کد خبر 1062205
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸
چرا دانشگاه آزاد شهریه ها را کم نمی کند

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه برای اینکه بگوییم ترم را باید منحل کنیم بسیار زود است، تاکید کرد که شهریه دانشجویان باید پرداخت شود.

به گزارش مشرق، محمدمهدی طهرانچی درباره درخواست دانشجویان مبنی بر کاهش شهریه گفت: نکته ای که باید در این خصوص به آن توجه داشت این است که آموزش رایگان از محل پرداخت مالیات های من و شما است؛ به این صورت که ما مالیات می پردازیم و دولت آن را به صورت غیرمستقیم به دانشگاه می دهد در حالی که ۸۵ درصد آموزش عالی شهریه پرداز است؛ یعنی اقتصادش اقتصاد مستقیم است.

رئیس دانشگاه آزاد افزود: نکته این است که دانشجو برای یک دوره آموزش به ما یعنی دانشگاه آزاد شهریه می دهد نه صرفا برای یک ترم. بر فرض ما ترم را کنسل کنیم، به هر حال دانشجو باید شهریه آن را در ترم بعد بپردازد. 

وی ادامه داد: البته به دانشجویانی که دغدغه یادگیری دارند و بر این باورند که کیفیت آموزش مجازی دانشگاه ۵۰ درصد بوده است، برای این ها مجوز خواهم داد که سال آینده به صورت غیرهزینه ای علمشان را اضافه کنند ولی تاکید می کنم جریان علم را در شرایط فعلی قطع نخواهم کرد.

صحبت از حذف ترم فعلا زود است

طهرانچی در ادامه از دانشجویان خواست با توجه به گذشت تنها ۵ هفته از ترم ۱۶ هفته ای، قضاوت سریع از این شرایط نداشته باشند. و هنوز برای اینکه بگوییم ترم را باید منحل کنیم، بسیار زود است.

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه خاطرنشان کرد: ما هنوز نمی دانیم استمرار این شرایط تا چه زمانی است، اگر تا خرداد همچنان آموزش ها غیرحضوری باشد در تابستان جبران خواهیم کرد اما اگر باز هم ادامه یابد مجبور هستیم جریان را ثابت نگه داریم.

به مسئولیت اجتماعی خود عمل کردیم

وی در پاسخ به این سوال که این انتظار از دانشگاه می رود که در عمل به مسئولیت اجتماعی خود حداقل تخفیفی در شهریه ها اعمال کند و یا تسهیلاتی را در اختیار آن ها بگذارد، گفت: دانشگاه آزاد در عمل به مسئولیت اجتماعی خود در شرایط کنونی، در حوزه پزشکی و خدمت به بیماران کرونایی بسیار فعال بوده به طوری که ۳ بیمارستان دانشگاه به بیماران کرونایی اختصاص یافته است؛ بنابراین ما بار اضافی را به دوش گرفتیم که در خدمت مردم باشیم. 

تاکید بر پرداخت شهریه ها/ باید حقوق ۵۸ هزار کارمند و هیات علمی را بدهیم

طهرانچی با تاکید بر اینکه شهریه دانشجویان باید پرداخت شود، گفت: دانشگاه آزاد ۵۸ هزار کارمند و هیات علمی دارد و باید حقوق آن ها پرداخت شود؛ از سوی دیگر تا همین لحظه برآوردهای ما نشان می دهد دانشگاه به دلیل شرایط موجود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در بخش درآمدهای غیرشهریه ای اعم از بوفه ها، پارکینگ و پیمانکاران و ...متحمل خسارت هایی شده است.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به نامه نگاری این دانشگاه با دولت برای ارائه تسهیلات به دانشجویان دانشگاه گفت: جریان اقتصاد آموزش عالی یک اقتصاد دولتی نیست و دولت باید کمک هایی به دانشگاه ها به عنوان اقتصاد مولد داشته باشد.

دانشگاه بودجه ای برای کمک به دانشجویان ندارد/صندوق های رفاه باید ورود کنند

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه بودجه ای برای کمک به دانشجویان ندارد، گفت: در این زمینه صندوق های رفاهی دانشگاه باید به کمک بیاید. پیشنهاد ما این است که صندوق های رفاه از محل تغذیه دانشجویان، اعتباراتی برای برای کمک به دانشجویان در نظر بگیرد.

طهرانچی با اشاره به اینکه جریان کرونا یک جریان غیرمترقبه ای است که برای دنیا پیش آمده و همه در شرایط ویژه ای قرار دارند، گفت: این سومین نسل از این ویروس است که بشر با آن مواجه شده و هنوز نمیدانیم این ویروس طبیعی از حیوان به انسان منتقل شده و یا دست ساز بشر است. در محافل علمی هنوز در این باره سوال وجود دارد.

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی چالشی به این بزرگی شکل می گیرد، اتفاقا تنها جایی که تعطیل پذیر نیست دانشگاه است. مگر می شود دانشگاه که مغز متفکر مواجه با این ویروس است، تعطیل شود؟ با توجه به اینکه سلامتی دانشمندان، دانش پژوهان و دانشجویان در اولویت است، بنابرین باید شکل ارائه خدمات را تغییر دهیم.

اساتید و دانشجویان سواد رسانه ای خود را افزایش دهند

وی با بیان اینکه متاسفانه با گذشت ۲۹ سال هنوز شبکه ملی اطلاعات به نتیجه نرسیده است، تصریح کرد: کرونا ما را متوجه این موضوع کرد که باید در زمینه آموزش مجازی خیلی جدی تر عمل کنیم و این یک فرصت طلایی ست که اساتید و دانشجویان سواد رسانه ای خود را افزایش دهند. 

طهرانچی ضمن اشاره به اینکه بحث آموزش مجازی در این دانشگاه نواقصی دارد ولی در راستای رفع نواقص تمام تلاش خود را به کار می بندیم، افزود: حتی در کوتاه مدت هزینه های زیادی می کنیم تا به شرایط مطلوب برسیم. اما به هر حال بسیار زود است که قضاوت کنیم آموزش مجازی موفق بوده است یا خیر؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    3 0
    حتما اقای ولایتی برخورد قهر امیز میکنن
  • IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    1 0
    علي بركت الله
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    3 1
    جمع کنید اون دانشگاه پولکی و بی سوادها رو
  • mohamad IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    0 0
    کلاسهای مجازی انلاین برخلاف سیاست وزارت علوم درعلوم وتحقیقات برقرارنیست وتعدادمحدودی استادبجای بقیه اساتید کلاسها راارائه می کنندمثلا بجای 30 نفر استاد دریک گروه 5تا استاد ان درس ها ارائه می کنندودرسایت بارگذاری میکنند وهمه دانشجوها ملزم به استفاده ازاین کلاسها هستند درحالیکه غیر ازخیلی از دانشگاهها همه مدارس هم دارند کلاسهایشان راانلاین برگزارمی کنندهرمعلمی کلاس خودش راانلاین برگزار میکند ودرارتباط مستقیم بادانش اموزان خودش است ،متاسفانه علوم وتحقیقات باغفلت ازاین موضوع به بهانه کمبودامکانات درحالیکه دانشجویان می خواهند بااساتید خودشان کلاسها رابرگزارکنندودرارتباط باشند واین روش درموقعیت کرونایی فعلی که اساتید ودانشجویان تقریبا خانه نشین شده اندغیرازبعد علمی واموزشی ازنظر روحی وروانی هم برای اساتید بخصوص دانشجویان مفید وسازنده است متاسفانه علوم وتحقیقات ساده ترین راه رااتنتخاب کرده یعنی عملا تااندازه ای کلاس هاتعطیل واساتید بیکار وعده محدودی درس هاراارائه میکنندفاعتبروا یااولی الابصار

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس