کد خبر 1059669
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۳
دو داروی سنتی درمان کرونا در مراحل کارآزمایی بالینی

مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر دو دارو در حوزه طب سنتی در حوزه درمان کرونا، در حال طی کردن مراحل کارآزمایی بالینی قرار دارد.

به گزارش مشرق، دکتر محمود رضا شمس اردکانی- مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ودکتر حسین رضایی زاده – رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در ارتباط ویدئو کنفرانسی باخبرنگاران به برخی از سوالات در زمینه تاثیر گذاری طب ایرانی در درمان بیماران مبتلا به کرونا پاسخ دادند.

بیشتر بخوانید:

ساخت داروی «فاویپراویر» در کشور برای درمان کرونا

دکتر اردکانی با اشاره به این که در طی مدت گذشته با ارتباط‌های به شکل ویدئو کنفرانس با پزشکان و متخصصان طب سنتی در کشور چین نیز ارتباط برقرار کرده‌اند، گفت: در خصوص روش‌های غیر کلاسیک برای کنترل و پیشگیری  از کرونا تبادل نظرهایی صورت گرفت. همکاران چینی ما در این ارتباط تاکید می‌کردند که بیش از ۹۰ درصد بیماران درمان شده، هر دو طب را کنار یکدیگر استفاده کرده و پس از این موضوع ما نیز از وزیر بهداشت درخواست کردیم که طب سنتی و ایرانی نیز بتواند برای مهار این بیماری به کمک طب کلاسیک بیاید.

دو داروی سنتی درمان کرونا در مراحل کارآزمایی بالینی

اردکانی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که برخی از موارد علمی و کارآزمایی بالینی در برخی از بیمارستان‌ها در حال اجرا است، تصریح کرد: از این رو امیدواریم به زودی بتوانیم نتایج خوبی را به اطلاع مردم برسانیم. در حال حاضر دو دارو در حوزه طب سنتی در حال طی کردن مراحل کارآزمایی بالینی قرار دارد و تاکنون نتایج خوبی داشته است اما همچنان منتظر هستیم و تا به قطعیت رسیدن موضوع صبر می‌کنیم سپس اثربخشی این دارو از طریق مراجع قانونی مانند وزارت بهداشت به مردم اطلاع داده خواهد شد.

۸۰ درصد مبتلایان کرونا علامت ندارند

وی در خصوص ادعاهایی که برخی از افراد در فضای مجازی برای درمان قطعی بیماری کرونا مطرح می‌کنند، گفت: بسیاری از این ادعاها به این موضوع برمی‌گردد که افراد شناخت کافی از بیماری و سیر آن ندارند. ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا بی علامت هستند و تنها درصد کمی علامت دار می‌شوند. از سوی دیگر عده‌ای نیز به صورت خود به خود درمان می‌شوند که حجم زیادی از جامعه هستند و بدون مطالعه مشخص بر روی این افراد نمی‌توان گفت که علت بهبود آنها روش درمانی بوده است که استفاده کردند.

در ادامه این مبحث دکتر رضایی زاده خاطر نشان کرد: وقتی می‌توانیم درباره یک روش درمان ادعا کنیم که این روش در کارآزمایی بالینی و میزان اثر بخشی مقایسه شود. امیدواریم کسانی که در این زمینه کار می‌کنند در صورتی که دلسوز مردم هستند به جای هزینه‌های زیاد برای تبلیغات در فضای مجازی، مطالعات خود را ثبت کنند و اثر بخشی آن را به همه انسان‌ها توسعه دهند. هیچ کدام از مواردی که در فضای مجازی مطرح می‌شود توسط دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تایید نمی‌شود و آن چه که مورد تایید ما است به شکل راهنمایی بالینی خود مراقبتی که در کنار طب رایج موثر خواهد بود در سایت وزارت بهداشت منتشر شده است.

