به گزارش مشرق، سردار احمد نوریان سخنگوی ناجا اظهار داشت: همان طور که مستحضرید طرح فاصله گذاری اجتماعی به منظور قطع زنجیره ابتلا به ویروس کرونا از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به دستگاه های اجرایی و ناجا ابلاغ شده است. این ستاد در مصوبه طرح فاصله گذاری اجتماعی، محدودیت هایی را درخصوص سفر و تردد خودروها و افراد غیربومی، تعطیلی مشاغل و اصناف غیرضرور، برگزاری هرگونه مراسم و اجتماعات، همچنین فعالیت مراکز آموزشی و دانشگاه ها قائل شده است.
وی ادامه داد: در قالب این طرح از هموطنان عزیز خواسته شده، سفرهای خود را لغو کرده و از شهر محل سکونت خارج نشوند. همچنین بر بازگشت افرادی که به هر دلیل اقدام به مسافرت کرده اند به شهرهای خودشان در سریع ترین زمان ممکن تاکید شده است. لذا همکاران من در پلیس راهنمایی و رانندگی و ماموران انتظامی، مکلف هستند به خودروهای افراد غیربومی و غیرساکن اجازه ورود و تردد در شهرها را ندهند.
بیشتر بخوانید:
سردار رحیمی خبر داد: تشکیل کارگروههای هفت گانه برای مقابله با کرونا
سخنگوی ناجا در ادامه تصریح کرد: کنترل ترددها و ماندن افراد در خانه، مطالبه عمومی جامعه از پلیس برای حفظ جان و سلامت مردم است که در طول این مدت به اشکال مختلف از طریق رسانه ها، فضای مجازی و تماس و ارتباط با نیروی انتظامی بر آن تاکید شده است. از طرف دیگر، الزامات قانونی و اجرایی کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا هم در این رابطه مسئولیت های جدیدی در زمینه کنترل عبور و مرور در مبادی ورودی و خروجی شهرها را به عهده پلیس قرار داده است.
سردار نوریان گفت: در شرایطی که شیوع ویروس کرونا به عنوان یک تهدید جدی، جان همه شهروندان و مردم را در کشور ما و سطح جهان تهدید می کند و هیچ فرقی میان افراد با هر جایگاه و مقام شغلی، اجتماعی و اقتصادی وجود ندارد، همکاران من برای برقراری نظم و امنیت عمومی و کمک به تامین سلامت و بهداشت عمومی حتی جان خود را به خطر انداخته و با فعالیت شبانه روزی در تلاش هستند در راستای پیشگیری، مهار و کنترل این ویروس به نظام بهداشت و درمان کشور کمک کنند تا ان شاء الله جامعه به شرایط عادی زندگی بازگردد.
سخنگوی ناجا همچنین عنوان کرد: ما کاملا شرایط مردم و خانواده ها را در طول این بحران درک می کنیم و می دانیم که روزهای سخت "در خانه ماندن" را به خاطر احترام به حقوق دیگران، تحمل می کنند. اما گاها مشاهده شده برخی افراد بدون توجه به شرایط فعلی و مقررات ملی اعلام شده، با سفر کردن، گشت و گذار در شهرها و جاده ها، کسب و کارهای غیرضرور باعث افزایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از این ویروس می شوند. چنین افرادی وقتی با اعمال قانون توسط پلیس مواجه می شوند، اقدام به تخلف و نقض مقررات فاصله گذاری اجتماعی کرده و موجبات اعمال مجازات های قانونی را فراهم می کنند.
*برخورد قاطع با افرادی که به ماموران پلیس در حین خدمت تعدی و تعرض می کنند
سردار نوریان ادامه داد: متاسفانه نمونه این گونه رفتارهای ناقض قانون، تعرض و برخورد خشن یک راننده متخلف با مامور وظیفه شناس ما در مبادی کنترل تردد در یکی از شهرهاست. در این حادثه، پلیس به یک خودروی دارای پلاک غیربومی، اجازه ورود به شهر را نداده که سرنشینان خودرو با رفتار خشن، با مامور درگیر شدند. البته مرتکبین از اعمال غیرقانونی خود ابراز پشیمانی کرده، اما پرونده، مسیر قانونی خود را در مراجع قانونی طی خواهد کرد.
وی ادامه داد: همینجا متذکر می شوم براساس قانون هر فردی که نسبت به ماموران پلیس در حین انجام وظیفه، تعدی و تعرض کند، علاوه بر اعمال مجازات های سنگین مربوط به نقض مقررات فاصله گذاری اجتماعی برابر با ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی، مورد تعقیب کیفری قرار می گیرد و مرجع قضائی با آن شدیدا برخورد می کند .
وی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه در ماده ۶۰۹ نیز تاکید شده است، اگر در کنار تمرد از اجرای قانون، هر گونه توهین، اخلال در نظم عمومی، جرح و خسارت به مامور صورت گیرد برای آن مجازات های جداگانه ای پیش بینی شده است.
سردار نوریان تاکید کرد: در عین حال که ماموران پلیس، دقیقا نسبت به تشخیص بومی یا غیربومی بودن افراد و ترددها، با سعه صدر و خویشتن داری عمل خواهند کرد اما به هیچ وجه پلیس با افراد متخلف از این مقررات که برای جان خود و دیگران ارزشی قائل نیستند، مماشات نکرده و در اجرای قانون، قاطع و سخت گیرانه برخورد خواهد کرد.