کرونا آمریکا

اداره پلیس یکی از شهرهای واشنگتن به بهانه همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ مردم را به جاسوسی و خبرچینی از تخلفات یکدیگر از طریق یک اپلیکیشن موبایل ترغیب و تشویق می‌کند.

سرویس جهان مشرق - بر اساس گزارش رسانه‌های خبری آمریکایی، پلیس شهر بلویو واشنگتن از شهروندان خود خواسته است که با استفاده از اپلیکیشن مای بلویو (MyBellevue) که چهار سال پیش طراحی شده است، همسایگانی که دستور قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند، به پلیس گزارش دهند.

اپلیکیشن مذکور در گذشته به‌عنوان راهی سریع و آسان جهت گزارش دادن مواردی مشکلات کوچه‌ها و خیابان‌ها، مشکلات مربوط به چراغ‌های راهنما، و مزاحمت‌های صوتی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اکنون در سال ۲۰۲۰، نگرانی‌های عمومی در خصوص گسترش کووید ـ ۱۹ موجب شده تا پلیس و نیروهای مجری قانون، مردم را به خبرچین دولت آمریکا تبدیل کنند.

وب‌سایت گریک‌وایر گزارش داده که اداره پلیس شهر بلویو یک اپلیکیشن خدمات عمومی را به اپلیکیشن خبرچینی از همسایگان تبدیل کرده است. پلیس شهر از شهروندان خواسته تا کسانی که از دستور ایالتی مبنی بر «ماندن در خانه» عدول می‌کنند را به صورت آنلاین گزارش دهند تا بدین طریق از ترافیک تماس با شماره ۹۱۱ کاسته شود و این خط برای تماس‌های اضطراری آزاد باشد. مقاله اخیر آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که مردم بدشان نمی‌ آیند درباره همسایگان خود خبرچینی کنند. در این مقاله عنوان شده:

خبرچین‌ها در قامت حامیان پرشور و اشتیاق پلیس پدیدار شده‌اند، آنهم در شرایطی که شهرها، ایالات، و کشورها در تلاشند تا دستورالعمل‌هایی را در خصوص کاهش تماس‌های رودررو در بحبوحه همه‌گیری ویروس کرونا به اجرا بگذارند. این ویروس تاکنون جان ده‌ها هزار نفر را در سرتاسر دنیا گرفته است. برچین‌ها با خطوط اضطراری پلیس و شهرداری تماس می‌گیرند، شکایت می‌کنند، و قانون‌شکنان را در رسانه‌های اجتماعی رسوا می‌کنند.

بر اساس اعلام پلیس شهر بلویو واشنگتن، موارد مشکوک نقض قانون در اپلیکیشن مای بلویو رصد و یک نقشه حرارتی ترسیم می‌شود که نشان می‌دهد تجمعات در چه جاهایی گزارش شده‌اند. این نقشه نقاط اصلی تکاپو و فعالیت را در شهر بلویو به نمایش می‌گذارد. شهر بلویو در فاصله ۱۰ مایلی شهر سیاتل قرار دارد. اداره پلیس بلویو در صفحه کاربری خود در این اپلیکیشن مدعی شده که پلیس به کمک عموم مردم جهت پایش همسایگانشان نیاز دارد.

استیو مایلت رئیس پلیس شهر در این باره گفته است: «اکثر مردم شهر از دستور ماندن در خانه تبعیت کرده‌اند و در امن‌وامان هستند. اما ما به کمک شما نیاز داریم تا هر جا تعداد زیادی از مردم در معرض خطر قرار دارند را گزارش دهید.» این اپلیکیشن در حال حاضر کارش گزارش تجمعات است: می‌توانید تجمعاتی که ناقض دستور ایالتی مبنی بر «ماندن در خانه» هستند را گزارش دهید.

با این حال جنیفر لی از اتحادیه آزادی‌های مدنی واشنگتن در این باره می‌گوید: «گاهی اوقات لازم است که تدابیر سختگیرانه‌ای به اجرا درآیند، اما اینگونه بحران‌ها اغلب بهانه‌ای برای پایش و جمع‌آوری اطلاعات در راستای اهدافی فراتر از بحران هستند.»

اپلیکیشن‌های خبرچینی درباره همسایگان به مثابه دهن‌کجی به آزادی‌هایی هستند که مردم آمریکا قرن‌ها از آن بهره‌مند بوده‌اند. وقتی نهاد مجری قانون مردم را به قرار گرفتن در برابر یکدیگر تشویق می‌کند، همه ما این وسط بازنده و تبدیل به ملتی می‌شویم که ترس بر آن حکمفرماست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    10 3
    تا قبل از اثرگذاری منفی اجتماعی، این خبر احمقانه را پاک کنید. خود ما از مردم تشکیل شبکه اطلاعات مردمی و همکاری با نهادهاط اطلاعاتی و قضایی را می خواهیم . حالا اگر آنها به الگوی امنیت مردم پایه توجه می کنند، باید جوری بنویسیم که بجای آنکه نشان بدهیم بدنبال امنیت مردمی و الگوی ما رفته اند، ما خودمان الگوی خودمان را تخریب کنیم ؟ واقعا که فکر نویسنده این خبر چندفرسنگ از الگوی فرهنگ و امنیت انقلاب اسلامی دور است!
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    4 3
    تا قبل از اثرگذاری منفی فرهنگی این خبر احمقانه را پاک کنید. فکر نویسنده این خبر از الگوی فرهنگی و امنیتی انقلاب اسلامی فرسنگها دور است. واقعا چی فکر کرده که وقتی (اگر راست باشد) ببینیم آنها هم به سمت الگوی امنیت مردمی و شبکه اطلاعات مردمی عرف انقلاب اسلامی رجعت دارند، بیاییم جوری بنویسیم که انگار کار بدی کرده اند و فلان . ما خودمان از مردممان همکاری با نهاد اطلاعاتی و نهی از منکر و ارتباط با دادسراها را می خواهیم . بابا پاک کنید این خبر را . وجود چنین خبرنگاری در مشرق نیوز خودش علامت خطر است.
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    0 1
    اتفاقأ باید این خبر باشه، اگر بعدأ خودمون هم خواستیم همچین کاری رو انجام بدیم باید اول عین شبکه های معاند بزنیم تو سر مخالفامون (در اینجا آمریکا) بعد نوبت خودمون که شد کارمون رو4224 به قول خودشون یه جوری " Sugar coat" میکنیم میگیم، نه این فرق فوکوله!!! جنگ رسانه ای یعنی همین. در مقابل دشمن مکار جوانمردانه جنگیدن عین حماقت است.
  • IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    0 1
    مگه تو ایران نمیگن هرچی مشکوک دیدین به وزارت اطلاعات و امنیت بگین با تلفن؟؟!! این خبرچینی نیست ولی اون اخه بده هست!!
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
      0 0
      معلومه که کار اونها بده و مال ما خوب! مگه در موارد دیگه اونها همینطوری برخورد نمیکنن؟ اسم اینکار جنگ رسانه ای بنفع مملکت خودته، البته اگر ایران رو مملکت خودت بدونی!
    • US ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
      2 0
      موارد مشکوک و تهدید برای کشور رو. نه اینکه زاغ سیاه همسایه رو بزنی و بگی کرونا داره بیاید ببریدش

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس