سوزاندن پرچم آمریکا و اسرائیل - نمایه

شاید یکی دیگر از فعالیت‌های امسال در این زمینه را بتوان راه‌اندازی هشتگ «covid۱۹۴۸» در شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر و اینستاگرام دانست.

به گزارش مشرق، جمهوری اسلامی ایران در سطح سیاسی، پروتکل‌های روشنی برای مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی و حمایت از آرمان فلسطین داشته و فعالیت‌های بسیاری را نیز در این راستا انجام داده؛ البته در سطح فرهنگی هم کارهایی شده است.

حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی امسال به مناسبت روز قدس اقدام به برگزاری پویش‌های ادبی و هنری کرده است. یکی از این پویش‌ها که به دعوت حوزه هنری از عموم مردم انجام شده، پویش سراسری «فلسطین آزاد» نام دارد. روابط عمومی سپهر سوره هنر، اعلام کرده است که پویش «فلسطین آزاد» به‌منظور پاسداشت سال‌ها مبارزه و شهادت مردم مظلوم فلسطین برای رهایی قدس شریف از چنگ اسرائیل غاصب به همت جمعی از شاعران و نویسندگان راه‌اندازی شده است.
 
هشتگ «فلسطین آزاد»

در این پویش از شاعران و نویسندگان دعوت شده که آثار خود را تا جمعه (دوم خرداد)، روز قدس، در قالب شعرها و متن‌های ادبی با درج هشتگ #فلسطین_آزاد در صفحه‌های اینستاگرام خود منتشر کرده و در این پویش شرکت کنند. این نهاد هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، هدف از تشکیل این پویش را ترمیم زخم‌ قلب‌های آزادگان جهان و تلاش برای رهایی قدس شریف از چنگ اسرائیل غاصب عنوان کرده است. این پویش که به تازگی از سوی هنرمندان مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و موسسه سپهر سوره هنر راه‌اندازی شده، هنوز در اینستاگرام بازخورد قابل ذکری نداشته است و امید می‌رود که باتوجه به استفاده از عبارت «پویش بین‌المللی» در روزهای باقیمانده با استقبال شاعران و نویسندگان و کاربران عادی اینستاگرام همراه شود.
 
شعارنویسی در اپلیکیشن خصوصی
اما فعالیت‌ها محدود به حوزه شعر و ادبیات باقی نمانده است. روابط عمومی کل حوزه هنری نیز با راه‌اندازی پویش «سنگ‌نامه‌ها» به استقبال روز قدس رفته است. «سنگ‌نامه‌ها» یک پویش شعارنویسی با موضوع قدس شریف است که در اطلاعیه آن چنین آمده است: «با نزدیک‌شدن به روز جهانی قدس شریف و آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، حوزه هنری انقلاب اسلامی در راستای حمایت و دفاع از مردم مظلوم فلسطین اشغالی، پویش شعارنویسی با موضوع قدس شریف را با عنوان سنگ‌نامه‌ها برگزار می‌کند.

علاقه‌مندان برای شرکت در این پویش می‌توانند جملات کوتاه و شعارهای خود را با موضوعات نفی اشغالگری در جهان، صهیونیسم‌ستیزی، مقاومت، وحدت جهان اسلام و حقوق بشر به نرم‌افزارهای معرفی‌شده حوزه هنری ارسال کنند.» اما طبق اطلاع ما، این پویش نه در بستر شبکه‌های اجتماعی بلکه در اپلیکیشن حوزه هنری برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند با ارسال عدد یک به شماره ۵۰۰۰۲۰۷۷، لینک دریافت و نصب این اپلیکیشن را دریافت کرده و در این پویش شرکت کنند. این اپلیکیشن که تاکنون نزدیک به ۲۵۰ نصب داشته، بستر برگزاری «سنگ‌نامه‌ها» است و حوزه هنری، نهایتا به سه اثر برتر ارسالی، هدایایی تقدیم کرده و آن‌ها را منتشر خواهد کرد.
 
نمایشگاه پوستر در موزه
موزه هنرهای فلسطین، یکی دیگر از نهادهایی است که به مناسبت روز قدس امسال اقداماتی داشته است. روابط عمومی موزه هنرهای معاصر فلسطین فرهنگستان هنر اعلام کرده است که نمایشگاه نقاشی و کاریکاتور «تجلی مقاومت» به مناسبت روز قدس و روز آزادسازی خرمشهر در موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا خواهد شد. در این نمایشگاه، ۲۹ نقاشی از هنرمندان ایرانی و ۳۲ کاریکاتور از هنرمندان کشورهایی چون، ایران، برزیل، کوبا، ترکیه با موضوع آزادسازی خرمشهر و روز جهانی قدس در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. آیین گشایش این نمایشگاه فردا، دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت‌، از ساعت ۱۵ تا ۱۸ برگزار خواهد شد. نمایشگاه تجلی مقاومت به همت موزه هنرهای معاصر فلسطین و با مشارکت انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه می‌توانند تا ۸ خرداد همه‌روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ و پنجشنبه‌ها از ساعت ۱۰ تا ۱۵ به موزه هنرهای معاصر فلسطین مراجعه کنند. این نمایشگاه با رعایت پروتکل‌های پیشنهادی وزارت بهداشت برگزار می‌شود.
 
هشتگ برای «یوم‌النکبه»
شاید یکی دیگر از فعالیت‌های امسال در این زمینه را بتوان راه‌اندازی هشتگ «covid۱۹۴۸» در شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر و اینستاگرام دانست؛ هشتگی که ظاهرا با استقبال گسترده فرامرزی مواجه شده و به تاریخ تاسیس رژیم غاصب صهیونیستی در سرزمین فلسطین اشاره دارد. این هشتگ به مناسبت «روز نکبت» در شبکه‌های اجتماعی مورد استقبال قرار گرفته است. با این حال به نظر می‌رسد که شیوع کرونا و به هم ریختن مناسبات عادی فعالیت‌ها بر برگزاری فعالیت‌های فرهنگی و هنری تاثیر گذاشته باشد. اگرچه ابتکار حضرت 
امام خمینی ؟ره؟ در اختصاص دادن روز جمعه آخر ماه مبارک رمضان به راهپیمایی برای حمایت از آزادی قدس را باید مهم‌ترین ایده نرم و فرهنگی جمهوری اسلامی برای حمایت از آرمان فلسطین دانست که تاکنون تاثیر و استقبال نسبتا وسیع‌تری را هم در میان ملل مسلمان و کشورهای منطقه در مقایسه با چند دهه گذشته داشته اما به هر روی جای تاسف است که امسال سکوت و بی‌رمقی بیشتری را به نسبت سال‌های گذشته در برگزاری روز قدس شاهدیم.
 
اشکال کار کجاست؟

واقعیت آن است که اگر فعالیت‌های فرهنگی نهادها و دستگاه‌های فرهنگی کشور را با ماموریت‌ها و مسوولیت‌های روشنی که در رابطه با یکی از محوری‌ترین استراتژی‌های جمهوری اسلامی یعنی موضوع حمایت از فلسطین داشته‌اند، مقایسه کنیم، نه‌تنها رویداد دندان‌گیر و قابل ذکری که ابعاد بین‌الملل یا حتی ملی داشته باشد، نخواهیم یافت بلکه با کمال تعجب، سیر نزولی در همت و اراده و ‌انگیزه آنان هم مشاهده خواهیم کرد. این درحالی است که در سایر کشورها برخلاف کشور ما، موضوع فلسطین در سطح سیاسی با سازشکاری دولت‌ها مواجه شده اما در میان ملت‌ها در ضمن فعالیت‌های فرهنگی یا جنبش‌ها و پویش‌های مردمی که غالبا در بسترهای هنری بروز و ظهور پیدا می‌کنند، جریان دارد. آخرین نمونه از این دست را با سریال «النهایه» ساخت مصر مشاهده کردیم که باوجود سازشکاری دولت السیسی، روشنفکران این کشور با هنر خود در عرصه فیلمسازی موفق ‌شدند حتی وزارت خارجه دولت جعلی رژیم اسرائیل را به واکنش وادارند. به راستی اشکال برخورد نهادهای متولی فرهنگ و هنر خودمان را باید در کجا جست‌وجو کنیم؟ 
*صبح نو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس