سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
کیهان
ترامپ عصبانی است چون ایران تحریمها را زیر پا گذاشت
آمریکا درست همان زمانی که در حال اعمال فشار حداکثری بود، در مقابل ایران غافلگیر شده است.
روزنامه آسیا تایمز در این باره خاطرنشان کرد: تداوم سخنان ضد ایرانی دونالد ترامپ به نظر میرسد راهی برای منحرف کردن توجهها از پرداختن به شکستش در مقابله درست با کرونا باشد. آنچه واشنگتن را برآشفته کرده، این است که ایران با وجود فشار حداکثری آمریکا طوفان کرونا را از سر گذرانده است. این مسئله بیش از همه ترامپ را عصبانی کرده است.
ترامپ در هفته قبل در توییتی از دستور خود به نیروی دریایی آمریکا برای شلیک و نابودسازی هر شناور مسلح ایرانی که برای کشتیهای آمریکایی مزاحمت ایجاد کند، خبر داد. چنین سخنانی تلاش برای منحرف کردن توجهها از پرداختن به ناکارآمدی وی در مقابله درست با کروناست.
واکنش ایران به توئیت ترامپ، تحقیرآمیز بود و سخنگوی نیروهای مسلح این کشور گفت: «آمریکاییها به جای زورگویی برای نجات نیروهای خود که به کرونا مبتلا شدهاند، تلاش کنند.» پس از آن ایران فیلمی را از هشدار سپاه به یکی از ناوهای آمریکایی در پی نزدیک شدن آن به آبهای ایران منتشر کرد.
ترامپ اصلا نباید اکنون که متحدان عربش همگی برای مقابله با کرونا گرفتار هستند و تعداد زیادی از ملوانان آمریکایی به این بیماری مبتلا و در بنادر مختلف جهان قرنطینه شدهاند، به جنگی نظامی در خاورمیانه فکر کند.
آنچه واشنگتن را برآشفته کرده، این است که تهران با وجود فشار حداکثری آمریکا طوفان کرونا را از سرگذرانده است. این را در اظهارات توام با عصبانیت مقامات ارشد آمریکایی به روشنی میتوان دید.
دولت آمریکا حتی تقاضای ایران برای دریافت وام 5 میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول با هدف مبارزه با کرونا را رد کرد.
با این وجود اقدام ایران به پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نظامی که همه بخشهای آن ساخت دانشمندان ایرانی بود، دولت ترامپ را غافلگیر کرد. پیامی که در پس این موفقیت نهفته بود این است که تحریمها مانعی برای پیشرفت ایران نخواهد شد.
روشن است که ترامپ دیگر گزینهای ندارد. حالا پس از چند ماه، معلوم شده که صدور دستور ترور ژنرال سلیمانی نیز خطایی فاحش بوده است. ترور وی نه موقعیت ترامپ را در انتخابات تقویت کرد و نه عزم ایران و موقعیت این کشور را در عراق سست؛ بلکه بر سرسختی ایران افزود.
دستگاه دیپلماسی ایران که در دو ماه گذشته فعالیت زیادی نداشت، اکنون با عبور از بحران کرونا فعالتر شده است. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به دمشق رفت و در آنجا بر پایداری در حمایت از مقاومت تاکید کرد. سرلشگر قاآنی نیز به بغداد سفر کرد. سیاست ایران در قبال افغانستان نیز فعالتر شده است.
نیوزویک: راهبرد فشار حداکثری و تغییر رژیم در ایران شکست خورد
رسانههای غربی معتقدند آمریکا اهرمهای فشار خود علیه ایران را از دست داده و باید در سیاست خود تجدید نظر کند.
مجله نیوزویک در این زمینه با اشاره به بنبست سیاستهای دولت آمریکا مقابل جمهوری اسلامی ایران نوشت: آمریکا باید از عراق، سوریه، یمن و دیگر درگیریهای خاورمیانه که میتواند به افزایش نگرانیهای منطقهای و افزایش احتمال درگیری ناخواسته با ایران منتهی شود، کنار بکشد. همچنین بهجای تهدید و اجبار، سیاست خارجی بر مبنای دیپلماسی را پیش بگیرد و بهجای برتریجویی، صلح را هدف خود قرار دهد.
گزینه تغییر نظام هرگز نباید روی میز قرار میگرفت، با این حال سالهای متمادی در گوشه و کنار ساختار حاکم برسیاست خارجی آمریکا محبوبیت داشته است. «جان بولتون» مشاور امنیت ملی اخراجی بیشرمترین کسی بود که خواستار این تغییر رژیم بود، از سوی دیگر «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا با این مفهوم بیگانه نیست.
تهاجم به خاک ایران مشابه جنگ عراق نخواهد بود و از هر نظر بدتر خواهد بود. خطر اصلی این نیست که تهران آمریکا را شکست دهد بلکه، خطر اصلی این است که به پرهزینهترین و بزرگترین جنگی تبدیل شود که میتواند خون ما را بخشکاند.
باید درک کنیم که تحریمهای سنگین اعمال شده تحت راهبرد فشار حداکثری در تغییر دادن موضع تهران شکست خورده است و بهخصوص در برهه شیوع ویروس کرونا جامعه ایران را در نقطه تقابل با ما قرار داده است. این کار نیازمند ارزیابی مجدد اولویتهای سیاست خارجی آمریکا است. پس از نزدیک به دو دهه درگیری در سطح منطقه که بیشتر زیان داشته تا سود، زمان آن رسیده که این جنگهای طولانی و نسل به نسل، کاملاً به پایان برسند.
در همین حال پایگاه اینترنتی ریسپانسیبل استیت کرفت در تحلیلی خاطرنشان کرد ایران همه اهرمهای آمریکا را از بین برده است. دولت ترامپ در حال از دست دادن گزینههای پیش رویش برای برگزاری مجدد مذاکرات است. دولت ترامپ به اندازهای ناامید و مستأصل شده است که در تلاش برای متقاعد کردن اعضای شورای امنیت سازمان ملل است که آمریکا اولین طرفی نبود که از برجام خارج شد.
درسی که آمریکا گرفت، واضح است: وحشیگری دیپلماتیک هزینههایی حتی برای یک ابرقدرت دارد. مشخصتر اینکه: بار دیگر به توافق هستهای ملحق شو و برای مذاکره مجدد بر سر آن، پافشاری نکن. دولت ترامپ طی سه سال گذشته، همه حسن نیتهای بینالمللی در قبال آمریکا را از بین برده و از توافقات بینالمللی خارج شده است. آمریکا از هم پیمانان خود نیز دست کشیده و به دیکتاتورها نزدیک شده است.
آمریکا در ارتباط با ایران دیگر اهرمی در اختیار ندارد. با اینکه تحریمهای آمریکا سبب وارد شدن آسیبهایی شده، اما آمریکا نتوانسته است ایران را وادار به تسلیم در برابر درخواستهای خود کند. مذاکره ایران با آنکه با مشکلاتی مواجه است، اما همه اهرمهای آمریکا را از بین برده و این در حالی است که اهرمهای خودش همچنان دست نخورده باقی مانده است. تهران در واکنش به اقدامات ترامپ میتواند از تعهدات خود در قبال برجام دست بکشد و این کار را هم انجام داده است. ایران میتواند از برجام دست بکشد یا اینکه از انپیتی خارج شود و به توافقنامه پادمان خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز پایان دهد. اینها و دیگر گزینهها همچنان برای ایران وجود دارد و این کشور تاکنون از این اهرمها استفاده نکرده است و آماده استفاده از آنها در صورتی است که آمریکا همچنان به وحشیگری دیپلماتیک خود ادامه دهد.
ترامپ با این تصور که میتواند به توافق هستهای دیگری با ایران دست پیدا کند، خود را به دردسر انداخت و اکنون در حال التماس کردن است.
از سوی دیگر «انستیتو واشنگتن» نیز در گزارشی ضمن ارزیابی پرتاب موشک ماهوارهبر ایران نوشت: پیشرفت موفقیتآمیز ایران در زمینه موشکی و فضایی، قواعد بازی نظامی- سیاسی با ایالات متحده آمریکا را تغییر داده است.
ایران پس از چندین تلاش، پرتاب موفقیتآمیز نخستین ماهواره خود را به مدار توسط نیروی سپاه اعلام کرد. علیرغم اهمیت عملی و علمی این دستاورد، این پرتاب نشانگر توانایی ایران در ساخت موشک حامل سوخت مایع و جامد است.
آرمان: عملکرد اصلاحطلبان مردم را سرخورده کرد
یک روزنامه اصلاحطلب تصریح کرد: فراکسیون امید هیچ ایده معقول و کارسازی نداشتند و موجب روگردانی مردم شدند.
آرمان نوشت: مردم در انتخابات سال 94 بر این باور بودند که لیست امید متعهد به رویکردی است که آنها برگزیدهاند و این مقوله عاملی بود تا پیروزی برای این جناح به راحتی به دست آید. به هر دلیلی در طول چهار سال گذشته و در مجموع افراد منتخب مردم نتوانستند نمره قبولی از آحاد جامعه کسب کنند. این عدم موفقیت به دو علت عمده رقم خورد. علت نخست ریشه در عوامل درونی مجلس داشت و برخی علل نیز در خارج از مجلس سبب شد تا این عدم موفقیت حاصل شود.
از سوی دیگر فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هیچ ایده معقول، کارساز و موثر با نگاه به مختصات فضای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور نداشتند بلکه بیشتر رویکردی منفعلانه و گاه بسیار محافظهکارانه داشتند و این در نگاه مردم هوشیار و ناظر جامعه ما بسیار منفی جلوه داده است زیرا در عرصههایی که مردم نیاز داشتند تا منتخبین آنها صدای مردم باشند و در مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی به داد مردم برسند در عمل هیچ کار مثبتی از مجلس ندیده و خود را در این عرصه ودر میان مشکلات تنها دیدند.
به همین دلیل امروز در جامعه مشاهده میکنیم که مردم بهواسطه عملکرد اصلاحطلبان سرخورده شدهاند و این مقوله ریشه در عملکرد فراکسیون امید داشت. کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم نیز حاصل همین مقوله بود. تعداد محدودی از نمایندگان فراکسیون امید نیز در این میان حرف مردم را انتقال دادند و حداقل انتظارات را برآورده ساختند اما غالب آنها از این مقوله فاصله داشتند و نتوانستند وکیل مردم باشند و از حق آنها دفاع کنند، مقولهای که امروز منجر شده است تا تقصیرات این عدم موفقیتها را به گردن یکدیگر بیندازند و افراد شاخص جریان اصلاحات را مورد هجمه قرار دهند.
هفت سال شعار شفافیت و برچیدن سازوکارهای آن!
آقای روحانی همواره شعار شفافیت سرداد اما عملکرد بخشهایی از دولت در این زمینه نزدیک به فاجعه است.
روزنامه وطن امروز در یادداشتی مینویسد: نباید اجازه داد در حاشیه بحثهای روزمره سیاسی گم شده، به فراموشی سپرده شود. چنین مسائلی را میتوان به مثابه نیازهای اساسی جامعه برای حرکت در نظر گرفت. از جمله مهمترین این مسائل، بحث شفافیت در مسائل اقتصادی است؛ امری که در زمره وعدههای انتخاباتی حسن روحانی بود و مکرر از سوی رئیسجمهور تکرار شده است.
روحانی خردادماه 92 میگفت: «بحث شفافیت از جمله مسائلی است که میتوان در همان ماههای اول درست کرد... من الان به مردم عزیز قول میدهم دولت تدبیر و امید قانون مربوط به گردش اطلاعات و شفافیت را ظرف 90 روز اجرایی خواهد کرد. بالاتر از این را هم بگویم؟! اگر مردم احساس کنند دولت، دولت تدبیر است، دولت شعار نیست، دولت صادق است، دولت راستگویان است، خودش 20 درصد مسئله را حل میکند».
روحانی در جایی دیگر میگوید: «راهی جز شفافیت برای ریشهکن کردن فساد نداریم، همه باید در اتاق شیشهای برویم و مردم تمام اقدامات ما را مشاهده کنند». در صحنه عمل اما پس از 7 سال، خبرهای مربوط به عملکرد اقتصادی دولت، در سایه عدم شفافیت، اگر نگوییم فاجعه است، خبر از وقوع فجایعی گسترده و احتمالی(!) میدهد. مسأله این نیست که بهرغم تکلیف قانونی برای شفافسازی حقوق و مزایای مدیران و کارکنان و ثبت آن در سامانه حقوق و مزایا، دولت هنوز به این ابتداییترین تکلیف شفافیتمحور خود هم عمل نکرده یا در پروندهاش، تصمیمات عجیبی مثل حذف کارت سوخت، طرح شبنم و ایرانکد را دارد که همگی موجب رونق قاچاق کالا و سوخت بوده است.
واقعیت تلختر خبرهای تکاندهندهای است که در ایام اخیر پیرامون ضربههای مهلک عدم شفافیت بر جیب قشر مستضعف و بیتالمال شنیده میشود. گزارش اخیر دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه سال 97 به معنی واقعی کلمه یک فاجعه بود؛ فاجعهای که تاریخ به این زودی آن را از یاد نخواهد برد. گزارشی که میگوید 68 درصد احکام بودجه، انحراف داشته و 18 درصد احکام، اساسا عملکردی نداشته است.
طبق گزارش مذکور در بازه سالهای 94 تا 97، تنها 26 درصد واگذاریها در زمینه خصوصیسازی روندی سالم و صحیح داشته، 74 درصد دیگر دچار انحراف بوده است. جالبتر اینکه بخش مهمی از اقساط این واگذاریهای قسطی و عجیب و غریب هم معوق شده و به حساب خزانه دولت واریز نشده است. پرداختهای بالاتر از سقف پرداختی معمول به چندین مدیر ارشد و سرنوشت عجیب ارزهای دولتی هم بخش دیگری از غمنامه این گزارش تاریخی است. مجلس اولین نهادی است که مطابق وظیفه قانونی و شرعی خود باید در برابر این بیانضباطی مالی قد علم کند و به مطالبه حقوق ملت بپردازد اما نمایندگان همراه با دولت پس از چند بار به شکست کشاندن طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس و حمله به آن، در نهایت تصویب قانون مذکور برای اجرایی شدن آن در مجلس بعدی را به انجام رساندهاند!
معدود نمایندگان منتقد دولت اما در روند پیگیری بیانضباطی مالی سالهای اخیر، آمارهای تکاندهندهتری از متن گزارش تفریغ دیوان محاسبات را به رسانهها اعلام میکنند. آنگونه که «حسینعلی حاجیدلیگانی» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اخیرا در همین زمینه گفته است: «طبق بررسیها، 90 درصد شرکتهایی که ارز 4200 تومانی را دریافت کرده بودند شرکتهای کاغذی بودند که سال 96 در سازمان ثبت شرکتها ثبت شده بودند». حاجیدلیگانی در ادامه دلیل ناتوانی مجلس در نظارت بر عملکرد دولت در این زمینه را اعمال نفوذ هیئترئیسه مجلس به نفع دولت اعلام کرده و میگوید: «ما هر قدر فریاد زدیم و از ابزارهای نظارتی استفاده کردیم متاسفانه هیئترئیسه مجلس همراهی نکرد و اجازه نداد کار نظارتی ما به نتیجه برسد».
واگذاری غیرهدفمند تسهیلات بیعدالتی و موجب اتلاف منابع است
دولت بدون ساماندهی به اطلاعات اقتصادی و رفتار هوشمند بر مبنای آن، منابع ملی را در معرض حراج و مصرف نادرست قرار میدهد.
روزنامه وطن امروز در اینباره نوشت: علاوه بر تسهیلاتی چون تعویق اقساط بانکی، استمهال وامها و... پرداخت یک میلیون تومان به خانوارهای یارانهبگیر و اعطای تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی به کسبوکارها و مشاغل آسیبدیده را میتوان از مهمترین حمایتهای اقتصادی دولت در مقابل تبعات اقتصادی ویروس کرونا دانست. با این حال شواهد حکایت از عدم رضایت افراد و بنگاههای تولیدی آسیبدیده از حمایتهای دولت دارد.
دولت در پرداخت ارقام ۲۰۰ و ۶۰۰ هزار تومانی به 3 میلیون نفر از افراد جامعه، کاملا هدفمند اقدام کرد و این کار بهدرستی و بدون هیچ حرف و حدیث و معطلی صورت گرفت. اما موضوع پرداخت وام یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانهبگیر با اما و اگرهای زیادی مواجه شد. دلیل این امر این است که 3 میلیون نفر اولیه عمدتا افراد تحت حمایت نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی و عمدتا فاقد درآمد بودند لذا نیاز آنها بهواسطه این موضوع برای دولتمردان محرز شده است. اما در موضوع پرداخت وام یک میلیون تومانی به افراد یارانهبگیر طبیعتا میان ۲۳ میلیون خانوار یارانهبگیر تفاوت درآمدی و ثروتی بسیاری وجود داشته به نحوی که نمیتوان این افراد را در یک دهک یا طبقه به لحاظ اقتصادی تعریف کرد. همین موضوع یعنی عدم آگاهی کامل دولت نسبت به وضعیت اقتصادی یا به عبارت دقیقتر نبود یک پایگاه اطلاعات اقتصادی منسجم باعث شده دولت پرداخت یک میلیون تومان وام را به تمام ۲۳ میلیون خانوار یارانهبگیر اختصاص دهد. در حالی که ممکن است برخی از این خانوارها نیازی به این وام نداشته یا برخی دیگر برای رفع مشکلات خود به رقمی بیشتر نیاز داشته باشند.
ضعف اطلاعات اقتصادی دولت صرفا محدود به اطلاعات افراد حقیقی نبوده بلکه درباره اطلاعات بنگاهها و واحدهای تولیدی نیز صدق میکند.
میزان حمایت دولت از واحدهای تولیدی مانند استمهال تسهیلات و ارائه بستههای حمایتی، برای تمام بنگاههای آسیبدیده- و گاه آسیبندیده- فارغ از میزان آسیب آنها یکسان دیده شده است. این در حالی است که اگرچه شیوع ویروس کرونا عمده کسبوکارها را با اخلال ایجاد کرده اما طبیعتا آسیبی که فعالیتهای خدماتی مانند فعالیتهای مربوط به گردشگری، از شیوع این ویروس دیدهاند با آسیب واحدهایی مانند تولید فولاد و سیمان یا فعالیتهای مربوط به کشاورزی یکسان نیست.
حمایت یکسان از فعالیتهای تولیدی، اصناف، مشاغل و افراد و نگاه علیالسویه در حمایت از افراد و بنگاههای اقتصادی نهتنها به دور از عدالت بوده بلکه به نوعی اتلاف منابع به شمار میرود؛ اتلافی که ریشه اصلی آن فقدان یک پایگاه اطلاعات اقتصادی مناسب است.
ایران
تولیت آستان قدس رضوی: من آیتالله نیستم
خبر اول اینکه تولیت آستان قدس رضوی در نامهای به مدیرکل صداوسیما از به کاربردن عنوان «آیتالله» برای او انتقاد کرد. بهگزارش خبرآنلاین، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان مقدس رضوی در نامهای به مدیر کل صداوسیمای خراسان رضوی نوشت: جناب آقای نصرپور، مدیر کل محترم صداوسیمای استان خراسان رضوی، سلام علیکم ورحمت الله. چند روزقبل دربرنامه چهلمین روز وفات مرحوم آیتالله سید جعفر کریمی، ویژه برنامهای پخش شد که مصاحبهای با اینجانب درآن بود و در زیرنویس برنامه عنوان آیتالله برای این جانب بهکار رفته بود که جداً تعجب کردم. لذا از جنابعالی مؤکداً میخواهم از این واژه بزرگ که بنده لایق آن نیستم استفاده نشود. این تعارف نیست حقیقت است و حتماً رعایت شود. سپاسگزارم
تمجید «الجزیره» از سردار سلیمانی
خبر دیگر اینکه شبکه قطری الجزیره پادکستی از سردار شهید سلیمانی منتشر کرد که انتقاد شبکه سعودی العربیه را بهدنبال داشت. بهگزارش ایسنا، در پادکست شبکه الجزیره آمده است: من قاسم سلیمانی هستم، سربازی که زندگی خود را وقف خدمت به اسلام، انقلاب اسلامی و عزت و کرامت آن کرده است، من سلیمانی هستم، سرباز مجاهد در راه خدا، فرمانده قدس سپاه ایران، کسی که شیطان بزرگ و دشمن صهیونیستی و دست نشاندههای آنها در منطقه از من هراس دارند. منصب من هرچه باشد، من سربازی فراتر از یکی از سربازان انقلاب اسلامی نیستم؛ سربازی که خدا را حمد وستایش میکند؛ خداوندی که قلبم را از دلبستگی به دنیا پاک گردانده و والاترین آرزوها یعنی شهادت در راهش را به من عطا کرده است.از سوی دیگر شبکه سعودی العربیه نوشت: شبکه الجزیره از سلیمانی تمجید میکند و او را شهید مجاهد در راه خدا توصیف میکند.
انتقاد از انفعال شهرداری در برابر طرح توسعه مجلس
دست آخر اینکه رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن انتقاد از انفعال شهرداری در خصوص طرح توسعه مجلس گفت: چرا شهرداری در خصوص این طرح موضعگیری نمیکند. بهگزارش ایسنا، محسن هاشمی در ادامه تذکر محمد سالاری در خصوص طرح توسعه مجلس و تجاوز به حقوق شهر و همچنین مصوبات اخیر شورایعالی شهرسازی و معماری کشور گفت: موضوع مهمی که در این خصوص نباید فراموش شود انفعال شهرداری است. همچنان که شهردار تهران از جلسه شورای عالی شهرسازی خبر داشت اما در آن حضور نیافت و شهردار منطقه هم بسیار ضعیف از حق عمومی شهر دفاع کرد. برهمین اساس باوجود حضور بنده و آقای سالاری و مخالفت با زیر پا گذاشتن حق عمومی شهر چون حق رأی نداشتیم نتوانستیم مانع از این امر شویم.
خراسان
مدیران علاقه مند به دریافت سود بانکی شیرفهم شدند!
با توجه به این که دولت در هفته های گذشته با صدور بخشنامه ای رسما دریافت سود بانکی را برای دستگاه های استفاده کننده از بودجه ممنوع و صدور مجوز برای این کار را به شدت محدود کرده، یک مسئول مهم اقتصادی در دولت با ارسال بخشنامه ای در روزهای اخیر برای همه سازمان ها و ادارات،به صراحت متذکر شده مخاطبان در صورت اخذ سود سپرده در سال 1399، باید آن را بلافاصله به حسابی نزد خزانه کل کشور واریز و تاییدیه رسمی دریافت کنند.
ابلاغ وظیفه جدید به مسئولان برای ترویج فرزندآوری
پس از آن که هیئت وزیران در روزهای گذشته و در راستای مصوبه سال 1390 شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوب کرد کارگروهی اجرای سیاست های کلی خانواده -ابلاغ شده توسط رهبر انقلاب- را پیگیری کنند، پیوست این بخشنامه نشان می دهد موضوع فرزندآوری و بعد خانوار، ترویج و تسهیل ازدواج و نیز تعجیل در ازدواج از جمله محورهای مورد تاکید و درخواست دولت از اعضای کابینه به شمار می رود.
آرمان
واکنش محمود صادقی به کیهان
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس در حساب کاربری خود در توئیتر به مطلب روزنامه کیهان واکنش نشان داده است. او در این باره نوشت: روزی نیست که کیهان نسبت به من ادای دین نکند. وقتی صدای دندان قروچه کیهان را میشنوم مطمئن میشوم که جای درستی ایستادهام.
ایست قلبی، قبل از بازی
بازیکن تیم ملی فوتبال قطر و تیم السد قطر اعلام کرده که در پی بستری شدنش در بیمارستان لحظات سختی را سپری کرده و حتی قلبش برای دقایقی از کار افتاده بود. عبدالکریم حسن گفت: بعد از آنکه غش کردم به بیمارستان حمد رفتم و چهار روز بستری بودم تا معاینات کاملی انجام بدهم. طبق گفته پزشکان، قلب من سه دقیقه ایست کرده بود، اما خدا را شکر که دوباره به زندگی بازگشتم. وی افزود: خوشبختانه نتایج تستها نشان داده که مشکلی ندارم و علت غش کردنم، خستگی و فشار مسابقات بوده است.
توصیه سخنگوی فدراسیون به رشیدپور
سخنگوی فدراسیون فوتبال با انتشار توئیتی خطاب به رضا رشیدپور توصیه مهمی به این مجری تلویزیونی کرد. رضا رشیدپور، مجری برنامه تلویزیونی «اتفاق» در خصوص اتفاقات داوری فوتبال به نکتهای اشاره کرده بود که این موضوع واکنش سخنگوی فدراسیون را به همراه داشته است. امیرمهدی علوی با انتشار توئیتی خطاب به رشیدپور نوشت: «برنامههای تخصصی فوتبال هرگز داور فعال را در معرض لحظات ابهامآفرین قرار نمیدهند. به رضا رشیدپور عزیز مطالعه کتاب قواعد بازی، نوشته کولینا و مسیر برانگیختن حس اعتماد بازیکن و تماشاگر توصیه میشود».
حیرت سفیر هلند از لالههای «کندر»
سفیر هلند در ایران از دشت لالههای روستای کندر در نزدیکی تهران، ابراز حیرت کرد. گفتنی است «ژاک ورنر»، سفیر هلند در ایران با انتشار تصاویری از دشت لالههای روستای کندر در حساب توئیتری خود نوشته است: از زیبایی نفس بند میآید. دیدن مزارع زیبای لاله، خیلی قشنگ است. لالههای هزاررنگ را فقط با یک ساعت رانندگی از تهران، نزدیک کندر، کرج در کوهستان البرز در ایران، میتوان دید.
پست نظامی برای پسر ملاعمر
طالبان از انتصاب پسر رهبر و بنیانگذار این گروه به عنوان فرمانده نظامی خبر داده است. به نوشته دیلیتلگراف، ملامحمد یعقوب، فرزند بنیانگذار طالبان به عنوان رئیس کمیسیون نظامی طالبان منصوب شده است. انتصاب پسر ملاعمر به این سمت، سردار ابراهیم رهبر نظامی سابق طالبان را در آستانه مذاکرات این گروه با دولت افغانستان مهار خواهد کرد. مقام ارشد طالبان به دیلی تلگراف گفت که این تصمیم به دلیل پافشاری گروههای مختلف زیرشاخه طالبان و ارتش پاکستان گرفته شده است که هنوز بر این گروه شبهنظامی نفوذ دارد.
کشف لوازم ساختمانی قاچاق
سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه از محکومیت 16 میلیارد ریالی 2 متهم قاچاق لوازم ساختمانی خبر داده است. قهرمان شاهی اظهار کرد: نیروی انتظامی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در محور ماهیدشت ورودی به کرمانشاه از یک تریلی 331 قلم لوازم ساختمانی قاچاق کشف کرد. وی افزود: متهم ردیف اول این پرونده به اتهام حمل کالا به پرداخت 4 میلیارد و 685 میلیون و 595 هزار و 369 ریال جزای نقدی و متهم ردیف دوم به اتهام مباشرت در قاچاق کالا به پرداخت 12 میلیارد و 185 میلیون ریال با احتساب ارزش خودروی حامل محکوم شدهاند.
نصب تندیس سیامند رحمان
تندیس سیامند رحمان قهرمان پارالمپیک کشورمان در زادگاهش نصب شد. این مراسم با حضور خانواده این قهرمان، فرماندار و جمعی از مسئولان شورای شهر اشنویه برگزار و از تندیس زنده یاد سیامند رحمان رونمایی شد. این تندیس در ورودی شهر اشنویه، زادگاه قهرمان ارزنده کشورمان نصب و در آن توضیحاتی از قهرمانیها و مدال آوریهای این ورزشکار نام آور درج شده است.
پیشنهاد عجیب؛ لیگ برتر در کیش؟
جزیره کیش بهعنوان یکی از شهرهای پیشنهادی ستاد مبارزه با کرونا برای برگزاری ادامه لیگ برتر مطرح است. این در حالی است که در این رابطه بسیاری از اهالی فوتبال منتظر بودند در جلسه ستاد مبارزه با کرونا مجوز شروع تمرینات و مسابقات فوتبال صادر شود، ولی چنین اتفاقی رخ نداد. بنابراین اعضای ستاد کرونا به این نتیجه رسیدهاند که با توجه به سفید بودن وضعیت برخی شهرهای ایران، در صورت موافقت باشگاهها و سازمان لیگ میشود ادامه لیگ برتر را به صورت متمرکز در یکی از شهرهایی برگزار کرد که دیگر ابتلا به کرونا در آن دیده نمیشود.
توصیه کفاشیان به احمدینژاد
علی کفاشیان در دورهای که رئیس فدراسیون فوتبال بود، گفت: به احمدینژاد هم میگفتند مشایی را بردار. عالم و آدم گفتند ولی او برنداشت. اگر او مشایی را برمیداشت که من هم باید برمیداشتم. او درپاسخ به این سوال که یعنی شما از مدیریت احمدینژاد کپی کرده بودید، اظهارکرد: نه، ولی این یکی از اصول مدیریت است. اگر هرکس را گفتند بردار، برداری که این مدیریت نمیشود. آنوقت تصمیم خودت زیر سوال میرود. ما اگر یک مدیر را برمیداشتیم، شما عادت میکردید و میگفتید مدیر بعدی را هم بردارید. آن وقت ما باید در فدراسیون با ساز شما میرقصیدیم. برای همین هر کس را شما میگفتید، نگه میداشتیم!
جریمه میلیاردی قاچاقچی سوخت
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین از جریمه 4 میلیارد ریالی قاچاقچی نفت سفید خبر داده است. هوشنگ محمدی در این باره اظهارکرد: ماموران اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان بوئینزهرا درحین گشتزنی و کنترل خودروها با مشکوک شدن به یک خودروی نفتکش پس از بازرسی، مقدار 24 هزار لیتر نفت سفید مخلوط کشف کردهاند. هوشنگ محمدی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین در ادامه افزود: در این خصوص پروندهای تشکیل شده و در شعبه ویژه مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوئینزهرا مورد بررسی قرار گرفته است و نهایتا پس از احراز تخلف، متهم به ضبط کالای مکشوفه و پرداخت 4 میلیارد ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است.
من آیتا... نیستم
تولیت آستان قدس رضوی در نامهای به مدیرکل صداوسیما از به کار بردن عنوان «آیتا...» برای او انتقاد کرده است. حجتالاسلام احمد مروی، در نامهای به مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی نوشت: جناب آقای نصرپور، مدیرکل محترم صداوسیمای استان خراسان رضوی. سلام علیکم و رحمتا.... چندروزقبل در برنامه چهلمین روز وفات مرحوم آیتا... سیدجعفر کریمی. ویژه برنامهای پخش شد که گفتوگویی با اینجانب درآن بود و در زیرنویس برنامه عنوان آیتا... برای اینجانب بهکار رفته بود که جدا تعجب کردم. لذا از جناب عالی موکداً میخواهم از این واژه بزرگ که بنده لایق آن نیستم استفاده نشود. این تعارف نیست، حقیقت است و حتما رعایت شود. سپاسگزارم.
پیشنهاد شلاق برای تاخیر در جلسه؟
عضو شورای شهر تهران خواستار راهکاری برای حضور بهنگام اعضا در جلسات شده است. گفتنی است حسن خلیلآبادی نسبت به تاخیر در آغاز جلسه شورای شهر تهران به رئیس شورای شهر اعتراض کرد. او با بیان اینکه طبق دستور شروع جلسه باید ساعت 8:45 باشد اظهارکرد: اما در حال حاضر 45 دقیقه از این زمان گذشته و هنوز وارد دستور نشدهایم. در ادامه محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به اظهارات خلیلآبادی گفت: برای همین ساعت شروع جلسات را از 9 تا 11 به 9 تا 12 تغییر دادهایم تا زمان از دست رفته جبران شود. اما خلیلآبادی نسبت به پاسخ هاشمی قانع نشد و ادامه داد: باید فکری اساسی برای این موضوع کنید. هاشمی از خلیلآبادی پرسید: آیا قبول میکنید اعضایی را که دیر میرسند شلاق بزنیم؟ که خلیلآبادی گفت نه، شلاق نمیخواهد.
ختم مادر بزرگ و ابتلای به کرونا
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا از ابتلای 15 نفر به دلیل حضور در مراسم ختم مادربزرگ در این شهرستان خبر داده است. جلال کریمی در این خصوص اظهارکرد: در پی ابتلای یکی از شهروندان فسایی به کووید 19 و با پیگیری اپیدمیولوژیستهای معاونت بهداشت برای یافتن افراد مرتبط با این بیمار، 14 نفر که با این بیمار در مراسم ختم مادربزرگ وی ارتباط داشتند، شناسایی شده و مورد غربالگری کرونا و انجام تست قرار گرفتند که متأسفانه این 14 نفر به کرونا مبتلا شدهاند. جلال کریمی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در ادامه افزود: غربالگری و بیماریابی از افرادی که دراین مراسم شرکت داشتند، توسط اپیدمیولوژیستهای معاونت بهداشت ادامه دارد و ممکن است این تعداد در ساعات و روزهای آینده افزایش یابد.