به گزارش مشرق، از لحظات قبل و رأس ساعت ۲۰:۴۵ همزمان با شب نیمه شعبان، مراسم قرائت خانوادگی زیارت آل یاسین در منازل آغاز شد.
با توجه به لزوم حضور مردم در منازل برای قطع زنجیره ویروس کرونا و به تبع آن تعطیلی اماکن مذهبی و مراسمات جشن نیمه شعبان، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در آستانه میلاد میلاد موفورالسرور منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) با صدور اطلاعیه هایی از مردم دعوت کرده بود تا در شب نیمه شعبان با قرائت خانوادگی زیارت آل یاسین در منازل و سر دادن ندای لبیک یا مهدی و یا صاحب الزمان (عج) ادرکنی در پشت بام منازل به استغاثه به درگاه الهی بپردازند.
بیشتر بخوانید:
توصیههای مراجع تقلید به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان
زیارت آلیاسین از زیارتنامههای مشهور امام زمان(عج) است که با جملۀ «سلامٌ عَلی آلِ یاسین» آغاز میشود و حاوی ۲۳ سلام بر هر یک از عناوین خاص امام زمان است.
این زیارت کوتاه، به بخش مهمی از اعتقادات اسلامی و شیعی از جمله توحید، نبوت حضرت محمد(ص)، امامتِ یکایک ائمه، حقانیت رجعت، مرگ، نکیر و منکر، قیامت، پل صراط، بهشت، جهنم و... اشاره کرده و ایمان به آنها برای زائر ضروری خوانده است.
زیارت آل یاسین در کتابهای حدیثی مهم و دعایی نقل شده و به تصریح برخی علما، از بهترین زیارتهای امام زمان است و میتوان در همه اوقات آن را قرائت کرد.
سند زیارت آل یاسین
کهنترین گزارش این زیارت به نقل از محمد بن عثمان عمری نائب دوم امام زمان(عج) است. ابن مشهدی این زیارت را در المزار الکبیر پس از دعای ندبه نقل کرده است. سید بن طاووس نیز آن را در مصباح الزائر آورده و آن را دعای ندبه نام نهاده است.
محتوای زیارت
در این زیارتنامه ۱۲ بار واژه «حق» و ۱۲ مرتبه واژه «حجت» به کار رفته است. این زیارت به تصریح برخی از علما، جامع و کامل و بهترینِ زیارتهای امام مهدی(ع) است و آن را در همه اوقات میتوان قرائت کرد.
منظور از آل یاسین
علامه طباطبایی از معانی الأخبار به اِسنادش از امام صادق(ع) و نیز از عیون اخبارالرضا نقل میکند: «یس» محمد(ص) و ما «آل یس» هستیم.
گفتنی است از لحظاتی دیگر و رأس ساعت ۲۱، نوای لبیک یا مهدی و یا صاحب الزمان ادرکنی در پشت بام منازل طنین افکن می شود.