به گزارش مشرق، روند اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال در حال انجام است. با حضور مهدی محمدنبی در پست دبیرکلی فدراسیون نیز روند این کار سرعت گرفته، شرایط اصلاح اساسنامه تغییر کرده است و طبق قانون اعضای مجمع نقش پررنگی را در این میان ایفا میکنند.
تغییرات کلی در اساسنامه فدراسیون فوتبال سال گذشته و با حضور نمایندگان فیفا و AFC انجام شده است. تغییراتی که بر مبنای اساسنامه بینالمللی فدراسیون جهانی فوتبال است، اما این تغییرات فقط مختص کلیات ماجرا بوده و جزئیات زیادی را در بر نمیگیرد. از همین رو، اعضای مجمع با توجه به تأکیدات فیفا و همینطور برخی پیشنهادات داخلی، کارگروهی تشکیل داده و پیشنهاداتی برای اعمال تغییرات در اساسنامه ارسال کردهاند که جزئیات مهمی را در بر میگیرد.
شاید اصلیترین پیشنهاد برای اصلاح اساسنامه مربوط به ماده یک آن باشد که در تمام این سالها مورد چالش بوده است و آنهم دولتی یا غیردولتی بودن فوتبال است که البته مورد سؤال فیفا نیز بوده. از همین رو اعضای مجمع فدراسیون پیشنهاد دادهاند، فدراسیون فوتبال به جای اینکه خود را نهاد غیردولتی تلقی کند، بهعنوان نهاد عمومی غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل معرفی شود تا ضمن رعایت قانون، مشکلی به لحاظ دخالت شخص ثالث نیز نداشته باشد.
بیشتر بخوانید:
صحبت کفاشیان ممکن است فوتبال ما را تعطیل کند
ضمن اینکه در این پیشنهاد تأکید شده است که فدراسیون باید با رعایت قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران و مقررات فدراسیون بینالمللی فوتبال «فیفا» تشکیل و اداره شود. حتی پیشنهاد شده است، اختیار تصویب آییننامههای اداری، استخدامی، مالی و معاملاتی ذیل ماده 23 به اختیارات مجمع اضافه شود تا به این صورت، مجمع استقلال بیشتری پیدا کند.
بخش دیگری از این پیشنهادات مربوط به اضافه شدن تعداد اعضای مجمع بوده که در صورت تصویب، حضور فوتبالیها پررنگتر خواهد شد، چراکه تعداد نمایندگان باشگاههای آقایان و بانوان در رشتههای فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در این پیشنهادات افزایش پیدا کرده است. اعمال این پیشنهاد در اساسنامه مسلماً حضور نمایندگان باشگاهها را که از ارکان اصلی فوتبال هستند، در مجمع افزایش میدهد تا به نوعی مجمع فوتبالیتر از قبل شود. ضمن اینکه بحث فعالتر شدن حضور نمایندگان بانوان با پیشنهاد اضافه شدن تعداد بیشتری از نمایندگان باشگاههای بانوان در این بخش، پررنگ به نظر میرسد.
اعضای این کارگروه همچنین در بحث انتخاب ارکان قضایی فدراسیون فوتبال که در اختیار رئیس و هیئت رئیسه است، پیشنهاداتی ارائه کردهاند. با اینکه تغییر روند انتخاب ارکان قضایی از نکات مهم و مورد تأکید فیفا بوده، اما اعضای این کارگروه حتی در روند انتخاب نیز پیشنهاد کردهاند، هیئت رئیسه برای هر پست باید دو نفر را معرفی کند که مجمع از میان آنها یک نفر را برگزیند. به این ترتیب انتخاب ارکان قضایی با دموکراسی بیشتری صورت خواهد گرفت و ضمن اینکه اختیار عزل هریک از آنها نیز به عهده مجمع خواهد بود تا استقلال و قدرت رکن قضایی فدراسیون به واقعیت نزدیک شود.
پیشنهادات دیگری نیز از جمله شرایط کمیته انتخابات و کمیته استیناف انتخابات ذیل این نامه که برای مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال ارسال شده است، وجود دارد. نامهای که از سوی علی قرایی، رئیس هیئت فوتبال استان کرمان ارسال شده و در پیوستش بسیاری از اعضای مجمع آن را تأیید کردهاند. طبق اساسنامه ارائه پیشنهاد برای اصلاح اساسنامه از سوی اعضای مجمع باید تأیید 10 نفر دیگر را به همراه داشته باشد که در اینجا بیش از 20 نفر با ارسال نامه به دبیرکل فدراسیون فوتبال از اعمال این تغییرات حمایت کردهاند.
اعضای مجمع تا امروز، 27 فروردین ماه فرصت داشتند که پیشنهادات خود را برای فدراسیون فوتبال ارسال کنند که رقم خوردن این اتفاق، نشان از فعالتر شدن مجمع فدراسیون فوتبال دارد که پیش از این کمتر دیده شده بود اینگونه فعالیت داشته باشند. موضوعی که میتواند اتفاقی مثبت برای فوتبال باشد که در این روزها وضعیت دشواری دارد.
در زیر میتوانید جزئیات پیشنهادی برای اعمال تغییرات در اساسنامه فدراسیون فوتبال از سوی علی قرایی، رئیس هیئت فوتبال استان کرمان و عضو مجمع فدراسیون فوتبال و همچنین تعدادی از اعضا که تاییدیههایی را ارسال کردهاند، مشاهده کنید: