به گزارش مشرق، تحلیلگران سیاسی در عراق میگویند نیروهای آمریکایی در حال تضعیف شدن در برابر اراده ملت عراق هستند از اینرو به گزینههای جایگزینی را برای ماندنش در عراق متوسل میشود. به گفته این تحلیلگران، به لطف تأکید ملت و پارلمان عراق، دیگر هیچ مامنی برای نیروهای آمریکایی در عراق وجود ندارد و واشنگتن تلاش میکند برنامهای را برای تثبیت حضورش در خاک عراق، که اهداف و نیاتش معلوم است، تدوین کند.
تحلیلگران سیاسی تاکید میکنند، "دونالد ترامپ" رئیسجمهوری آمریکا و "مایک پمپئو" وزیر خارجهاش دلیل حضورشان در عراق را کتمان نکردهاند. آنها در کنفرانس قاهره تأکید کردند که دلیل این حضورشان حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و تداوم جریان نفت است. به گفته این تحلیلگران، ملت عراق قربانی ماندن آمریکا در عراق هستند.
بیشتر بخوانید:
آمریکا صبر گروههای مقاومت عراق را امتحان نکند
به گزارش العالم، این تحلیلگران همچنین تأکید کردند، حفظ ثبات و امنیت عراق و توانمندیهای آن مهمترین اهداف عراقیها است که از پارلمانشان خواست طرح اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور را تصویب کند؛ زیرا دوام حضور آمریکا به معنای ریخته شدن خون انسانهای پاک و بیگناه در سرزمین عراق است که نمونه این جنایتها، ترور فرماندهان مقاومت "حاج قاسم سلیمانی" و "ابومهدی المهندس" و همرزمانشان است.
از سوی دیگر، ناظران بر امور عراق معتقدند که دولت آمریکا تصمیم برگشتناپذیری گرفته است مبنی بر اینکه تا زمانیکه منافع آمریکا اقتضا میکند نیروهای آمریکایی در عراق میمانند. در عین حال، در دولت آمریکا اختلافاتی درباره راههای اجرایی کردن این تصمیم وجود دارد.
به گزارش تسنیم، دفتر نخست وزیری عراق یکشنبه 5 آوریل 2020 از پیشنهاد آمریکا مبنی بر گشوده شدن باب گفتگوی استراتژیک میان بغداد و واشنگتن خبر داد که از طریق سفیر این کشور ارائه شده است.
محمد علی حکیم وزیر خارجه عراق در این باره گفت: واشنگتن در این پیام، پیشنهاد مذاکرات و تجدید نظر فراگیر درباره آینده روابط در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و مبادلات تجاری و همکاریهای امنیتی دوجانبه و منطقه ای را مطرح کرده است.
«حیدر اللامی» عضو دفتر سیاسی جنبش «النجباء» در گفتگو با پایگاه خبری بغداد الیوم اظهار داشت که آمریکا «توافق استراتژیک» با عراق را که در سال 2008 امضا شد٬ بارها و به ویژه پس از ورود داعش به عراق و در خواست کمک دولت این کشور از واشنگتن٬ نقض کرده است.
وی خاطرنشان کرد که طبق اطلاعات٬ آمریکا قصد دارد تا بار دیگر این توافق را احیا کند؛ درحالی که توافق مذکور کاملا مردود است.
اللامی ادامه داد که توافق استراتژیک٬ حاکمیت اقتصادی عراق را نقض کرده و موجب سیطره واشنگتن بر تصمیمگیریهای سیاسی کشور ما شد؛ ضمن اینکه مورد هدف قراردادن نهادهای رسمی عراق طی دوره اخیر توسط ایالات متحده٬ نقض توافق مذکور چه در چارچوب استراتژیک و چه از نظر قانون اساسی است..
پارلمان عراق در تاریخ 5 ژانویه 2020 ضمن اشاره به مصوبه خروج همه نظامیان خارجی و آمریکایی از عراق٬ بر پایان نقش ائتلاف بینالمللی موسوم به مبارزه با تروریسم در این کشور و ابطال توافق امنیتی آمریکا با عراق تاکید کرد. این تصمیم پارلمان عراق پی از جنایت آمریکا در ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس»٬ صادر شد.