پرویز کرمی

کرمی گفت: خوشبختانه اقتدار و دانش علمی و فناوری ایران باعث شده به زودی و بعد از رفع نیاز داخل به یکی از صادرکنندگان این حوزه تبدیل شویم.

به گزارش مشرق، «پرویز کرمی» مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس مرکز ارتباطات واطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: خوشبختانه اقتدار و دانش علمی و فناوری ایران باعث شده نه‌تنها توان اینکه با گسترده‌کردن خطوط تولید و ظرفیت‌های موجود، نیاز کشور  تأمین شود بلکه به زودی و بعد از رفع نیاز داخل، به یکی از صادرکنندگان این حوزه تبدیل شویم.

بیشتر بخوانید:

گزارشی از تطهیر پیکر اموات کرونایی در تهران

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

 چند شرکت دانش بنیان در کشور کیت های تشخیص کرونا را تولید می کنند؟

کرمی: پس تشکیل کمیته مقابله با کرونا در معاونت علمی و اعلان فراخوان از بین شرکت های دانش بنیان داوطلب در زمینه ساخت کیت که سابقه و توانایی در این زمینه داشتند، شش شرکت دانش‌بنیان توانستند تأییدیه‌های لازم را دریافت کرده‌ کیت‌های تشخیصی را تولید کنند، اما تنها یک شرکت دانش‌بنیان تاکنون توانسته خط تولید انبوه را راه اندازی کند که چند روز گذشته شاهد افتتاح این خط تولید توسط دکتر ستاری بودیم و سهم قابل توجهی از نیاز کشور به کیت های تشخیص را برطرف می کند، این شرکت حتی می تواند اگر نیاز کشور مرتفع شود نسبت به صادرات آن نیز اقدام کند.

 در حال حاضر چه تعداد کیت تشخیص کرونا در کشور روازنه یا هفتگی ساخته می‌شود؟


کرمی: دو نوع کیت تشخیصی  ایران ساخت توسط شرکت های دانش‌بنیان در حال تولید است. کیت‌های این شرکت ها در دو نوع است، نوع نخست کیت‌هایی است که بر اساس آنالیز پی‌سی‌آر کار می‌کنند و توان تولید این نوع از کیت‌ها، یکصد هزار عدد در هفته است.
همچنین کیت دیگری از نوع سرولوژی، با قابلیت تشخیص موارد ابتلا به کرونا توسط همین شرکت تولید می شود که توان تولید هفتگی دو میلیون کیت را دارد.

  آیا نیاز کشور صد در صد با کیت های ایران ساخت تولید شده در داخل کشور تامین می شود؟

کرمی: بله اما باید به این نکته توجه کنیم متاسفانه کشور ما تحت شدیدترین تحریم ظالمانه متصور در جهان است والبته حتی اگر تحریم هم نبودیم  در این ایام معمولا کشورها پس از رفع نیاز خودشان و با قیمت بالا تجهیزات را به کشور دیگری می دهند خوشبختانه اقتدار و دانش علمی و فناوری ایران باعث شده ما توان  اینکه با گسترده کردن خطوط تولید و ظرفیت‌های موجود، نه تنها نیاز کشور  تامین شود بلکه به زودی و بعد از رفع نیاز داخل به یکی از صادرکنندگان این حوزه تبدیل شویم.

  به طور کلی کیت های تشخیص کرونا چند نوع هستند؟

کرمی: در حال حاضر سه نوع کیت تشخیصی داریم.


کیت ریل تایم (pcr) که از این شش شرکت تایید شده چهار شرکت آن را تولید می کنند که نیمی از تست های استفاده شونده از این نوع است. البته از نظر ریالی این نوع از دیگر مدل های کیت گران تر است.


کیت الایزا نوع دیگری از کیت های مورد استفاده برای تشخیص بیماری کرونا بر پایه تست سرولوژی است. این کیت ها  به روش کمی پادتن‌هایی که علیه بیماری کووید ۱۹ ایجاد شده را اندازه‌گیری کند. بنابراین اگر پادتن فردی مثبت باشد و از لحاظ کمی دارای پادتن بالاتری باشد به آن معنی است که بیماری را گرفته و بدن او نیز علیه این بیماری پادتن را ساخته است.


لازم به یادآوری است، به هیچ وجه این کیت برای تشخیص نیست و اصلا برای تشخیص کاربردی ندارد و تنها نشان می‌دهد که شخص مبتلا به کووید ۱۹ شده است یا خیر، به عبارتی با این کیت نمی‌توان گفت که در همین لحظه آیا شخصی کرونا دارد یا ندارد.


این کیت از نظر ریالی بسیار ارزان تر از مدل نخست است. اما خیلی کمک می کند به تشخیص اینکه افراد می توانند مثلا به محل کار و کسب بروند یا نه.


نوع سوم کیت های Rapid Test که کیت های تشخیص سریع و از نوعی ساده هستند. این کیت ها که در حال حاضر توسط ستاد زیست فناوری معاونت علمی فراخوان حمایت از تولید آن داده شده است، این کیت ها از نظر ریالی ارزان بوده، و به دلیل سادگی امکان استفاده از آن در خانه نیز وجود دارد.

  آیا الان صادرات هم داریم؟

کرمی: در حال حاضر تولید کیت های کرونایی که در کشور است در دو نوع از سه نوع کیت تشخیص کاملا بی نیاز از دیگر کشورها هستیم و به زودی بعد از رفع نیاز داخلی کشور می توانیم برای صادرات نیز اقدام کنیم. اما در حال حاضر و با توجه به نیاز داخل هیچ گونه صادراتی نداریم.

  آیا آماری هست که نشان بدهد روزانه چه تعداد کیت برای تشخیص کرونا در کشور مصرف می‌شود؟

کرمی: این آمار را می توانید از وزارت بهداشت تهیه کنید. اما هرچه میزان نیاز روزانه کشور به انواع کیت تشخیص کرونا دیده شود،  با تولید کیت های تشخیص ایران ساخت می توانیم نیاز کشور را برطرف کنیم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۸
    3 0
    خوب اگه امکان استفاده از خانه هست و این همه هم تولید میتونید بکنید و صادرش هم بکنید، بهتر نیست بین مردم توزیع بشه تا اون هایی که دارند ولی نشانه ندارند شناسایی بشوند و حداقل در خیابان و محیط های اجتماعی رفت و آمد نکنند
  • IR ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۸
    1 0
    دستگاه تب با این فرق داره. این برای تشخیص ویروسه
  • پاکسرشتmjp. IR ۰۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۸
    3 3
    این.دولت همش نگاهش به بیرون ازکشوره.اون ازوارداتش وبرجام...حالاکیت تشخیص اخه شمادلتون نمیادازمردم.خودایران بیشترتست بگیریدازبین دهتاکشوری ک کرونابیشتره ایران کمترین تست راانجام داده..خنده داره مردم کشورخودتون محتاجن میخوای صادرکنی؟مثل بنزین
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۸
    1 1
    چرا مسئول روابط عمومی یک سازمان دولتی در موارد تخصصی اظهارنظر میکند؟ تخصص و تجربه ایشان را در زمینه رسانه است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس