به گزارش مشرق، پس از اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در چین و اعلام حالت هشدار جهانی توسط سازمان بهداشت جهانی، نگرانیها نسبت به شیوع این بیماری در ایران افزایش یافت و نهایتاً وزارت بهداشت در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ جان باختن اولین شهروند ناشی از کرونا در ایران را تأیید کرد. از آغاز مواجهه با این بیماری و شیوع آن در کشور، حسن روحانی، رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیماتی را برای مدیریت این بحران جدید در کشور اتخاذ کرد و با شیوع روز افزون این بیماری در کشور در بخشهای مختلف وعدههایی به مردم داد که این وعدهها، هر هفته در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا طراحی و به مردم اعلام میشد تا به برون رفت کشور از مواجهه با بحرانهای پیش آمده در اقتصاد و به تبع آن معیشت مردم کمک کند.
بیشتر بخوانید:
پسا روحانی آغاز شده
یکی از نکات قابل توجه این است که این روزها با توجه به کثرت اخبار و بروز رویدادهای مخالف در کشور ممکن است برخی از وعدههای مربوط به ایام کرونا، در مرحله اجرا دستخوش فراموشی قرار گیرد. به همین منظور یکی از وظایف رسانهها در چنین شرایطی این است که ضمن یادآوری این وعدهها، در صدد باشند تا در نقش اتاق شیشهای میان مردم و مسئولان نقش ایفا کنند و در جهت تحقق وعدههای اعلامی تلاش کنند و قدم بردارند.
از نکات قابل توجه دیگر این است که بخشی از وعدههای داده شده در حال تحقق است در نتیجه این گزارش صرفاً به شمارش وعدهها میپردازد و بررسی تحقق یا عدم تحقق وعدههای ایام کرونا از سوی دولت و رئیس جمهور به گزارشات آتی موکول خواهد شد.
با گذشت بیش از دو ماه از ورود این ویروس و شیوع گسترده آن در کشور، تدابیری از سوی دولت اتخاذ و وعدههایی نیز به مردم و کسب و کارهای مختلف برای جلوگیری از خسارتهای غیر قابل جبران داده شد. از میان وعدههای داده شده اعطای بستههای کمک معیشتی به اقشار آسیب پذیر و اعطای وام یک میلیون تومانی به سرپرستان خانوار اجرایی شده و در حال انجام است. انتظار این است که مجموع ۱۹ وعدهای که رئیس جمهور محترم برای این شرایط پیش بینی کرده است، یک به یک اجرایی و محقق شود تا در کنار فشارها و استرسهای ناشی از این بیماری در کشور، امنیت خاطری برای مردم و صاحبان مشاغل و کسب و کار ایجاد شود که تا پایان یافتن این بیماری، با دغدغههای کمتری دولت را در رعایت دستورالعملها یاری کنند.