگهای میگوید ویروسشناسان بینالمللی «از جمله در نهادهای اطلاعاتی» به دنبال ردیابی منشأ این ویروس هستند. نکته دیگری که قابلتوجه است اینکه دولت چین اقدامی در جهت مقابله با این گمانهزنیها نکرده است. پیپلزدیلی حتی مینویسد: «نتیزنها [شهروندان اینترنتی] تشویق میشوند که فعالانه در این بحثها شرکت داشته باشند، اما ترجیحاً به شکلی منطقی.» این موضع رسمی در چین کاملاً معنادار است. اگر این گزارشها بیارزش [و بیاساس] بودند، دولت به وضوح این مسئله را اعلام میکرد و به مردم میگفت که اقدام به انتشار شایعات غلط نکنند. [پکن اخیراً اقدامات گستردهای را برای جلوگیری از شایعات در فضای مجازی، به ویژه درباره ویروس کرونای جدید، انجام داده و قوانین سختگیرانهای در اینباره وضع کرده است [۱۱] .]
دولت چین اخیراً قوانین سختی را با هدف جلوگیری از شایعات مربوط به کرونا در فضای مجازی وضع کرده است (+)
ویروسشناس تایوانی معتقد است آمریکا منشأ ویروس کرونای جدید است
۲۷ فوریه [۲۰۲۰، ۸ اسفند ۹۸] یک برنامه تلویزیونی در تایوان نیز با استناد به برخی نمودارها و فلوچارتها درباره تغییرات ژنتیکی ویروس کرونای جدید این احتمال را مطرح کرد که این ویروس ممکن است از آمریکا نشأت گرفته باشد. در ادامه این گزارش، خلاصهای از توضیحات ارائهشده در این برنامه تلویزیونی ارائه میشود:
مردی که در این برنامه تلویزیونی حضور دارد یک ویروسشناس و متخصص دارویی است که تحقیقات طولانی و جزئیای را درباره منشأ ویروس کرونای جدید انجام داده است. وی بخش اول از توضیحات خود را به تشریح گونههای مختلف ویروس کرونا اختصاص میدهد و توضیح میدهد که این گونههای مختلف چگونه به هم مربوط هستند، چگونه یک گونه قبل از گونه دیگر وجود داشته است، و چگونه یک گونه از گونه دیگر به وجود آمده است. همچنین خاطرنشان میکند که این اطلاعات، صرفاً الفبای علمی هستند و هیچ ارتباطی با مسائل [سیاسی و] ژئوپلتیک ندارند، بلکه سلسله توالی تشکیل این گونهها دقیقاً مانند اعداد ریاضی است، همانگونه که ۳ همیشه بعد از ۲ میآید.
نقشه شیوع و توضیحاتی درباره ویروس کرونای جدید، گونههای مختلف و سیر تحول و تبدیل این ویروس، برگرفته از برنامه تلویزیونی تایوانی (جزئیات در عکس بزرگتر مشخص هستند) (+)
یکی از نکات اصلیای که کارشناس تایوانی به آن اشاره میکند این است که آن گونهای از ویروس کرونا که تایوان را آلوده کرده تنها در استرالیا و آمریکا وجود دارد و از آنجایی که تایوان توسط استرالیاییها آلوده نشده، این آلودگی تنها میتواند از آمریکا وارد تایوان شده باشد.
منطق بنیادین در اینجا این است: «آن نقطه جغرافیاییای که بیشترین تنوع گونهای ویروس را دارد، لزوماً باید منبع منشأ اصلی ویروس باشد، چراکه یک گونه از ویروس نمیتواند از «هیچ» به وجود آمده باشد.» متخصص تایوانی در توضیحات خود نشان میدهد که تنها آمریکا دارای تمام پنج گونه شناختهشده از ویروس کروناست و بنابراین گونههای موجود در کشورهای دیگر احتمالاً در آمریکا نشأت گرفتهاند. این در حالی است که در ووهان و بخش اعظم چین تنها یک گونه از ویروس کرونا وجود دارد و در تایوان، کره جنوبی، تایلند، ویتنام، سنگاپور، انگلیس، بلژیک و آلمان نیز همینگونه است.
از زمان شیوع کرونا و افزایش تقاضا برای ضدعفونیکنندههای دست، ژلهای کنار تختهای بیمارستانی در انگلیس هر روز، بلااستثنا، ناپدید میشوند (جزئیات بیشتر) (+)
در همینباره بخوانید:
›› اینک آخرالزمان؛ دزدی فروشگاهها از مردم در آمریکا و دزدی مردم از بیمارستانها در انگلیس
گونهای از کرونا که در کره جنوبی و تایوان وجود دارد با گونهای که در چین وجود دارد، متفاوت است. این گونه شاید بیشتر واگیر باشد، اما بسیار کمتر مرگبار است؛ همین مسئله شاید توضیح بدهد که چرا نرخ مرگومیر کرونا در تایوان یکسومِ چین است.
۸شیوع کرونا در ایران و ایتالیا [۱۲] در این آزمایشها مورد بررسی قرار نگرفته است، اما هر دوی این کشورها ژنوم کرونایی را که در آنجا وجود دارد رمزگشایی کرده و اعلام نمودهاند که این ژنوم با گونهای که در چین شایع است، تفاوت دارد. [سخنگوی وزارت بهداشت ایران اخیراً خبری را که درباره تفاوت میان بیماری کووید-۱۹ در ایران و چین منتشر شده بود، تکذیب کرد [۱۳] .] این یعنی کرونا در این کشورها از چین نشأت نگرفته، بلکه از یک منشأ دیگر وارد شده است. لازم به ذکر است که گونه کرونا در ایتالیا [۱۴] حدوداً همان نرخ مرگومیر گونه چینی را دارد و سه برابر مرگبارتر از گونه موجود در کشورهای دیگر است. این در حالی است که به نظر میرسد گونه کرونای موجود در ایران مرگبارترین گونه باشد و نرخ مرگومیری بین ۱۰ درصد تا ۲۵ درصد داشته باشد. [این در حالی است که ایران در فهرست شمار قربانیان ویروس کرونای جدید در جایگاه سوم است [۱۵] ]
فوت یک زن آمریکایی بر اثر کرونا؛ آیا پزشکان آمریکا «کرونا» را از «آنفلوانزا» تشخیص نمیدهند؟
با توجه به حجم وسیع پوشش و تمرکز رسانهای غرب روی چین، بخش اعظم دنیا اعتقاد دارد که ویروس کرونا از چین به تمام کشورهای دیگر دنیا منتقل شده است. این در حالی است که به نظر میرسد اشتباه بودن این روایت اکنون ثابت شده است. اکنون که حدود [۱۲۵] کشور در نقاط مختلف سراسر جهان هرکدام دستکم یک مورد ابتلا به ویروس کرونای جدید را شناسایی کردهاند، از بررسی نمونههای این ویروس در تکتک این کشورها نتایج بسیار جالبی درباره شناسایی منشأ اولیه آنها و همچنین نقاط آغازین و الگوهای شیوع کرونای جدید به دست خواهد آمد.
با شیوع کرونا در بیش از ۱۰۰ کشور جهان، تحقیقات درباره گونههای مختلف این ویروس میتواند نتایج قابلتوجهی درباره منشأ احتمالی آن به دست دهد (+)
ویروسشناس تایوانی به یک نکته دیگر هم اشاره میکند: آمریکا اخیراً بیش از ۲۰۰ مورد ابتلا به «فیبروز ریه» را تشخیص داد که منجر به مرگ شده بودند. نکته اینجاست که این بیماران در اثر ناتوانی تنفسی جان خود را از دست داده بودند، اما عوارض و نشانههای بیماری آنها با ویژگیهای «فیبروز ریه» همخوانی نداشت. [حمله به دستگاه تنفسی علت اصلی مرگومیر بر اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید است.]
این متخصص تایوانی میگوید شخصاً مقالاتی را نوشته و در آنها به مقامات درمانی آمریکا اکیداً پیشنهاد داده است که مرگ این افراد در اثر آلودگی به ویروس کرونا را به صورت جدی بررسی کنند. با این حال، مقامات آمریکایی این مرگومیرها را به گردن سیگارهای الکترونیکی انداختند و مکاتبه را هم ادامه ندادند.
انتقال یک زن مبتلا به ویروس کرونای جدید به مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا در آمریکا با استفاده از یک محفظه ایزوله (+)
این پزشک تایوانی در ادامه میگوید شیوع ویروس کرونای جدید پیش از آنچه که تصور میشود، آغاز شده است. وی معتقد است تاریخ آغاز شیوع این ویروس را باید ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ [سه یا چهار ماه پیش از انتشار اخبار شیوع آن در ووهان و یک ماه پیش از برگزاری مسابقات ورزشی ارتشهای جهان در این شهر] دانست؛ و اشاره میکند که در آن ماه تعدادی شهروند ژاپنی به هاوایی سفر کردهاند و پس از بازگشت به کشورشان آلودگی آنها اثبات شده است، در حالی که این افراد هرگز به چین سفر نکرده بودهاند.
این تاریخ، دو ماه قبل از شیوع کرونا در چین و اندکی پس از آن بود که «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها» آزمایشگاه تسلیحات بیولوژیکی [۱۶] «فورت دتریک [۱۷] » [در ایالت مریلند آمریکا] را به شکلی ناگهانی و به طور کامل تعطیل کرد [۱۸] و ادعا نمود که دلیل این تصمیم، ناکافی بودن تمهیدات بهداشتی این تأسیسات برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا بوده است.
«مؤسسه تحقیقات پزشکی روی بیماریهای واگیر» در مقر فرماندهی پزشکی «فورت دتریک» متعلق به ارتش آمریکا، آزمایشگاهی که چند هفته پیش از انتشار اخبار شیوع کرونا در چین تعطیل شد (+)
کارشناس تایوانی میگوید خودش شخصاً این موارد ابتلا را با دقت بررسی کرده است؛ همان کاری که ویروسشناسان ژاپنی هم انجام داده و سپس به نتایج مشابهی رسیدهاند. این یعنی احتمال دارد ویروس کرونای کنونی پیشاپیش [قبل از ورود به چین] در آمریکا گسترش یافته باشد، اما علائم آن به طور رسمی به بیماریهای دیگر نسبت داده شده باشند و به این ترتیب هویت واقعی این ویروس پنهان شده باشد.
پایگاه خبری «هوانچیو» ی چین [به نقل از یک وبسایت وابسته به شبکه آمریکایی ایبیسی] اخیراً ماجرای زنی در آمریکا را تعریف کرد [۱۹] که پزشکان به بستگانش گفته بودند در اثر آنفلوانزا فوت کرده است. این در حالی است که در گواهی فوت وی، علت فوت را «ویروس کرونا» ذکر کرده بودند. ۲۶ فوریه [۲۰۲۰، ۷ اسفند ۹۸] پایگاه خبری KJCT۸ وابسته به شبکه خبری ایبیسی گزارش داد [۲۰] که اخیراً یک زن آمریکایی به رسانهها گفته است که خواهرش در اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست داده است. «آلمتا استون» ساکن شهر مونتروز ایالت کلرادو در اینباره میگوید: «(کادر پزشکی) به ما میگفتند که بیماری خواهرم آنفولانزاست، اما وقتی گواهی فوت را دریافت کردم، در آن نوشته شده بود ویروس کرونا علت مرگ بوده است.»
«لولا شورت» ۸ ژانویه سال جدید میلادی فوت کرد؛ اگرچه پزشکان معالج، علت فوت را «آنفلوانزا» اعلام کرده بودند، اما حتی در گواهی فوت او هم علت فوت «ویروس کرونا» ثبت شده بود (+)
راهی برای اثبات شمار دقیق موارد اینچنینی در آمریکا وجود ندارد، اما از آنجایی که «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها» ظاهراً کیتهای آزمایش مناسبی برای تشخیص ویروس کرونای جدید ندارد و این آزمایشها را هم به ندرت انجام میدهد یا اصلاً انجام نمیدهد [۲۱] ، ممکن است تعداد این موارد بیشتر هم باشد.
نکته آخر
در اینجا، گزارش را با اشاره به یک نکته قابلتوجه به پایان میرسانیم: طی دو سال اخیر (همزمان با جنگ تجاری میان واشینگتن و پکن) چین شاهد شیوع چندین بیماری همهگیر بوده است:
◄ ۱۵ فوریه ۲۰۱۸، دستکم ۱۶۰۰ نفر را مبتلا کرد و جان بیش از ۶۰۰ نفر را گرفت. مرغهای بیشماری در چین تلف شدند و این کشور مجبور شد فرآوردههای مرغی را از آمریکا بخرد.
◄ ژوئن ۲۰۱۸، آنفولانزای پرندگان H۷N۹: مرغهای بیشماری در چین تلف شدند و این کشور مجبور شد فرآوردههای مرغی را از آمریکا بخرد.
◄ آگوست ۲۰۱۸، آنفولانزای خوکی آفریقایی: گونهای مشابه گونه شیوع پیدا کرده در روسیه، از مبدأ گرجستان. میلیونها خوک در چین تلف شدند و این کشور مجبور شد از آمریکا گوشت خوک بخرد.
◄ ۲۴ می ۲۰۱۹، هجوم گسترده کرمهای برگخوار: ۱۴ منطقه چین در سطح استانی درگیر شدند و اکثر دانههای غذایی را در این مناطق از بین رفتند. کرمهای برگخوار به سرعت به بیش از ۸۵۰۰ هکتار زمینهای کشاورزی تولیدکننده دانههای خوراکی حمله کردند و شمار حیرتانگیزی تخم گذاشتند. چین مجبور شد محصولات کشاورزی (ذرت و سویا) از آمریکا بخرد.
◄ دسامبر ۲۰۱۹، ویروس کرونا: این ویروس اقتصاد چین را به حالت تعلیق درآورد.
◄ ژانویه ۲۰۲۰، آنفلوانزای پرندگان: گونهای به شدت بیماریزا از آنفلوانزای پرندگان در استان «هونان» چین شایع شد. در نتیجه شیوع این بیماری، مرغهای بیشماری تلف شدند و شمار زیادی هم به علت ابتلا به بیماری توسط دامداران کشته شدند. چین مجبور شد مجبور شد فرآوردههای مرغی را از آمریکا بخرد.
مسئله اینجاست که طبق ضربالمثل معروف [غربی]، اتفاقات بد سهتا سهتا میافتند، نه ششتا ششتا!
[۷] China Focus: Confident novel coronavirus outbreak under control by late April: health expert Link
[۹] US CDC refutes TV Asahi story, claiming no evidence shows flu deaths in US were caused by coronavirus Link
[۱۱] China tightens controls on internet to try to remove ‘weeds’ and keep things positive online Link
[۱۶] Bats, Gene Editing and Bioweapons: Recent DARPA Experiments Raise Concerns Amid Coronavirus Outbreak Link