به گزارش مشرق، دکتر علی اکبر حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت و رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا در تشریح وضعیت و اقدامات بیماری کووید 19 در ایران و جهان با اشاره به اینکه این بیماری نوپدید است، اظهار کرد: با توجه به نوپدید بودن این بیماری، راه درمان، علائم و رفتار این ویروس را نمی شناسیم و نمیدانیم در آب و هواهای مختلف چگونه عمل خواهد کرد. بر اساس محاسباتی که انجام دادیم، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 در کشورمان در مقایسه با سایر نقاط جهان بالاتر نیست و سازمان جهانی بهداشت، هم این موضوع را تأیید کرد.
بیشتر بخوانید:
پیشبینی محققان درباره رفتار «کرونا» در فصل گرم
وی در ادامه با بیان اینکه این نوع بیماریها از جمله کرونا، به رفتارهای فردی بسیار وابسته هستند، ادامه داد: اگر رفتارهای فردی اصلاح نشود، نمیتوان پیش بینی کرد که اوج این بیماری یا افول آن در چه ماهی است.
رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد: نتایج مدل سازیها حاکی از آن است که اگر 25 درصد، ایزولاسیون بیماران را داشته باشیم، این اپیدمی تا آخر اردیبهشت، گرفتارمان میکند و اگر این رقم به 40 درصد برسد، در هفته اول فروردین، کنترل میشود و رسیدن به این رقم، کار سختی نیست.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از سفرها، علاوه بر ابزارهای تشویقی و اطلاع رسانی، قطعاً باید محدودیتهایی هم قائل شویم. مطمئناً مردم با درایت و فهمی که دارند، شرایط را درک و قبول میکنند که در این صورت، صلاح نیست از قوه قهریه استفاده شود. البته قطعا باید تمهیداتی اندیشیده شود و اگر کسی نخواهد در چارچوب مربوطه رفتار کند، نیروهای قهریه و انتظامی باید با او برخورد کنند.
وی اضافه کرد: تصمیماتی برای ورود و خروج از استانهایی که منطقه قرمز محسوب شدند، گرفته شد و هتلها و تفرجگاهها پذیرای مسافران نیستند.
حقدوست تاکید کرد: در این زمینه باید از همه اهرمها استفاده کنیم اما، مهمترین اصل، خواست خود مردم است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس محاسبات عددی و رفتار این ویروس در دیگر کشورها و برخی شهرهای ما، به نظر میرسد با همراهی مردم و جدیت مسئولان، در فروردین ماه 99، بتوانیم از قله این بیماری عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه در 10 روز گذشته، اتفاقات خوبی درخصوص مقابله با ویروس کرونا افتاده است، خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم، باید رابطه مبتلایان به ویروس کرونا را با افراد حساس مستعد آلوده شدن به این ویروس، کم کنیم.
رییس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا گفت: مهمترین راه درمان مبتلایان به بیماری کرونا، آرامش، استراحت و خواب کافی است.
حقدوست با اشاره به اینکه شیوههای مقابله با بیماری کرونا در کشورهای مختلف با توجه به مسائل اقتصادی و جمعیتی و آب و هوایی و نوع زندگی مردم، متفاوت است، گفت: هر کشوری باید براساس فرهنگ و موقعیت خود با این بیماری مقابله کند، اما اصول مبارزه با این بیماری، یکسان است.
وی با تاکید بر اینکه خطر این بیماری، واقعی و جدی است، افزود: این بیماری، گروه سنی و جنسیت نمی شناسد، هرکسی که برای سلامتی خود نگران است و برای دیگران، احترام بیشتری قائل است، باید به دستورات بهداشتی، بهتر عمل کند.
حقدوست اضافه کرد: در شرایط تحریم و فشار اقتصادی سنگین، توانستیم به خوبی مقاومت کنیم و این موضوع را مدیون همراهی مردم هستیم.
وی با تشکر از ورود مقام معظم رهبری برای مقابله با این بیماری گفت: مدیران، دولت و نظام، همه باید پای کار بایستند.