روحانی و جهانگیری

جهانگیری که تا پیش از این اصرار داشت نظارت بر بازار و قیمت‌ها اولا خلاف منویات اقتصاد است و ثانیا چندان در توان دولت هم نیست؛ ظاهرا ۷ سال دیر به فکر افتاده! اما از همین جا هم غنیمت است.

سرویس سیاست مشرقخبرهای خوبی از تغییر نظر دولت آقای روحانی درباره "کنترل قیمت‌ها" به گوش می‌رسد و ظاهرا دولتی که هیچ اعتقادی به کنترل قیمت‌ها نداشت و آنرا خلاف سیاست‌های اقتصادی بازار آزاد می‌دانست اما امروز به تجربه دریافته است که بازار آزاد نیز از قواعدی پیروی می‌کند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت به تازگی در اشاره به گرانی مسکن و با تاکید بر اینکه دولت نمی‌تواند نسبت به زندگی طبقات ضعیف و متوسط جامعه بی تفاوت باشد، گفته بود: ممکن است علم اقتصاد، اتخاذ این گونه تصمیمات را نفی کند اما انسانیت حکم می‌کند که به طبقات ضعیف و متوسط جامعه توجه داشته باشیم. [۱]

البته آقای جهانگیری که تا پیش از این اصرار داشت نظارت بر بازار و قیمت‌ها اولا خلاف منویات اقتصاد است و ثانیا چندان در توان دولت هم نیست [۲]؛ ظاهرا ۷ سال دیر به فکر انسانیت افتاده! اما از همین جا هم غنیمت است.

رئیس‌جمهور روحانی هم به تازگی در سخنانی با بیان اینکه "می‌دانیم مردم ما در زمینه مسکن و اجاره‌بها دچار مشکل هستند" از این گفت که جهانگیری مسئول رسیدگی به قیمت‌ها و اجاره‌بها شده است. [۳]

اگرچه دیر...! اما خبرهای خوب مربوط به تسلیم شدن دولت برای نظارت بر بازار فقط منوط به بازار مسکن نیست.

*بازار لوازم خانگی هم در برابر نظارت تسلیم شد

اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی هم با همکاری وزارت صمت، نظارت‌های گسترده‌ای را بر قیمت در بازار لوازم خانگی آغاز کرده است.

مرتضی میری، رئیس اتحادیه مذکور در اظهاراتی گفته است: پیشنهادی به وزارت صنعت مبنی بر رصد کالا از درب کارخانه تا درب منزل ارائه شد که این موضوع مورد تأیید معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت قرار گرفت. بنابراین مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف و گرانفروشی حتما شکایت کرده و یا به سازمان حمایت اعلام کنند.

به گزارش مشرق، او تصریح می‌کند: قرار است در این بازرسی‌ها تعداد کالایی که مغازه‌دار از کارخانه خریداری می‌کند و فروش آن به مصرف کننده رصد شود.

میری در خصوص به روز شدن سامانه ۱۲۴ در بخش لوازم خانگی نیز خاطر نشان کرد: تاکنون ۱۲ شرکت در سامانه ۱۲۴ قیمت‌های خود را اعلام کرده اند و حدود ۸ شرکت نیز لیست قیمت خود را به سازمان حمایت ارائه کرده اند و آماده ثبت در سامانه است. بنابراین تا شنبه ۲۰ شرکت فهرست قیمتی خود را درج خواهند کرد و در صورتی که مردم قیمت‌هایی بیش از نرخ های مصوب را در مغازه مشاهده کردند، ‌ سریعاً گزارش داده و پس از مشاهده سریعاً برخورد و مغازه پلمپ خواهد شد. [۴]

*یا نظارت یا فتنه اقتصادی/ اگر نتایج تصمیمات نظارتی دولت لمس نشود!

ضرورت دارد که این حرکات خوب در سایر بخش‌های مایحتاج سبد خانوار مردم خاصّه در بخش غذا و خودرو نیز ادامه یابد... کما اینکه پیش از این نیز پیشنهاداتی در همین باب به دولت داده شده است.

احمد توکلی، فعال اصولگرا و اقتصاددان، طی چند سال گذشته و حتی قبل از آبان۹۸ بارها به رئیس‌جمهور روحانی هشدار داد که دولت باید ولو با ایجاد دوباره نظام کالاهای کوپنی، از سبد معیشتی مردم حمایت کند. [۵]

در سوی دیگر ماجرا هم برخی محافل تحلیلی معتقدند عدم نظارت همچنان دولت بر قیمت‌ها و لجام گسیختگی بیش از این نرخ‌ها در بازار می‌تواند منجر به بروز آشوب و "فتنه اقتصادی" شود.

و البته قوه قضائیه و سایر نهادهای کشور نیز یقینا بایستی چتر حمایتی خود را بر دولت بگسترند تا افتادن مشکل‌ها، آسانی نظارت بر بازار را دچار خلل نکند.

در این میان، برخی رسانه‌ها، تریبون‌ها و چهره‌ها نیز هستند که با ماسک مطالعات اقتصادی و مخالفت با چیزی به نام "نظارت پلیسی"! قصد دارند همچنان در فضای گرانی نفس بکشند و شاهد زجر مردم باشند.

دولت باید بداند که رقصیدن ۷ ساله با ساز این شاگردان مرفّه آدام اسمیت، کافیست و اکنون نوبت آن است که مردم شیرینی نظارت بر قیمت‌ها را در کام خود احساس کنند.

اقدامی که اگر دولت هرچه سریعتر نتایج آنرا پیش روی مردم نگذارد؛ در تمام رخدادهای سوء آینده مسئول خواهد بود.

دقت شود که حمایت از رفتار نظارتی دولت بر قیمت‌ها به هیچ عنوان به معنای حمایت از اقتصاد ۱۰۰ درصد دولتی و بستن دست و پای بخش خصوصی نیست بلکه این حمایت ناشی از رویکرد منطقی نسبت به قواعد بازار است که در هنگام ورود "طمع" و بلبشو به عرصه قیمت‌گزاری‌ها؛ ورود حکومت و نهادهای نظارتی را طلب می‌کند.

ما البته در این گزارش از بیان نظرات بدبیانه‌تری مثل عامدانه بودن گرانی‌ها و تأثیر فرماندهان فتنه اقتصادی بر تعدادی از نهادهای تصمیم‌گیر دولت! خودداری می‌کنیم و روشنگری پیرامون این قضیه را به لمس شدن یا نشدن سیاست‌های نظارتی دولت بر قیمت‌ها در همه عرصه‌های ضروری وامی‌گذاریم...

***

۱_hamshahrionline.ir/x۶s۳۲

۲_mshrgh.ir/۹۵۶۱۵۶

۳_http://fna.ir/exsn۷k

۴_mshrgh.ir/۱۰۸۴۱۶۰

۵_mshrgh.ir/۱۰۷۴۵۰۴

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 28
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۰۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    21 6
    مملکت را به گل نشانده اند نفوذی ها
    • IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
      11 0
      کاش جوابی برای عمرهای تلف شده داشته باشند مملکت را پیش کش
    • IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
      7 2
      لیبرال های غربگدا اقتصاد کشور و معیشت مردم را نابود کردند و باید از سیاست کناره گیری نمایند.
  • IR ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    17 6
    عامه ملت نااگاهو ساده لوحو زود باور .هرحرفی وهراقدامی ازطرف دولتیها بخاطر ساکت کردن وگول زدن ملت برای انتخابات اینده وساکت کردن مجلس فعلی است .والا هیچ اعتقادی یه اقتصاد مقاومتیو مدیریت جهادی .انقلاب اسلامی و کنترل قیمتها نداشته وندارن.
  • IR ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    8 5
    بابام اینها نمیتونند خشک جمع کنند چطور برای ملت تصمیم میگیرند
  • یه بی سواد IR ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    10 5
    تنها راه نجات مملکت ،از کار انداختن ماشین تولید نقدینگی.این کار رو اگر مرد هستید انجام بدید میبینید چطور به مرور زمان قیمتها فروکش خواهد کرد.جالبه از کسانی که گرانی ها را آورده اند انتظار نظارت بر قیمتها را داریم خخخخخخ
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    9 7
    اصلاح طلبان با موجودیت ایران مشکل دارند. آن ها ایران را گاو شیردهی برای آمریکا و اسراییل می خواهند. و برای این کار از زدن هیچ ضربه ای به ایران خودداری نمیکنند.
  • بی نام IR ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    11 2
    حالا کمی زود است دولت صبر کند سال اینده که گورش را گم کرد انوقت به فکر اصلاح وکنترل قیمتها بیفتد این دولت حقیقتا ناتوان وضعیف است شرم بر این دولت
  • IR ۰۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    10 4
    خاک بر سر هر دوشون.
  • IR ۰۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    10 3
    حسن و اسحاق و عباس و زنگی و.... اینا خودشون اخر فتنه اقتصادی هستند
  • IR ۰۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    9 2
    دوراهی اسکاتلند یا اوین
  • SE ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    14 2
    بعد از 7 سال شب ادرای باید تشکشان رو عوض کنند در آفتاب انداختن جواب نمیدهد
  • محمدبهرامى بلوچ IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    6 2
    دولت اعتقادى نداشت درنظام اقتضادى نظارت كندبرقيمت كاملا درست بوده دراين هفت سال اين براى كشورى است كه توليد و واردات كالا انقدر بالا است مجبورند تجار با سود اندك و تورم صفر وبهره بانكى دودرصد كشوردارد امرارمعاش ميكند نه كه شما نودرصد گمركى وحمايت پرايد قاتل وبه توليدكنندگان داخلى بجاى تسهيلات فقط حرف بهره بانكى چهل درصد .... همه اركانهاى دولت بادولت دارى وحمايت ملت وكار وشغل واقتصادپويا در تضاد است
  • IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    6 2
    باید بهشون بگیم ساعت خواب !بالاخره ازخواب بیدار شدید ولی خیلی دیر ازخواب زمستونی بیدار شدید!چطور شد وجدان درد گرفتید؟!یا اینکه آخرای دولت است امتیازی میخواهید در کارنامه تان داشته باشید؟!براتون متاسفیم که هیچ بفکر قشرضعیف نبودید ودرکشون نکردید-بنده شکر خدا توسیاست نیستم ولی وقتی میرم خرید هم شهرهایم را می بینم چند جفت جوراب جلوشونه برای فروش والتماس میکنه بخرتاصبح خوابم نمی برد خودم را جای این ها میگذارم واشک میریزم..چطور شما هفت سال خوابیدید وبی خیال از مردم عزیزمان!!؟
  • DE ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    4 5
    آیا نتایج تصمیمات نظارتی دولت لمس می‌شود؟ بعله مانند نظارت بر قیمت بنزین . ای کاش یک نظارت روی بنز مینداختند نه بنزین تا قیمت بنز سه برابر بشه ما بتونیم این بنز قراضه مون رو با یه ماشین مدل بالاتر طاق بزنیم.
  • TR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    10 7
    دقیقا بر عکس. وظیفه همه ما حمایت صد درصدی از اقتصاد دولتی است. شما هنوز نفهمیده اید سرمایه داری زمین بازی آمریکا است و نمی توانید آمریکا را در زمین خودش شکست دهید.
  • IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    9 4
    مشکل از ذات خصوصی سازی است و نه شکل خصوصی سازی. گوشت خوک حرام است و بد بودنش به خاطر اینکه خوشمزه درست نشده نیست. برای مثال فرض کنید واقعا خصوصی سازی درست رخ بدهد - مطابق آرزوی شما- و مدیران واقعا کاری و مغزهایی در حد بیل گیتس و استیو جابز هم کنترل این شرکتها را به عهده بگیرند و نفروشند که بروند خارج و یا خصولتی کنند و... اما بعد چه می شود؟ آیا مدیر خصوصی اقدام به مدرنیزاسیون شرکت و اتوامسیون و افزایش بهره وری نخواهد کرد؟ قطعا اینکار را خواهد خواهد کرد و قطعا نسبت به اخراج و تعدیل نیروی انسانی اقدام می کند و تا بتواند از ربات به جای انسان در کارخانه استفاده می کند تا سود خود را حداکثر کند و کیفیت کالا را هم افزایش دهد. اما آن وقت فکر کرده اید با این خیل جمعیتی که بیکار می شوند چه می خواهید بکنید؟ وقتی تعدادی کارخانه با پرسنل اندک و رباتهای زیاد توانستند نیاز بازار را تامین کنند دیگر چه این کارگران بیچاره بیکار شده کجا باید بروند؟ جز همان لشکر بیکاران که مستعد همه نوع شورش و بحران هستند؟ در کشوری مانند ایران با این رقم بیکاری بالا اصلا حرف زدن از خصوصی سازی یک حرام عقلی و شرعی است. حال کارگر بدبخت یا باید بیکار بشود و یا با دستمزدی بسیار پایین کار کند به گونه ای استفاده از او برای سرمایه دار و کارخانه دار ارزانتر از استفاده ربات تمام شود. و این است معنای حقیقی بردگی مدرن و استثمار انسانها. اینکه کارگر چینی بدبخت باید با دستمزد بسیار اندک کار کند و حتی در همان محل کارخانه بخوابد تا مبادا کارخانه دار تصمیم بگیرد به جای او از ربات استفاده کند. این است راز محصولات ارزان چینی و هندی. و سوال دیگر اینکه اگر قیمت کارگر کمتر از قیمت ربات نشد و در نتیجه کارگر اخراج شد و بیکار شد، این جماعت بیکار شده با کدام درآمد قرار است محصولات همان کارخانه ها و رباتها را بخرد و مصرف کند؟ نتیچه می شود این همان محصولات روی دست کارخانه دار و رباتهایش می ماند و در نتیجه رکود رخ می دهد و همان کارخانه های مدرن شده هم یکی پس از دیگری ورشکست می شوند و همان پرسنل اندکشان هم بیکار می شوند! و این است راز بحران بزرگ اقتصادی فعلی در جهان سرمایه داری. و بحران شنبه های فرانسه و وال استریت. آن وقت سرمایه داری چه راه حلی برای این بحران دارد؟ عملا هیچ ....
  • عبدالله مومن IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    10 1
    با روحانی تا قحطی مصنوعی
  • IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    6 2
    بعد از مرگ سهراب و نوشدارو . بازارها اگر نظارت و مدیریت روشون بود که اینجور قیمتها لحظه ای و لجام گسیخته سر بفلک نمیزد و هر کی هر قیمتی عشقشه بگه . همه مردم میگن اقتصاد رها شده بحال خودش
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    4 4
    آقای جهانگیری لطفا به بازار آهن آلات سری بزنید به چه مجوزی میلگرد بعد از عید به تدریج کیلویی 2500 تومان و در طول 6 ماه حدود کیلویی 4000 تومان گران شده در حالی که همش تولید داخل است.
  • سعید IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    5 5
    شما قیمت بازار موبایل رو نگاه کن که چه جوری هر روز 400 هزار تومان دارن روی قیمتا میکشن..چرا نظارت نمیکنن؟! چون زیر مجموعه های دولت خودشون بزرگترین وارد کننده های گوشین و با دلار ارزون ثبت سفارش کردن حالا یا عرضه نمیکنن یا دونه دونه میفروشن تا با دلار 21 تومنی بفروشن
  • FR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    10 1
    اي كاسبان تحريم حالا فهميديت چرا دكتر محمود احمدي نژاد جهانگير نالايق را با .... اخراج كرد !
  • محمد IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    1 0
    برید در خونتون بازی کنید. پرروا
  • کارشناس IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    3 0
    زمانش رسیده است تا بار دیگر مافیای صنعت خودرو با نخریدن خودرو تحریم شوند
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    1 0
    دولتی که هفت سال اعتماد عمومی را از خود سلب کرد در این چند ماه چکار می تواند بکند این یک دورغ است به اندازه دو دور کار این دولت
  • IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
    9 0
    اگه همه مردم از اول میدونستن که کار نظارت بر بازار و قیمتها و تولیدات کارخانه ها وظیفه بازرسان وزارت صنعت معدن و تجارتی است که دربست در اختیار کابینه دولت روحانی قرار دارد کار به اینجا و سال هفتم دولت نمیرسید ! باید قبول کنیم که روزنامه های زنجیره ای و انبوه رسانه های اصلاح طلبان به عنوان قلم الدوله ذهن برخی مردم را آنقدر خراب کرده بودند که خیال می کردند باید از حوزه علمیه قم بیایند و به بازار نظارت کنند و در اختیار دولت روحانی قرار ندارد ! ای کاش همه مردم می دانستند که این دولت آخر اختیارات است و فوق العاده اختیار دارد ولی دریغ از همت ! بیچاره ها تقصیری هم ندارند خانه سالمندان است نه هیئت دولت !
    • SE ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۰
      3 2
      عزیزم مردم نادان نیستند فقط خود را به آن راه می زنند. مردم اقتصاد بهانه ای برایش بیش نیست و خواسته ای جز بی حجابی و کنسرت و رقاصی و آزادی جنسی ندارند. والا به روحانی رای نمی دادند.
  • IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
    1 0
    با دست ها و فکرهای کثیف می شود کار تمیز انجام داد برای بقای خود نه رفاه و آسایش مردم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس