کد خبر 1084135
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۲
کلاهک اتمی

موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم در جدیدترین گزارش خود که امروز (دوشنبه) منتشر شد اعلام کرد: هند دارای ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای است.

به گزارش مشرق، نشریه "تایمز او ایندیا" با انتشار این گزارش نوشت: کشور چین دارای ۳۲۰ کلاهک هسته‌ای و پاکستان نیز دارای ۱۶۰ کلاهک اتمی است.  

بیشتر بخوانید:

آلمان از تداوم استقرار بمب‌های اتمی آمریکا در خاک خود خبر داد

آمریکا موشک قاره پیمای اتمی آزمایش کرد

طبق این گزارش؛ آمریکا ۵ هزار و ۸۰۰ کلاهک هسته‌ای و روسیه ۶ هزار و ۳۷۵ کلاهک اتمی در اختیار دارند. این دو کشور مجموعا ۹۰ درصد از ۱۳ هزار و ۴۰۰ کلاهک اتمی در جهان در آغاز سال ۲۰۲۰ را در اختیار خود دارند.  

موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم در گزارش جدید خود افزود: فرانسه (۲۹۰ کلاهک اتمی)، انگلیس (۲۱۵ کلاهک اتمی)، رژیم صهیونیستی (۹۰ کلاهک اتمی) و کره شمالی (۳۰ تا ۴۰کلاهک هسته‌ای) در اختیار دارند. این کشورها در حال تولید سلاح‌های جدید اتمی می‌باشند.  

این موسسه در خصوص برنامه اتمی هند و پاکستان گفت: هند و پاکستان به تدریج درحال افزایش و گسترش نیروهای اتمی خود هستند. دولت‌های هند و پاکستان در مورد برخی از آزمایشات مشکی خود اطلاع رسانی می‌کنند اما آن‌ها اطلاع کمی در خصوص‌اندازه و وضعیت زرادخانه اتمی خود منتشر می‌نمایند.  

هند و پاکستان هیچکدام پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای موسوم به "ان پی تی" را امضا نکرده‌اند.  

برنامه هسته‌ای هند

نیروی اتمی هند تنها ۱۵ سال عمر دارد، اما این کشور تاکنون چهار نوع موشک هسته‌ای تولید کرده است. این موشک‌ها شامل موشک‌های با برد کوتاه پریتوی ۲ و آگنی ۱، موشک برد متوسط آگنی ۲ و موشک نیمه سنگین آگنی ۳ می‌باشند. این کشور همچنین در حال تولید دو موشک اتمی با برد بالا شامل آگنی ۴ و ۵  است.  

هند قوای سه گانه خود را در زمین، دریا و هوا مجهز به سلاح هسته‌ای کرده است. اولین قدم در این راستا ساخت سلاح هسته‌ای برای شلیک از هواپیماهای نیروی هوایی هند بود. امروزه این کشور دارای بیش از ۲۰۰ فروند جنگنده سوخوی ۳۰‌ام کی‌ای، ۶۰ میگ ۲۹ و ۵۱ میراژ ۲۰۰۰ می‌باشد. تعدادی از این جنگنده‌ها دارای توانایی حمل سلاح هسته‌ای هستند.  

دهلی نو در بخش زمینی دارای یک سری از موشک‌های قاره پیما با قابلیت کلاهک هسته‌ای بوده و نیروهای مسلح این کشور اکنون دارای موشک‌های پریتوی ۲ با برد ۳۵۰ کیلومتر،  آگنی ۱ با برد ۷۰۰ کیلومتر، آگنی ۲ با برد دو هزار کیلومتر و آگنی ۳ و ۴ با برد سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر و آگنی ۵ با برد بیش از ۵ هزار کیلومتر است.  

این قدرت آسیایی در سال‌های اخیر دور از توجه رسانه‌ها در حال ساخت ناوگان زیردریایی هسته‌ای خود به ارزش تقریبی ۱۴ میلیارد دلار بوده است. دهلی نو پیشتر اعلام کرد که توسعه زرادخانه هسته‌ای یک اقدام بازدارنده در مقابل دو کشور رقیب یعنی چین و پاکستان انجام می‌شود.  

هند تاکنون چهار آزمایش هسته‌ای انجام داده است. اولین آزمایش هسته‌ای این کشور در سال ۱۹۷۴ و سه آزمایش اتمی دیگر در سال ۱۹۹۸ انجام شدند.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
    4 10
    همينكه اين نشريه گفته كره شمالي ٣٠ تا كلاهك هسته اي داره معلومه آمارش غلطه
    • FR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۷
      4 0
      چرا؟ چون شما از پشت لپ‌تاپ خودت اطلاعات دقیق به دست آوردی که با این نشریه جور در نمیاد؟ برو پسرم
    • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
      0 0
      واقعا استاد چرا این اطلاعات غلطه؟ چرا این اطلاعات دقیقی که شما دارید اینا ندارن؟
  • IR ۰۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۷
    4 1
    هندیها وپاکستانیها غیرتو شعورو مردانگی داشتن نه مثل شیطان طلبان ما که هرکاری زشت غیرانسانی برای رضای کدخدا انجام میدن
  • IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
    0 3
    این هند در نهایت توسط چین و پاکستان حذف میشه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس