به گزارش مشرق، روند نزولی مرگ و میر در اثر ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا پس از چند روز به حالت صعودی بازگشت. در سوئد نیز پلیس برای جلوگیری از نا آرامیهای احتمالی آماده میشود.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت بهداشت اسپانیا روز یکشنبه اعلام کرد شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور ظرف یک روز گذشته ۶۱۹ مورد افزایش یافته و به مرز ۱۷ هزار نفر رسید.
ببینید:
فیلم/ ضدعفونی شهر با موتور جت!
فیلم/ روحانی: وضع ما در مقابله با کرونا بهتر از اروپاست
این در حالی است که ظرف چند روز گذشته شمار افراد فوت شده در اثر این بیماری از نزدیک به هزار مورد در روز به ۵۱۰ نفر در روز گذشته (شنبه) رسیده بود.
شمار کلی مبتلایان در اسپانیا نیز با افزایشی بیش از ۴ هزار مورد افزایش، به ۱۶۶۰۱۹ نفر رسید.
شمار مبتلایان به کرونا در هلند ۲۵۵۸۷ نفر شد
به نوشته رویترز، در هلند نیز با ابتلای ۱۱۸۸ نفر دیگر به بیماری «کووید-۱۹»، شمار کلی مبتلایان به ۲۵۵۸۷ نفر رسید.
همچنین شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور با افزایشی ۹۴ موردی، به ۲۷۳۷ نفر رسید.
آماده باش پلیس در سوئد
به نوشته پایگاه «بریتبارت»، با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سوئد، این احتمال وجود دارد که ظرف روزهای آینده ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای استکهلم تکمیل شود.
پلیس این شهر بهمنظور جلوگیری از نا آرامی و اعتراض به کمبودهای بیمارستانی و نحوه مدیریت شیوع این بیماری از سوی دولت، شماری از نیروهای خود را به حالت آمادهباش در آورده است.
یکی از مقامات پلیس سوئد در این باره گفت، عملیاتهایی برای حفظ امنیت بیمارستانها در حال انجام است.
وی افزود: «ما باید بتوانیم ایجاد اختلال در نظم عمومی را مدیریت کنیم. در حال حاضر زمینههای اعتراض بیشتر شده است و باید برای آشفته شدن اوضاع آمادگی داشته باشیم».
تا کنون در سوئد، ۱۰۱۵۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۸۸۷ نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
ببینید:
فیلم/ محل دفن اجساد بیماران کرونایی در حاشیه استانبول
تصاویر دلخراش از سوزاندن اجساد قربانیان کرونا در ایتالیا
گفته میشود در سوئد از هم اکنون بیمارستانها به ناچار از پذیرش افراد سالخورده و دارای بیماریهای زمینهای در بخش مراقبتهای ویژه خودداری میکنند.
در سوئد علیرغم دیگر کشورها، قوانین قرنطینه و محدودیت رفتوآمد وجود ندارد و تنها به توصیههایی خطاب به شهروندان اکتفا شده است. این کشور پیشتر اعمال رویکرد «ایمنی جمعی» را رد کرده است اما همچنان بسیاری معتقد هستند چنین سیاستی در سوئد در حال اجرا است.
در رویکرد ایمنی جمعی، به بیماری واگیردار اجازه داده میشود در میان مردم پراکنده شود و تدریجاً جامعه نسبت به آن مقاوم شود.
پیشتر دولت انگلیس تلاش کرده بود این رویکرد را اجرایی کند اما «ایمپریال کالج لندن» هشدار داد اگر این روش در دستور کار قرار گیرد حدود ۵۰۰ هزار نفر در این کشور جانشان را از دست میدهند.
همچنین نشریه «بیزنس اینسایدر» روز یکشنبه نوشت، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در جلسهای در تاریخ ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) اتخاد رویکرد ایمنی جمعی را پیشنهاد کرده است.
«آنتونی فائوچی» رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در این جلسه با رد چنین طرحی گفته است: «آقای رئیس جمهور... تعداد بسیار زیادی خواهند مرد».