به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
در حالی که آمار مرگومیر بر اثر ویروس کرونا همچنان بالا میرود، بیمارستانهای سراسر بریتانیا بیوقفه تلاش میکنند تا تختهای بیشتری را در بخش مراقبتهای ویژه به کسانی که حالشان وخیم است، اختصاص بدهند.
بیبیسی فارسی نوشت: چندین نفر از کارکنان بخش بهداشت و درمان در انگلستان در گفتوگو با بیبیسی از کمبود تجهیزات و امکانات در بیمارستان گفتند. به دلیل هشدار و منع آنها از گفتوگو با رسانهها، تمایلی به گفتوگوی عمومی نداشتند اما پزشکی از بخش مراقبتهای ویژه در میدلندز حاضر به گفتوگو شد. بیبیسی برای محفوظ ماندن هویت او نامش را در این گفتوگو تغییر داده است.
بیشتر بخوانید:
مسلمانان انگلیس در صف مقدم مبارزه با کرونا و اسلامهراسی
تعداد قربانیان کرونا در انگلیس به ۹۹۰۰ نفر رسید
قربانیان کرونا در انگلیس کجا دفن میشوند؟
دکتر رابرتز میگوید بیمارستان در آستانه سقوط است. بخش مراقبتهای ویژه پر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا است. همه عملهای جراحی، غیراضطراری تشخیص داده و لغو شده؛ حتی برای بیماران سرطانی. کمبود نیرو و کادر درمان وجود دارد، کمبود تختهای مخصوص مراقبت ویژه، کمبود آنتیبیوتیکهای لازم و دستگاه تنفس مصنوعی.
همه اینها همراه است با عدم اطمینان روزافزون از آنچه درروزهای اوج این بیماری اتفاق خواهد افتاد که گفته میشود در بریتانیا حدود ۱۴ و ۱۵ ماه آوریل (هفته پیش رو) خواهد بود.
در میان تمام حرفهای او این واقعیت مطرح میشود که همه این متخصصان درمانی که بیش از ۱۳ ساعت در روز به مراقبت از بیماران بدحال میپردازند، ناچارند تجهیزات محافظت شخصی خود را بهصورتهای مختلف با کیسههای زباله، پیشبندهای پلاستیکی و عینکهای اسکی عاریهای بسازند.
دکتر رابرتز (!) میگوید: «پرستاران در بخش مراقبتهای ویژه ناچارند کارهایی را انجام دهند که خطر انتقال ویروس از طریق ذرات موجود در هوا برایشان وجود دارد اما به آنها گفتند کلاههای معمولی پارچهای بگذارند که سوراخ دارد و اصلاً محافظت نمیکند. این اشتباه است. به همین دلیل ناچاریم کیسههای پلاستیکی زباله یا پیشبندهای پلاستیکی را روی سرمان بکشیم».
او میگوید بیمارستانی که او در آن کار میکند هیچچیز از طرف دولت دریافت نکرده است و شرایطی که در آن قرار دارند باعث نگرانی است. «ماسکهای تنفسی محافظ که در حال حاضر مورد استفاده است، روی آنها برچسبهای تاریخ مصرف جدید چسبانده شده است. دیروز یکی از آنها را دیدم که سه بار روی آن برچسب خورده بود. اولی تاریخ پایان مصرف آن ۲۰۰۹ بود و روی آن برچسب دیگری تاریخ مصرف را ۲۰۱۳ زده بود و سومین برچسب که بر روی آن دو قرار گرفته بود، تا سال ۲۰۲۱ بود».
دکتر رابرتز در حال حاضر از دستگاه تنفس مصنوعی برای بیمارش استفاده میکند و بیماران او سه نفر از همکارانش هستند که آزمایش ویروس کرونای آنها مثبت بوده است.
یکی از آنها پزشک مراقبتهای ویژه است که در بخش بیماران کووید کار میکرد و مانند دکتر رابرتز امکانات و تجهیزات حفاظتی ناکافی و نامناسبی داشته است. دو نفر دیگر از آنها هر دو در بخشهای دیگر و با بیماران غیرکرونایی کار میکردند و به همین دلیل از تجهیزات حفاظت شخصی و لباس مخصوص استفاده نمیکردند. هر دو ویروس را از محیط کاری خود گرفتهاند.
دکتر رابرتز میگوید: «سختترین مسئله در حال حاضر خبر دادن تلفنی به بستگان کسانی است که دست از ادامه درمان آنها کشیدهایم، اینکه باید بگویی بستگان شما مردهاند یا در حال مرگ هستند اما نمیتوانیم اجازه بدهیم وارد شوید و آنها را ببینید».
«من نمیتوانم تضمین کنم که بهترین پرستاری انجام میشود چون بهترین پرستاران ما ناچارند چهار ساعت بیش از وقت عادی کار کنند. آنتیبیوتیکها تمام شده، نمیتوانم تضمین کنم که همه درمانهایی که بلد هستم به آنها کمک خواهد کرد».
سازمان بهداشت عمومی انگلستان میگوید آماری از تعداد کارکنان بخش بهداشت و درمان که پس از ابتلا به ویروس کرونا در محل کار، در بیمارستان بستری شده باشند، در اختیار ندارد.
البته دو کشوری که بیشترین میزان ابتلا را در اروپا دارند، این آمار را دارند. در وضعیت اضطراری اسپانیا، وزیر بهداشت در روز ۲۷ مارس اعلام کرد که بیش از ۹۴۰۰ نفر از کارکنان بخشهای درمانی مبتلا به کرونا شدهاند و در ایتالیا، در تاریخ ۳۰ مارس، بیش از ۶۴۱۴ نفر از کادر پزشکی مبتلا به این بیماری شدهاند.
بنا بر پیشبینیهای مبتنی بر تجربه ایتالیا و اسپانیا، دکتر رابرتز میگوید کارکنان بخش درمانی بریتانیا باید آماده اوج این بیماری در کمتر از دو هفته دیگر باشند: «اگر موارد بیماری مانند اسپانیا و ایتالیا افزایش پیدا کند، صادقانه باید بگویم ما از هم میپاشیم. همه امکانات ما به زودی بیش از حد ظرفیت خود پر خواهد شد. دستگاههای بیهوشی که داریم، حداکثر برای دو تا سه ساعت کار طراحی شده است و حالا دارد یکسره برای چهار تا پنج روز کار میکند. همینحالا هم مشکلات و نارساییهای زیادی پیش میآید».
دکتر رابرتز میگوید با افزایش و گسترش بخش مراقبتهای ویژه این کادر پرستاری خواهد بود که به طور وسیعی مبتلا خواهد شد.