کد خبر 1073763
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۸
جزئیات جدید از آسمانخراش شرکت گاز/ از روند غیرشفاف انتخاب پیمانکار تا هزینه کلان طراحی ساختمان

مدیران ارشد شرکت گاز برای طراحی آسمان‌خراش 40 طبقه‌ای این شرکت، مسابقه‌ای بین‌المللی با صرف هزینه‌های هنگفت چند ده میلیارد تومانی برگزار کرده‌اند.

به گزارش مشرق، طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تقریبا نیمی از بودجه سال جاری کسری دارد. کارشناسان اقتصادی رقم کسری بودجه 99 را حداقل 150 هزار میلیارد تومان برآورد می‌کنند که این رقم کسری بودجه بدون در نظر گرفتن ارقام حمایت‌های بودجه‌ای و تسهیلاتی دولت برای مقابله با شیوع کرونا برآورد شده است.

در این شرایط تنگنای بودجه، مدیریت هزینه‌های دولت و کاهش‌ آنها یکی از الزامات اساسی است که باید در دستور کار وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی قرار بگیرد. اما علیرغم این تنگنای بودجه‌ای همچنان مشاهده می‌شود که در برخی از سازمان‌های دولتی پروژه‌هایی غیرضروری با صرف هزینه‌های چند هزار میلیارد تومانی را پیگیری می‌کردند. یکی از این پروژه‌ها، آسمان خراش 40 طبقه‌ای شرکت ملی گاز است.

بیشتر بخوانید:

۷ شرکت دولتی ۵۵ درصد کل بودجه کشور را می‌خورند

در گزارش قبلی با عنوان «منطق احداث آسمان‌خراش 10 هزار میلیارد تومانی شرکت گاز چیست؟» نکاتی درباره این پروژه بیان شد ولی متاسفانه هنوز شرکت ملی گاز حاضر نشده است توضیحاتی را برای شفاف ‌سازی منطق احداث این آسمان‌خراش ارائه کند.

پیگیری خبرنگار ما، جزئیات بیشتری درباره روند اجرای این پروژه را عیان کرد. همانطور که پیش از این اعلام شده است، طبق طرح شرکت ملی گاز قرار است مجتمع 40 طبقه‌ای عظیمی با عنوان «مجتمع اداری متمرکز شرکت ملی گاز ایران» در زمینی به مساحت 57840 متر مربع در غرب بزرگراه شهید صیاد شیرازی، شمال خیابان بطحانی (مغان) ساخته شود که برآوردها از هزینه احداث آن در حداقلی‌ترین محاسبات نیز بالای 10 هزار میلیارد تومان است.

*ساختمان‌های خالی وزارت نفت و احداث آسمان‌خراش 40 طبقه شرکت گاز

احداث این آسمان‌خراش در حالی توسط شرکت ملی گاز پیگیری می‌شود که این شرکت با توجه به سیاست برون سپاری و خصوصی‌سازی شرکت‌های وابسته نظیر انتقال گاز، گاز استانی و پالایشگاه‌های گاز، تعداد و گستره پروژه‌هایش به شدت کاهش یافته است. لذا این شرکت به طور طبیعی باید حجم زیادی از مجتمع اداری خود را آزاد سازد. یعنی نه تنها ساختمان‌های موجود برای این شرکت کفایت می‌کند، بلکه ساختمان‌هایی نیز مازاد خواهند بود و نیازی به احداث مجتمع اداری جدید نیست.

البته اگر شرکت ملی گاز علیرغم کم شدن تعداد پرسنل خود همچنان احساس می‌کند که به فضای بیشتری برای انجام کارها نیاز دارد؛ باز هم نیاز به احداث عظیم‌ترین ساختمان مجموعه وزارت نفت در شرایط محدودیت بودجه‌ای کشور وجود ندارد؛ زیرا در حال حاضر ساختمان‌های خالی زیادی در اختیار وزارت نفت است که می‌تواند با هماهنگی با وزیر نفت توسط شرکت گاز مورد استفاده قرار گیرد.

یک نمونه از این ساختمان‌ها، دو ساختمان عظیم خالی از سکنه متعلق به شرکت منحل شده کالای نفت است (تصویر 1) که در خیابان سپهبد قرنی نرسیده به پل کریم خان واقع شده است. با هماهنگی وزارت نفت این دو ساختمان به راحتی می‌تواند برای پاسخگویی به نیاز احتمالی شرکت ملی گاز مورد استفاده قرار گیرد. همچنین ساختمان‌های متعدد دیگری نیز در مجتمع عظیم پژوهشگاه صنعت نفت در غرب تهران وجود دارد که قابلیت استفاده توسط دیگر واحدهای وزارت نفت نظیر شرکت ملی گاز را دارند.

البته واقعیت این است که به دلایل ذکر شده ساختمان‌های موجود فعلی شرکت گاز نیز بیش از حد نیاز این شرکت است و این شرکت اساسا مشکلی از بابت کمبود فضا ندارد. در نتیجه نیازی به احداث آسمان‌خراش 10 هزار میلیارد تومانی نیست و اصرار این شرکت برای احداث این آسمان‌خراش ابهامات زیادی را در ذهن مخاطبان قرار می‌دهد.

تصویر 1 - دو ساختمان خالی از سکنه متعلق به شرکت منحل شده کالای نفت

* احداث لوکس‌ترین مجتمع مجموعه وزارت نفت علیرغم مخالفت ظاهری سران دولت

احداث مجتمع شرکت ملی گاز در تضاد با ابلاغیه‌ها و تصمیمات دولت در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی در تاریخ 9 اردیبهشت‌ماه سال جاری است. در این جلسه حسن روحانی رئیس‌جمهور بر لزوم صرفه‌جویی همه دستگاه‌های دولتی و نیز ضرورت فروش اموال و املاک مازاد دستگاه‌ها تأکید کرد. همچنین در این جلسه گزارش وزیر اقتصاد و دارایی درباره راهکارهای اتخاذ شده برای تأمین منابع بودجه سال 1399 به ویژه مولدسازی دارایی‌ها و فروش اموال مازاد دستگاه‌های دولتی و نیز واگذاری سهام بنگاه‌های بزرگ اقتصادی بخش عمومی در بورس، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. نکته جالب اینکه در سالی که دولت بر واگذاری اموال دولتی برای جبران کسری بودجه تاکید می‌کند شرکت ملی گاز در حال ایجاد ملک جدید دولتی است.

البته تاکید بر ضرورت صرفه‌جویی همه دستگاه نه تنها مورد تاکید دولت قرار گرفته است بلکه بیژن زنگنه وزیر نفت نیز در مرداد ماه 97 با استناد به جز 6 بند «ب» ماده 3 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، بخش‌نامه صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های بی‌تاثیر در کارایی وزارت نفت را به کلیه معاونت‌ها ابلاغ کرد که بر اساس این بخشنامه «خرید و یا اجاره ساختمان‌های جدید برای فعالیت های اداری، پشتیبانی و ستادی ممنوع است».

در شرایط فعلی از طرفی رئیس‌جمهور بر لزوم صرفه‌جویی همه دستگاه‌ها تاکید می‌کند و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز عدم صرفه‌جویی در بودجه را خیانت تلقی می‌کند و همزمان وزیر نفت نیز بخشنامه ممنوعیت خرید ساختمان جدید را در مجموعه خود ابلاغ می‌کند و از طرف دیگر یکی از بزرگترین آسمان‌خراش‌های دولت با صرف هزینه حداقل 10 هزار میلیارد تومانی در حال احداث است. آیا مدیریت در دولت و یا مجموعه وزارت نفت تا این حد به صورت جزیره‌ای انجام می‌شود که فردی از دولتمردان از احداث چنان مجتمع عظیمی باخبر نیست تا درباره لزوم صرف چنین هزینه هنگفتی تصمیم‌گیری کند؟

*ریخت و پاش میلیاردی برای طراحی و معماری آسمانخراش گاز

در سایه غفلت نهادهای نظارتی، مدیران ارشد شرکت ملی گاز مجوز قانونی برای احداث آسمان‌خراش 10 هزار میلیارد تومانی را تحت عنوان «مجتمع اداری متمرکز شرکت ملی گاز ایران» دریافت کرده‌اند و حتی اخیرا برای طراحی و معماری این مجتمع، مسابقه‌ای بین‌المللی با صرف هزینه‌های هنگفت چندین میلیارد تومانی نیز برگزار شده است. نکته جالب توجه اینکه پس از برگزاری این مسابقه و تعیین طرح‌های برتر، معماری این مجتمع به یک شرکت خارجی سپرده شد و احتمالا میلیون‌ها دلار هم برای کار طراحی و معماری باید به این شرکت خارجی پرداخت شود.

در ادامه تصاویری از 4 اثر برگزیده مسابقه طراحی مجتمع عظیم شرکت ملی گاز به اشتراک گذاشته شده است. شایان ذکر است تصاویر طرح‌های پیشنهادی به خوبی نمایانگر لوکس بودن مجتمع جدید شرکت ملی گاز است. اگرچه تلاش برای جذاب کردن معماری شهری به خصوص در ساختمان‌هایی که ممکن است بعدا تبدیل به نمادهایی برای بخش‌های مختلف شوند امر مذمومی نیست، اما صرف هزینه‌های کلان برای انجام چنین کاری در شرایطی که دولت بدهی‌های کلانی به بخش های مختلف اقتصاد دارد و اصل اجرای پروژه زیر سوال است، عقلانی به نظر نمی‌رسد.

طرح رتبه اول:

طرح رتبه دوم:

طرح رتبه سوم:

طرح رتبه چهارم:

در ضمن علاوه بر برگزاری مسابقه طراحی و معماری این مجتمع عظیم، شرکت ملی گاز قراردادهایی با شرکت‌های کریت عمران آریانا به عنوان مشاور ساخت پروژه، مهندسین مشاور رهیافت اندیشه فردا به عنوان مشاور ارزیابی عارضۀ ترافیکی و به موازات آن با شرکت‌های دیگری در زمینه مطالعات زیست محیطی، موزه گاز (سازمان میراث فرهنگی)، شهرسازی، زیرساخت، لرزه‌سنجی و پدافند غیر عامل منعقد کرده است.

* لزوم بررسی فساد در انتخاب پیمان‌کاران پروژه مجتمع شرکت گاز

البته انتقادات وارد شده به طرح احداث مجتمع شرکت ملی گاز، تنها به غیرضروری بودن احداث این مجتمع و یا هزینه‌های حداقل 10 هزار میلیارد تومانی آن محدود نمی‌شود. در یک فضای غیر واقعی، فرض کنید که دولت با کسری بودجه مواجه نیست و شرکت ملی گاز نیز به یک مجتمع عظیم برای پرسنل خود نیازمند است؛ حال سوال اساسی این است که با وجود همه این فرضیات غلط چرا روند گزینش پیمان‌کاران این پروژه شفاف نیست؟ مگر نه اینکه طبق مصوبه شماره 165389ت/46849ک هیئت دولت، تحت عنوان «آیین‌نامه فعالیت سامانه تدارکات الکترونیکی دولت»، همه دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند که کلیه مناقصات خود را در سامانه «ستاد» و به صورت شفاف انجام دهند؟ پس چرا شرکت ملی گاز روند انتخاب پیمان‌کاران خود را در فرآیندی کاملا مبهم انجام می‌دهد؟

شایان ذکر است با انجام مناقصات در سامانه «ستاد» امکان بروز فساد و برگزاری سفارشی و زدوبندها حداقل شده و همه مستندات، صحت‌سنجی‌ها و ارزیابی صلاحیت‌ها به صورت شفاف بر روی سامانه توسط کلیه واحدهای ذی‌ربط و مردم قابل مشاهده و دسترسی است. اما شرکت ملی گاز نه تنها به صورت غیرضرور اقدام به احداث لوکس‌ترین مجتمع مجموعه وزارت نفت با هزینه‌های چندین هزار میلیارد تومانی کرده است؛ بلکه روند واگذاری پروژه‌های احداث این مجتمع نیز در فضایی غیرشفاف در حال انجام است که به صورت طبیعی امکان فساد و زدوبند را به شدت افزایش می‌دهد.

حال دوباره این سوال اساسی را با هم تکرار کنیم. در شرایط تنگنای بودجه‌ای کشور و علیرغم کاهش پرسنل شرکت ملی گاز و عدم نیاز این شرکت مجتمع جدید، چگونه و تحت تاثیر چه اراده‌ای پروژه احداث آسمان‌خراش 40 طبقه‌ای شرکت ملی گاز با صرف هزینه حداقل 10 هزار میلیارد تومانی در حال پیگیری است؟ در گزارش‌های بعدی به بررسی ابعاد بیشتری از پروژه احداث این مجتمع عظیم شرکت ملی گاز خواهیم پرداخت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    79 2
    برایی من سوال بزرگیه که چرا کسی از زمین لرزه تهران نمی ترسه
    • IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      28 0
      مشرق عزیز! دارند سهمشان را از انقلاب بر می دارند. این اشرافی گری دولتی به کجا خواهد رسید؟
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    49 1
    ابرو بادو مه وخورشید وفلک درکارند تا مدیران دفتر لاکچری داشته یاشند
    • FR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      3 16
      صرف پول روی یک پروژه لزوما به معنای کم کردن از بودجه سایر بخش ها نیست و مشکل اصلی کشور هم این هست که مسولان ما این قاعده رو نمی دونن . مثلا ما چند میلیون تن ظرفیت اضافی سیمان و فولاد داریم . از این ظرفیت استفاده کنیم و باهاش صدها پروژه ی اینچنینی بسازیم بهتره یا استفاده نکنیم و عملا این ظرفیت بلا استفاده بمونه ؟ یا مثلا ما تعداد زیادی ماشین راه سازی داریم . از این ماشین ها استفاده کنیم و راه بسازیم بهتره یا توی پارکینک خاک بخورن؟ اگه راه نسازم آیا می تونیم از این ماشین ها در بخش دیگری استفاده کنم ؟ با غلطک فقط میشه راه ساخت و مثلا پوشاک نمیشه تولید کرد . من یا از غلطک استفاده می کنم و سود میکنم یا استفاده نمی کنم و یک فرصت رو هدر می دم . با کم کردن بودجه ی راهسازی نمی شه بودجه ی تولید پوشاک رو زیاد کرد . اگر کسی اینطور فکر می کنه هیچ چیز از اقتصاد نمی دونه و متاسفانه بعد از تحریم ها بودجه ی خیلی از بخش ها به اسم صرفه جویی کم شده که نیازی به این کار نبوده است
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    49 1
    .. زندگی اشرافی هوس محیط اداری اشرافی را هم بدنبال دارد
  • ایران IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    8 79
    بس کنید این تصورات احمقانه را در تمام کشور های جهان از نیویورک بگیر تا شانگهای ، از استانبول تا جده ، پر شده از آسمان خراش هایی که یکی از اصلی ترین نماد پیشرفت کشور ها هستند ، بعد بخاطر مغز های کوچ زنگ زده و پر از حسادت و کینه برخی ، همین تک و توک پروژه های عمرانی کشور هم با مانعه تراشی بسیاری روبرو میشه تا نهایتا متوقف بشه
    • IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      36 1
      اگر یه ذره پیگیر این قضایا باشی مشخص میشه حماقت با کدوم طرفه
    • LB ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      42 5
      نابغه! از کی تاحالا برج سازی نماد پیشرفته؟ پیشرفت و توسعه یعنی مردم کشورت در زمان کرونا دنبال دستمال توالت و غذای مجانی نباشند. حقتونه بفرستنتون آمریکا.
    • IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      30 0
      ساخت آسمان خراش واقعا بیهوده اس،حالا شاید یکم باعث زیبایی بشه ولی فعلا ساخت آزادراه و بزرگراه و راه آهن باید در اولویت با‌‌شه که معنای توسعه و یافتگی به اینها هست و همچنین اشتغال و معیشت مردم هم باید توجه اساسی بشه، این دولت کلا ریخت و پاش زیادی داره و کسری بودجه رو هم از جیب مردم تامین میکنه.
    • IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      10 3
      احمق تویی و اون مدیران احمق تر از تو ایران جهان سوم رو با کشورهای پیشرفته مقایسه میکنی
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    11 20
    خیلی هم خوبه برج بسازید. اگر نسازن پولها رو بالا میکشید. بهتره. برج بسازید.
  • FR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    42 0
    بدون فاکتور نمیتونن بدزدند باید برج بسازن تا بدزدند
  • قاسم IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    22 1
    کدام نفهم گفت شب پرداخت یارانه شب عزای دولته؟؟؟
  • دانیال IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    23 0
    چقدر این دولت بی در و پیکره که هرکی ساز خودش رو میزنه و نقش روحانی ام مترسک سر جالیزه خدا نگذره از اون سلبریتیهایی که برا این دولت رای جمع کردن و کشور رو به قهقرا بردن!
  • احسان IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    15 0
    با پول این مجتمع و تجهیز آن میتوان هزار واحد مسکونی ساخت ولی خوی اشرافگرایی وخوی کاخ نشینی که در آنها وجود دارد بفکر مملکت نیستن بدترین دوره ریاست جمهوری دوره آقای روحانی بود واقعا مملکت به باد دادن.... شهدا شرمندیم
  • CA ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    24 0
    چون کسی از اینها حسابرسی نمیکنه که آیا طرح شان توجیه اقتصادی دارد یا خیر برای همین کشور به این روز افتاده. در ضمن خود این مرکز پژوهشهای مجلس نیز نیاز به حسابرسی داره که وجود نداره؟!
  • IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    14 0
    مدعی العموم رفته مثل همیشه گلاب بیاره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    15 0
    یعنی توی مملکت پول خیلی زیاد هست و روز به روز مردم فقیرتر می شوند. روحانی متشکریم.
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    18 0
    کسی نیست جلوشونو بگیره!! مردم که هیچ کاری نمیتونن بکنن
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    4 2
    بسازید.بالاخره در ایران می ماند.ولی مثل خاوری نبرید
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    10 0
    خداییش طرح قشنگیه بزن بیت المال رو به کی به کیه این نشون میده شرکت نفت در واقعی شرکت سهامی خاص یک سری مدیران هست که تا دم مرگ خودشون و نسلشون تو شرکت نفت هستند
  • IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    1 4
    خوبه نوشتید بزرگترین ساختمان وزارت نفت. وزارت نفت وشرکت گاز ۷۰ ساله خرج ایران رو می دن . ولی ساختمان آموزش پرورش تو قرنی رو نگاه کنید، بهداشت تو شهرک غرب ، بانک مرکزی تو میرداماد، وزارت کشور تو فاطمی و ...
    • IR ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
      0 0
      از جیب باباشون که نمی‌دن .نفت ثروت ملیه
    • محمد IR ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
      3 0
      وزارت نفت خرج ایران رو نمیده خرج ایران از منابع خدادادی تامین میشه ....
  • IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    7 0
    این پروژه سه نسل و به فیض اکبر میرسونه.
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    8 0
    حتما پای رانت مسولان رده بالای کشوری وسط هست .مجلس جدید باید جلوی این کارها رو بگیره
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    8 0
    ماشاالله مملکت!!
  • سید IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    9 1
    جناب محترم وزارت نفت هم فرمودند وزارت به نان شب هم محتاج است!عجب نان شبی دارن بعضیا!
  • کارمند وزارت نفت IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    1 8
    این مطلب مغرضانه است و نویسنده آگاهی از وضع درون نفت ندارد. 1-ساختمان مورد اشاره کالای نفت ، دو ساختمان نیست بلکه یک ساختمان است و خالی هم نیست. 2-وزارت نفت تعداد زیادی ساختمان های کوچک غیر متمرکز دارد که تعدادی نیز اجاره است و هزینه ی سرسام آوری برای جابجایی نفرات بین ساختمانها میباشد. 3-آنچه بعنوان با ارزشمندترین دارایی برای ملت ایران باقی میماند و هرچه شود ارزش آن زیادتر میشود ، ملک و املاک دولتی است ، مثال بارز آن همین شرکتهای بورسی است که همگان اذعان دارند ولو آنکه شرکتی ضرر ده باشد ، بواسطه املاک ارزنده میشود و مثال بارز آن میتوان کفش ملی را نام برد. دیر یا زود شرکتهای تابعه وزارت نفت نیز بورسی میشوند. 4-همین الان فشردگی کارمندان در بسیاری از ادارات وزارت نفت و شرکتهای تابعه بسیار بیشتر از حدود استانداردهاست.
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    6 0
    برج خالی بانک ملت در خ شریعتی؟ برج خالی نیروی انتظامی در خ شریعتی بالای سید خندان؟ برج خالی کشاورزی؟ برج ها خالی تهران فقط برای رانت خواری است والا همه خالی و بی استفاده است خدایا تو خود بر ما مردم مستضعف یاری ده
  • مجید IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    1 0
    موضوع این حرفها نیست سالهاست که در مسئله مدرسه سازی ماشاهد بودیم که مدارس ساخته میشوند و بعد به طرق مختلف فروخته شده و 100 سال است که کمبود ساختن داریم و مسازیم و میفروشیمو و میخورند و بالا میکشند. الان هم همین است این ساختمانها فروخته شده و پولش را بالا میکشند چون موقع فروختن همه میدانند که انچه متعلق به مردم است در اختیار یک عده دزد است به نام دولت و مجلس و... بین خودشان تقسیم میکنند.اولش به نام شرکت گاز ساخته میشود ولی بعد فروخته شده و بخور بخور شروع میشود.اصلا ساخته نشود باز هم از جیب مردم طرح را آماده کرده اند و برای خودشان چندین میلیارد جلو هستند!
  • احمدی IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    3 0
    از این غلط کارهای مشابه در شرکت گاز امری عادی و پسندیده است تا هزینه و فایده کار و پول در اقتصاد مشخص نباشد اینان از این طرح های به خود زیاد در آستین دارند
  • Reza IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    9 0
    همینه که پس شرکت گاز دست به دزدی زده و هرچقدر میخواد روی قبض ها کشیده
  • آبادان IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    6 2
    قاون مشکل داره کارگرپیمانکاری2میلیون حقوق رسمی 30میلیون باخانه آب وبرق وخدمات اجتماعی مجانی عدالت علی انقلاب مستضعفین
  • مرصاد IR ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    3 0
    حرکت های لیبرالی سرمایه داری اصلاح طلبان !!
  • ناشناس US ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    4 6
    چرا حرف بی ربط میزنی برادر، کدام رسمی غیر از عسلویه وعملیات که اون هم با خونش بازی میکنه، 30 میلیون می گیره، کاش ردیابی ممکن بود واینهایی که بی ربط می‌نویسند وادله ندارند محاکمه شوند. واقعا بازار بی تقوایی داغ است
  • محمد IR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    2 0
    وقتی در دولت اینقدر حیف و میل میشود خوب معلوم حقوق کارگرها را نمی دهند دولت تدبیر و امید؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    0 0
    کارشون اشتباه هست ولی حالا که این طرح ها ایجاد شده شاید بشه برای یک جای ازشون استفاده کرد
  • محمد IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    0 0
    مگه نباید چندبرابراین مبالغ رو به نحوی بخورند کی گفته کاهش نیرو دارد؟ هزاران نیرو را پشت پرده ای بنام پیمانکار قایم کرده اند پیمانکارانی که تعدادشان از نیروها بیشتر شده و بدون هیچ زحمتی از حق و حقوق کارگران به ثروت‌های زیادی دست یافته اند
  • مسعود IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    0 0
    واقعا یک مسئول تو کشور نیست جلوی این معضل پیمانکاری نیروی انسانی رو بگیره؟ 160 هزار نیرو در وزارت نفت چرا باید حقوقشان مستقیم پرداخت نشه. فلسفه این واسطه ها که الان تعدادشان از کارگران بیشتر شده چیست؟
  • پیرحیاتی IR ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    0 0
    مهم اینه که که بودجه را صرف تولید و. اشتقال کنیم نه صرف بدنسازی اداری.
  • IR ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
    0 0
    با سلام دوستی دارم که ۲۰ ساله تو اداره گاز مشغول بکاره جدیدا گفتن که قراره ۵ میلیون بهشون وام بدن اما مشگل اینجاست که دوست من با سابقه طولانی هنوز قراردادیه اونهم موقت. وچون رسمی نیست باید یه رسمی براش ضامن بشه و مشگل دوم اینجاست که یک رسمی فقط میتونه برای دو نفر ضمانت کنه بله دوستان .اینگونه بود که با ۲۰ سال سابقه حتی حاضر نشدن بهش ۵ تومن وام بدن بعد ببیند که واسه خودشون چه کارا که نمیکنند. شاید جناب وزیر از این موضوع بی اطلاع اند .اما تو رو خدا بداد قراردادی های نفت برسید خیلی مظلوم واقع شدند.
  • NL ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
    3 0
    آسمان که به تنهایی مشکلی ندار ولی اگر خراش ویا بقولی خرهاش ملت با شند به آسمان خراش تبدیل میشه فعلا که دارن از مردم همیشه در صحنه سواری میگیرند و تا ما ملت باشیم و اوضاع همین که هست هرکی دوست نداره بقول اون مجری متدین از این کشور بره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس