به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه رسالت در سرمقاله خود با اشاره به دومین سالگرد خروج آمریکا از برجام نوشت: ۵ سال از تلاشهای دولت برای بر سر عقل آوردن حکام کاخ سفید و امضای قرارداد برجام میگذرد. هنوز رئیسدولت به این قرارداد خوشبین است و در جلسه هیئت دولت گفته است؛ «برجام خیر و برکت زیادی برای کشور داشته و در تاریخ بینظیر است!»
بیشتر بخوانید:
خیر و برکت «قرارداد بی نظیر»!
صوفی: جهانگیری برای نامزدی باید خود را از عملکرد دولت روحانی تبرئه کند
دو روز پس از این موضع خوشبینانه و فتحالفتوحگونه، وزیر خارجه نامهای به آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته و گفته است؛ «تداوم اخلال آمریکا در روابط ایران با جهان و نیز تشدید تحریمها ممکن است شرایط مناسبات ایران و آمریکا و اروپا را به وضع غیرقابل کنترل بکشاند.
۱- آمریکا برخلاف قرارداد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ تمام تحریمها را مجددا اعمال میکند.
۲- آمریکا در مسیر اجرای تعهدات سایر اعضای برجام و دول عضو سازمان ملل مانعتراشی میکند.
۳- آمریکا پس از پاره کردن برجام، ۱۲۹ تحریم جدید علاوهبر تحریمهای قدیم اعمال کرده است.
در این نامه از گوترش خواسته شده شورای امنیت بیاید اقدام آمریکا در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و نقض برجام را محکوم و خسارت وارده به ملت ایران را جبران کند.
نامه وزیر خارجه و معمار مذاکرات برجام نشان میدهد، برجام نهتنها خیر و برکتی نداشته، بلکه خسارت زیادی به کشور وارد کرده و از دبیرکل میخواهد آمریکا را وادار به جبران کند.
اما اینکه رئیسجمهور میفرماید؛ «این قرارداد در تاریخ بینظیر بوده است!» حرف درستی است چون تاریخ سراغ ندارد یک دولتی با چند دولت قرارداد امضا کند، به همه تعهدات خود عمل کند، اما طرف مقابل نهتنها به تعهدات خود عمل نکند، بلکه دو قورت و نیم آن را هم انتظار داشته باشد!
چقدر در رسانهها در مذمت بند بند این قرارداد و عدم دقتهای حقوقی و دیپلماتیک آن دلیل آورده شد، آقایان قبول نمیکردند.
آقایان نپذیرفتند، رفتند کشور را در یک باتلاق دیپلماتیک فرو بردند که هرچه دست و پا میزنند، بیشتر در آن فرو میروند و جالب اینکه هنوز انتظار دارند از این چراغ جادویی، غولی درآید و همه آرزوهای آنها را عملی کند. برجام یک کلاهبرداری مفتضح است که دولت آمریکا با چند کشور اروپایی بر سر ما آوردند، بهطوری که نه میتوان به یک مرجع بینالمللی شکایت کرد و نه میتوان طرف مقابل را از دست زدن به اقدامهای خطرناک باز داشت.
تا الان هیچ کس یک فهرست از «خیر» و «برکت» برجام نه در وزارت خارجه، نه در وزارت اقتصاد و دارایی و نه در بانک مرکزی ارائه نداده است. معلوم نیست رئیسجمهور این خیر را در چه دیده و آن برکت را کجا رصد
کرده است.
۱۰ سال زحمت کشیدیم، ۱۰ هزار کیلو اورانیوم غنیشده تولید کردیم، برجام، آن را از دست ما خارج کرد. ارزش این میزان اورانیوم غنیشده در بازار جهانی بیش از ۱۸ میلیارد دلار است. قلب رآکتور اراک را بتن ریختیم، شاید دل آمریکاییها به رحم بیاید و تحریمها را بردارد، اما نشد. فهرست خسارتهای برجام را باید نهادهای نظارتی احصا کنند و مجلس آینده یک گزارش تحقیق و تفحص در این باره بیاورد و تقویم درست خسارتهای مالی را به ملت گزارش دهد تا میزان این خیر و برکت برای همگان روشن شود.
من نمیدانم با این لاتبازیهای ترامپ و تهدیدات وزیر خارجه شیرینمغزش چرا ما هنوز تضمین میدهیم که از برجام خارج نمیشویم.
اگر رئیسجمهور از تقدیس، تکریم و تعظیم برجام دست بردارد، راه برای نشان دادن قدرت ملت ایران برای آمریکا و جبران خسارتهای برجام باز میشود.