در ادامه دکتر اردکانی در خصوص روند پیگیری قضایی افراد متخلف، گفت: حساسیت‌های زیادی در این زمینه وجود دارد و وزارت بهداشت تمام قد پای این موضوع ایستاده است. اما فراموش نکنید جدای از مباحث حقوقی این شما رسانه‌ها هستید که می‌توانید در فرهنگ سازی برای طب ایرانی و سنتی به ما کمک کنید. طب سنتی ما سرفصلی ارزشمند است که باید سعی شود آن را به دور از هجمه‌ها قرار دهیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص فردی به نام دکتر "ح. ر" یکی از مدعیان طب سنتی، گفت: این شخص یک پزشک عمومی است که بنا بر اطلاعاتی که ما داشتیم به مدت یک سال از سوی سازمان نظام پزشکی با منع طبابت رو به رو بود و فکر می‌کنیم طی مدت اخیر این ممنوعیت به اتمام رسیده و ایشان به طبابت برگشتند. اما در خصوص پیگیری قضایی برخی از تخلفات یا باید بخش حقوقی وزارت بهداشت به این موضوع ورود کند و یا باید فرد خاطی شاکی خصوصی داشته باشد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی با تاکید بر این که طبی تحت عنوان طب اسلامی با منظور رایج و فعلی در جامعه وجود ندارد، اظهار کرد: اگر منظور ما از طب اسلامی دوران شکوفایی طب در زمان‌های گذشته و دوره‌های اسلامی باشد این نام درست است. اما فعالیتی که برخی این روزها با این نام انجام می‌دهند حتی از سوی مراجع نیز پذیرفته شده نیست. تنها موردی که در زمینه طب اسلامی به آن تاکید می‌شود استفاده از آموزه‌های اسلامی برای تحقیق و پژوهش برای ارتقای سبک زندگی افراد است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    37 1
    این دعواهای شما با طب سنتی تمامی ندارد
  • IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    5 3
    آقا چرا راجع طب فضایی، که هم اکنون در بین بسیاری از مردم رایج شده و بنام استفاده از آب گنس روی و یا آب گنس مس و یا آب پلاسما برای درمان سریع و قطعی کرونا و دیگر ویروسها، رایج شده و حتی گفته شده سپاه و برخی بیمارستانها بصورت انبوه در حال استفاده هستند، هیچگونه اطلاع رسانی نمیکنید؟ آیا اینگونه آبها که اکثر هیچ چیز ازش نمی‌دانند مفیده یا مضره؟؟؟ تنها ملت به گفته‌های کاشف آن یعنی آقای مهران توکلی کشه اعتماد کرده‌اند و آن هم به این دلیله که ملت احترام بسیاری برای دانشمندان ایرانی الاصل قائل هستند. لطفاً اطلاع رسانی کنید. تأیید یا رد؟
    • مجتبی US ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
      3 1
      استفاده کنید تأیید می کتم
    • مجتبی US ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
      1 0
      استفاده کنید تأیید می کنم
  • ممدخان IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۰
    18 1
    خانواده ما هم درد بدن و هم تب و لرز وسرفه نیز گلودرد داشتیم وبعد از 2 روز بویایی و چشایی خود را از دست دادیم ودو روز تمام عرق های درشت در بدن ما ظاهر می شد که تمام لباس مان را خیس می کرد . از آن جایی که سالهاست با گیاهان خود را درمان می کنیم شیوه تغذیه خود را کاملا عوض کردیم صبح ها عسل خالص با زنجبیل و دارچین وسیاه دانه مصرف کردیم ناهار سوپ جوجه و کرفس وشلغم وهویچ شام هم همین را بمدت یک هفته تکرار کردیم در کنار اینها از میوه های نارنج - لیموترش و سیب استفاده کرده و کاملا خوب شدیم و الان یک ماه از آن ماجرا گذشته ولی هنوز سعی می کنیم رژیم غذای پختنی و استفاده از دمنوش ها را عادت کرده ایم . بنظرم یکی از علت هایی که این ویروس نتوانست در ایران به اندازه اروپا یا امریکا تلفات ایجاد کند استفاده مردم از گیاهان دارویی در کنار داروهای پزشکی روز بوده است
  • محمد FR ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۶
    0 0
    یکی از اینها و مهمترینشون داروی مبارک منسوب به امام کاظم سلام علیه هست که در علوم پزشکی جهرم تا تست بالینی صد در صد موفق پیش رفته

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس