کد خبر 1087256
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۴
اخذ مالیات از خانه‌های خالی به کجا رسید؟

افزایشی شدن قیمت مسکن باعث شد طرح دریافت مالیات از خانه‌های خالی با روند تندتری در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش مشرق، افزایش قیمت مسکن در ماه‌های اخیر به حدی سرعت گرفت که باعث شد دولت تصمیماتی برای کنترل بازار مسکن اتخاذ کند.

یکی از این تصمیمات برای کنترل بازار سرعت بخشیدن به اجرای طرح اخذ مالیات از خانه‌های خالی است که سال‌ها بلاتکلیف مانده است.

این قانون در تیرماه سال ۹۴ تصویب شد و قرار بود با راه اندازی «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» طی ۶ ماه از سوی وزارت راه و شهرسازی اجرایی شود، اما به دلایل مختلف این طرح تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.
 

بیشتر بخوانید

۵ سال پس انداز برای خرید خانه در تهران

به گفته مسئولین این قانون می‌تواند مشوقی برای ورود خانه‌های خالی به بازار اجاره شود و تا حدی تقاضا در بازار را متعادل سازد.

بالغ بر ۲ میلیون واحد مسکونی بدون استفاده در کشور وجود دارد که اگر این واحدها در بازار عرضه شود می‌تواند گشایشی در زندگی مردم و کسب و کارها ایجاد کند.

این طور که محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی گفته است اخیراً بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی سامانه اسکان و املاک آماده شده و قرار است در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.

براساس قانون مالیات‌های مستقیم وزارت راه و شهرسازی مکلف به ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان در کشور است تا سازمان امور مالیاتی از این سامانه برای شناسایی خانه‌های خالی و دریافت مالیات استفاده کند.

شناسایی خانه‌های خالی از طریق «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» که بهمن ماه ۹۸ رونمایی شد صورت می‌گیرد به طوریکه ابتدا با دریافت آمار از شهرداری، ثبت اسناد و شرکت‌های آب و برق تعداد واحدهای یک فرد مشخص می‌شود سپس براساس تاریخ صدور پروانه ساختمانی و پایان کار که در سیستم شهرداری ثبت شده، املاک به دسته‌های استیجاری، ملکی و خالی تقسیم می‌گردد.


با توجه به این که اطلاعات ملکی افراد در سامانه ثبت شده، در صورتی که خانه‌های دوم به بالای یک فرد به صورت استیجاری ثبت نشود به عنوان خانه خالی در نظر گرفته می‌شود و مشمول دریافت مالیات است.

علیزاده می‌گوید این سامانه بر اساس دیتاها و اطلاعاتی که در آن قرار داده شده، به شناسایی خانه‌های خالی از سکنه می‌پردازد و بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، در صورتی که واحد مسکونی بیش از یک سال خالی از سکنه باشد، مشمول این مالیات قرار می‌گیرد.

به موجب قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات خانه‌های خالی معادل ۲۰ درصد مالیات بر اجاره است و به خانه‌های با متراژ ۱۵۰ متر به بالا تعلق می‌گیرد.

وزیر راه و شهرسازی نیز درمورد زمان اجرای طرح دریافت مالیات از خانه‌های خالی گفت: بسیار خوش‌بین هستیم که در همین تابستان برگه‌های مالیاتی برای کسانی که خانه‌های خالی دارند، صادر شود.

اسلامی تاکید کرد خانه‌های خالی متعلق به هر فردی که باشد سرمایه ملی محسوب می‌شود.

البته این طرح موافقان و مخالفان بسیاری دارد که طرح را در زمینه موثر بودن در کنترل بازار مسکن مورد نقد و بررسی قرار داده اند.

همایون دارابی در گفت‌وگو با میزان در خصوص اخذ مالیات از خانه‌های خالی گفت: طرح دریافت مالیات از خانه‌های خالی طرح قابل اجرایی به نظر نمی‌رسد.

کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: آمارهایی که از تعداد ۲ تا ۳ میلیونی خانه‌های خالی منتشر می‌شود عملا از منابع رسمی اعلام نمی‌شود و با وجود کمبود شدید مسکن در کشور تعداد خانه‌های خالی نیز کفاف نیاز بازار را نمی‌دهد.

وی افزود: به طور کلی اخذ مالیات از خانه‌های خالی نمی‌تواند به طور محسوس بر بازار مسکن تاثیرگذار باشد؛ دررابطه با تاثیر این طرح بر بازار بورس نیز نمی‌توان دریافت مالیات از خانه‌های خالی را موثر دانست.


دارابی در مورد راهکارهای موثر در رفع مشکلات بخش مسکن گفت: در شرایط فعلی اجرای فاز دوم مسکن مهر، جهش تولید مسکن و کمک تسهیلات به خانواده‌ها می تواند در تامین مسکن به خانوار تاثیر مثبت داشته باشد.

کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: آمارهایی که در مورد پایان کارها و پروانه‌های ساخت منتشر می‌شود نشان می‌دهد در بخش مسکن شدیدا با مشکلات تورمی روبرو هستیم چرا که هزینه ساخت و هزینه زمین به خاطر محدودیت‌ها در پهنه بندی و نبود تراکم کافی به شدت در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: هزینه‌های یک پروژه عادی در بخش مسکن بسیار بالا رفته است و عملا بازار مسکن از بازار سرمایه گذاری خرد فاصله گرفته است.

منبع: میزان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    2 0
    کارشناس بازار سرمایه غلط زیادی میکنه حداقل تاثیر جلوگیری از افزایش قیمت شدید و بدون دلیل هستش !!!
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    2 2
    زمین هم ملکه اما طلای واقعی . نفس زمین خالی بودنشه پس هیچوقت نمیشه ازش بخاطر خالی بودن مالیات گرفت . رشد قیمتیش هم چندین برابر آپارتمانه . نه زلزله کاری بهش میکنه نه سیل نه جنگ ، از عهد باستان تا بحال هم بهترین سرمایه زندگی هر انسانیه
  • مهرناز IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    2 0
    نگوئید خانه های خالی " بگوئید مجتمع هائی انچنانی که با وام دولتی ساخته شد " اما فروخته نشدچرا؟ اینهم نوعی پولشوئی است " عده ای ثروت هائی که از قاچاق کالا و همان دلارهای 4200 تومانی که گرفتند " راه انداختند " تا هم از توبره بخورند " هم از اخور. وقتی داستان به چنین افرادی می رسد " قوانین کشور " گیج می شود.
  • صدای حق IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    0 2
    این روش راهکار مناسبی نیست . در همین خبر چند نوع سیگنال متناقض وجود دارد. اولا اینکه چرا با بیان کمبود مسکن، به تنش و تورم در بازار مسکن دامن زده شد. زیرا همه می دانند، اظهارات آماری و حتی تایید و افشای بعضی حقایق، باعث تحکیم و تقویت روند گرانی می گردد. ثانیا از کجا معلوم همچو داستان ارزش افزوده طلا که فروشندگان طلا آن را از مردم اخذ می کننذ، صاحبان خانه های اجاره ای و فروشندگان خانه های خالی برای جبران این مالیات های پرداختی پوست مستاجر و خریدار خانه را نکنند. باید برای شکستن دست گران فروش و محتکران زالو صفت اقدامات تنبیهی سخت گیرانه ای در نظر گرفت.
  • IR ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۴
    0 0
    موافقم که ماده ۵۴ مکرر ق.م.م تاثیر عکس دارد آقای مثلا کارشناس آنهم به دلیل اینکه سوداگران دولتی و مجلسی و باندهای مربوطه قانونی مضحک با نرخی مسخره برای توهین به مردم تصویب کرده اند.اما اگر ۲۰ درصد ارزش روز ملک را مالیات برخانه های خالی و ۱۰۰ درصد تفاوت بهای تمام شده و ارزش روز ملک در هرسال را مالیات عایدی سرمایه قرار دهند با نرخ افزایشی بدون اعتبار و بصورت تعهدی و در سال دوم ۱۲۰ درصد و از سال سوم ۱۵۰ درصد مابه التفاوت را مالیات عایدی سرمایه در هربازاری اعم از مسکن ،زمین ،خودرو،سکه،ارزو... بدون تعدیل در هر مرحله در نظام مالیاتی وضع کنند خواهی دید امثال شما سوداگران که نان در خون مردم فرو می برید چگونه به غلط کردن می افتید.
  • هشدار IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
    0 0
    ایا سازمان های اطلاعاتی کشور متوجه شده اند این همه گرانی مسکن و میوه و خوراکی همزمان با فعالیت محلس انقلابی که امید ملت هست ایجاد شده ایا از قبل نمی تواند اینها برنامه ریزی کرده باشند تمام مسببین گرانی باید به دار کجازات اویزان شوند
  • محمد IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
    0 0
    پس چرا مسئولین مالیات بر عایدی را که رهبر دستورش را برای بودجه ۹۹داد اجرا نکردن هنوز و ۲۵درصد مالیات برای احتکار مسکن توسط دلالان رقم بسیار ناچیزی است چرا ۷۰یا۸۰درصدش مالیات برای احتکار چند ماهه نمیگیرندکه دست دلالان از بازار کوتاه شود
  • علیرضا RU ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
    0 0
    بازدارنده ترین راهکار حل بحران مسکن حمایت و تقویت ارزش پول ملی توسط دولت و مردم ودوم مالیات بر خریدوفروش مسکن در طی یکسال از خانه های است که توسط افراد غیر سازنده ساختمان دربازار ارائه میشود
  • امیر IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
    0 0
    اگر منازل شخصی چند طبقه که فقط از یک طبقه ان استفاده میشود را به اپارتمانها اضافه کنید خانه های خالی خیلی ببشتر میشود محدود کردن مالکیت به چند خانه یا زمین در کنار مالیات یکی از بهترین راهها است برای برقراری عدالت در مسکن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس