به گزارش مشرق، چندی پیش مطلبی با عنوان ادعای محققان چینی: آسیبپذیری بیشتر گروه خونی A در مقابل ویروس کرونا منتشر شد. در این مطلب عنوان شده بود که محققان چینی دریافتند که افراد با گروه خونی A نسبت به دیگر گروههای خونی در مقابل ویروس کرونا آسیبپذیرتر هستند؛ این ادعای محققان چینی بر پایه یک مطالعه مقدماتی بوده و هنوز به اثبات علمی نرسیده است. در همین راستا از دکتر مریم واعظجلالی، متخصص ویروسشناسی درباره تأثیر گروه خونی افراد بر ابتلا به کرونا پرسیدیم.
بیشتر بخوانید:
آغاز آزمایش نمونه اولیه واکسن ویروس کرونا در روسیه
دکتر واعظ جلالی درباره تأثیر گروههای خونی در ابتلا به ویروس کرونا اظهار کرد: این فرض نمیتواند صحت داشته باشد و از لحاظ ویروسشناسی فعلاً منطقی برای آن وجود ندارد زیرا ویروس وارد گلبولهای قرمز نمیشود اما میتوان گفت که برخی ژنتیکها نسبت به ویروس حساسترند، اگر بدن فردی از لحاظ ژنتیکی بتواند گیرنده ویروس را تولید کند، بدن آن فرد نسبت به ویروس حساس میشود.
واعظ جلالی در خصوص سرمدرمانی در بیماران مبتلا به کرونا، تصریح کرد: از این روش برای تولید واکسنهای زیادی استفاده میشود برای مثال در اوایل زمانی که هپاتیت B شناخته شد، خون افراد مبتلا به هپاتیت B را که بهبود یافته بودند به دست آوردیم و آنتیبادی ضد هپاتیت B را استخراج کردیم و وارد بدن افراد سالم کردیم و به این ترتیب افراد در برابر این بیماری واکسینه شدند اما در بیماری کرونا، اینکه آنتیبادیهای تولید شده چقدر بتوانند در محیط بیولوژیک هم ویروس را خنثی کنند جای بحث دارد. برای اینکه مطمئن شویم سرمدرمانی در از بین بردن ویروس مؤثر است یا خیر باید مکانیسم از بین رفتن ویروس را نیز بشناسیم و این امر نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
این متخصص ویروسشناسی با تأکید بر ضرورت توجه نکردن افراد به شایعات مطرح شده در فضای مجازی، خاطرنشان کرد: برخی افراد میگویند چون ویروس سرمادوست است، پس غذاهای با طبع گرم آن را از بین میبرد و در نتیجه این شایعات، قیمت برخی مواد غذایی نیز افزایش مییابد؛ در حالیکه چنین ادعاهایی، ریشه علمی ندارد.
وی تأکید کرد: برای رسیدن به واقعیتهای علمی باید اجازه بدهیم زمان بگذرد تا اطلاعات کاملی درباره ویروس کرونا پیدا کنیم.