به گزارش مشرق، «رسول سنایی راد» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
ویروس منحوس کرونا، مهمان ناخواندهای است که با برخورداری از ویژگیهایی، چون تازگی و ناشناخته بودن، سرعت اشاعه و سرایت و مرگبار بودن، تولید هراس و وحشت کرده و شوک ناشی از آن، از جنس شوک ناشی از جنگ میباشد که جوهره انسانها و جوامع را برملا میسازد.
در چنین شرایطی که جانها به خطر میافتد، ذاتها و جوهرههای درونی رو شده و به تعبیر حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) مرد از شبه مرد صف جداکرده و بازشناخته میشود.
در مواجهه با ویروس کرونا که با تحریمهای ظالمانه و تهدیدهای دشمن همزمان بود، ملت بزرگ ایران و مسئولان کشور عملکرد و رفتار افتخارآمیز و عزتمندانه داشتند و صحنههای زیبایی از ایثار و حماسه از جنس خلق حماسههای بزرگ دوران دفاع مقدس خلق کردند که میتواند به مثابه یک برگ طلایی از تاریخ فرهنگ حماسی ایران عزیز محسوب شود.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری مستقیم خود با ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به این واقعیت فرمودند: «مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود، انصافا خوش درخشیدند و فرهنگ اسلامی ایرانی را جلوه گر ساختند.»
معظمله با اشاره به خدمات و دستاوردهای گروهها و دستگاههای مختلفی که در صحنه مقابله با کرونا مؤمنانه، جهادی وایثارگرانه موفقیتهایی افتخارآفرین داشته اند، خواستار ثبت این افتخار ملی شده و آرزو کردند، هنرمندان بتوانند همچون شهید آوینی با گفتار و نوشتار و کارهای هنری و نمایشی، جزئیات این جهاد عظیم مردمی را به شیرینی روایت و آن را در تاریخ ماندگار کنند.
تحقق این رهنمود حکیمانه رهبر معظم انقلاب، یعنی ثبت افتخارات ملی مقابله با کرونا و در راستای راهبرد و هنر فرصتسازی از تهدید قابل فهم بوده و میتواند کار ویژههای اساسی و مهمی را برای کشور عزیزمان رقم زند که مهمترین آنها عبارتند از:
۱- تقویت فرهنگ حماسه و ایثار که گرچه پشتوانهای دینی و ملی در کشور عزیزمان دارد، اما ظهور و تجلی آن در رفتار عملی مردم در شرایط خطیر به تقویت و تثبیت آن کمک کرده و ثبت آن به تداوم و ماندگاری از یکسو و توسعه آن از میدان جنگ و نبرد به میدان های دیگری مثل بهداشت و درمان، کمکهای مؤمنانه، جهاد علمی و ... از سوی دیگر میانجامد.
۲- تجلیل از قهرمانان و حماسهآفرینان میدان خطر که خود تجلیل از ارزشهای مولد حماسه و افتخار بوده و به نهادینهسازی این ارزشها و ترغیب دیگران به فراگیری و عمل به آن یا به عبارتی به الگوسازی برای جامعه کمک میکند.
۳- تقویت تابآوری و صبوری در برابر بلایا و بحرانهای مشابه و افزایش استعداد و ظرفیت مقابله با خطر و عبور از سختیها و دشواریها با حفظ عزتنفس که در مراجعه به آثار و اسناد حاصل از ثبت افتخارات ملی در حوادث مشابه به مخاطب منتقل و سرمشق و یادآور او برای رفتار و اقدامی مشابه میشود.
۴- صیانت از سرمایه اجتماعی کشورمان که با ثبت افتخارات حاصل از مشارکت، همدلی و اعتماد آحاد مردم و گروهها، اقشار و اصناف مختلف به یکدیگر پدید آمده و خود به افزایش اتحاد و انسجام بیشتر کمک کرده و امکان همافزایی ظرفیتها و توانمندیها را برای عبور از شرایط خطیر فراهم میسازد.
اهمیت این کار ویژه زمانی محسوستر و مفهومتر خواهد بود که بدانیم دوره پایان کرونا همچنان مبهم و نامعلوم است و موقعیت کشورمان هم ما ر ا در معرض بلایای طبیعی از قبیل سیل و زلزله و یا طمع و تهدید دشمنان قرار میدهد و لذا ما همچنان محتاج فداکاری، ایثار و حماسهآفرینی هستیم.
ضمن اینکه چنانچه این فرهنگ در رفتار نهادینه و ماندگار گردد، میتواند مانع یا درمان بسیاری از آسیبها و امراض اجتماعی وفرهنگی باشد که بروز هرکدام از آنها موجب خسارتهای سنگین و اجتنابناپدیر است. امراضی، چون حرص و ولع مادی که خود مولد چندین فساد و بلای دیگر شده و به بسیاری از دستاوردها و سرمایههای ما لطمه و بلکه آتش میزند.
ثبت این افتخارات که برآمده از باورهای دینی و ملی ما است، میتواند بیش از هر چیز به درمان عقده خودکمبینی افرادی کمک کند که گاه با ادعای روشنفکری، برتری موهوم غربیها را تبلیغ و ترویج کرده و، چون پتکی بر سر خودیها کوبیدهاند. حال آنکه در همین بحران کرونایی که ایران اسلامی شاهد تجلی اخلاق، ایثار و حماسه بود، دنیای غرب نه تنها شکست تواناییهای مدیریتی و کارآمدی خود را آشکار کرد، بلکه در آزمون اخلاق و انسانیت نیز به شدت شکست خورد.
شاید غربزدگان وطنی نخواهند این شکست بزرگ دنیای غرب را ببینند و باور کنند، اما همه علاقهمندان به کشور عزیز ایران میتوانند به پیروزی و افتخارات خود در این آزمون ببالند و با ثبت و جانمایی آن در شعور و وجدان ملی خویش، آن را سرمایه و پشتوانهای برای انتخاباتهای سرنوشتساز و مهم قرار دهند.