صنعت قطعه‌سازی

بررسی‌ها نشانگر ابعاد فعالیت‌های گسترده و مفسده‌آمیز این گروه در حوزه تأمین قطعات خودرو و تلاش آن‌ها در ترک تشریفات قانونی با توسل به ایجاد شبکه ارتشاء در سازمان‌های مختلف دولتی است.

سرویس اقتصادی مشرق- صنعت خودروسازی به عنوان دومین صنعت بزرگ کشور بعد از صنعت نفت، نقش بزرگی در اشتغال، تولید ناخالص ملی و کارآمدی اقتصادی و صنعتی کشور ایفا می‌کند.

صنعت خودروسازی در زنجیره تأمین و تولید قطعات، ۶۰ صنعت دیگر را در بر گرفته و به صورت مستقیم ۵۵۰ هزار تا ۶۰۰ هزار شغل و به صورت غیرمستقیم نیز برای حدود یک میلیون نفر ایجاد اشتغال می‌نماید و حتی بر صنایع سنگین کشور نیز تاثیرگذار می‌باشد به طوری که حدود ۶۰ درصد از ورق‌های فولادی تولیدشده و حدود ۸۰ درصد از ورق‌های آلومینیومی تولیدشده در کشور نیز در صنعت خودرو مصرف می‌گردد.

گردش مالی در حوزه صنعت خودرو بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد.

متاسفانه علی‌رغم پیشرفت در صنایع پیچیده‌تر و حساس‌تری مانند  نانوفناوری، هسته‌ای، موشکی و نظامی و... صنعت خودرو به دلیل سیاست‌های غلط دولت و وجود مافیای متعدد، رضایت و انتظار مردم و نظام اسلامی را به دست نیاورده است.

شرکت‌های تودرتوی مافیای قطعات خودرو

یکی از مافیاهای قدرتمند این صنعت، گروهی از شرکت‌های تودرتو و وابسته به یک مدیریت واحد هستند که بیشتر در بازار قطعات و لوازم‌یدکی خودرو فعالیت دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد این گروه پرنفوذ در سال‌های اخیر اقدام به تحصیل مال نامشروع از طریق قاچاق سازمان‌یافته لوازم‌یدکی خودرو و شبکه ارتشا در گمرکات کشور نموده است.

این گروه از شرکت‌ها سهم بالایی در تأمین قطعات شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا دارند و سالانه بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به این دو شرکت خودروساز، قطعه می‌فروشند.

طی رصد اطلاعاتی صورت گرفته مشخص شد مدیریت واحد این شرکت‌ها با تشکیل شبکه فساد اقدام به قاچاق سازمان‌یافته و تحصیل مال نامشروع می‌نماید.

 این شرکت‌ها به عنوان تأمین قطعات خودرو در چند کارخانه تولیدی، عملیات ریخته‌گری و تراشکاری به منظور تولید کلاچ، میل‌لنگ و سایر قطعاتی که نیاز به کارهای ریخته‌گری دارند انجام می‌دهند ولی قطعات خودرویی مربوط سیستم مدیریت موتور (EMS) مانند سنسورها، عملگرها و واحد کنترل الکترونیکی (ECU) و... را از کشورهای کره، چین، آلمان و... وارد می‌کنند.

این گروه، به منظور کسب حداکثر سود ممکن در واردات این قطعات از شگردهای مختلف مانند جعل اسناد گمرکی، اظهار خلاف و... استفاده می‌نماید.

خلاصه اتهامات و مستندات احصا شده مطابق شکل ذیل می‌باشد:

بررسی‌ها نشانگر ابعاد فعالیت‌های گسترده و مفسده‌آمیز این گروه در حوزه تأمین قطعات خودرو و تلاش آن‌ها در ترک تشریفات قانونی با توسل به ایجاد شبکه ارتشاء در سازمان‌های مختلف به‌ویژه گمرکات، بانک‌های عامل کشور و اعمال نفوذ بعضی از مدیران صاحب نفوذ در دولت است.

همچنین از ابعاد گسترده مفاسد آن‌ها در حوزه‌های مختلف و آلوده‌سازی مدیران و... به‌ویژه ایجاد شبکه قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای، نباید چشم‌پوشی کرد. مدیران این گروه نفوذ زیادی در اقشار مختلف سیاسی، فرهنگی، مذهبی و ... دارند که با سوء استفاده از این ارتباطات و نفوذ در مواقع مختلف، اقدام به فعالیت‌های غیرقانونی و مجرمانه خود می‌کنند.

امید می‌رود قوه قضائیه با رسیدگی به پرونده قطور تخلفات این گروه، گام مهمی در راستای رفع مافیاهای حاکم بر صنعت خودروی کشور بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۱
    6 1
    یک سر این شبکه در تبریز,تحت عنوان شرکت آهنگری و با پوشش شرکت خارجی با نام اشتالزی فعال است که بخشی از فساد آن اخیرا در ارتباط با مدیر عامل سابق ایرانخودرو کشف ودر قوه قضاییه پیگیری شده, اما بخش اعظم فساد آن کماکان پوشیده است.
  • نادر IR ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    7 0
    چرا باید دو تریلی لنت ترمز خودرو های سبک و سنگین توسط یک نفر خریداری و انبار شود بعد شروع به قیمت سازی در بازار کند این تقصیر برجام است یا آمریکا؟ ! این به هم ریختگی نظام توزیع است مورد بالا را من خودم در همسایگیم مشاهده کرده ام وحشتی است از نمونه خروار
  • IR ۰۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    1 0
    رنگ از چهره رشوه خورها رفته . فهمیدن که کسانی فهمیدن . الان که بگن شما به جرم ارتشا و جعل سند بازداشتید . باور کنید چند جا اینگونه تحقیق بشه و حتی از مردم کمک بخواهید بزودی خدای ناکرده صف کوچکی شکل میگیره و یک پاکسازی از آدمائی که یک شبه ماشین دار( از نوع خارجی) و خونه دار شدند و حتی از بیچارگانی که کارشون بدست اونها افتاده بود پول سُربیدّن را شاهد باشیم . و یک کیفی بکنیم که حسابی حالمون گرفته بود تو این نظام جمهوری اسلامی حاصل خون شهدا و مقاومت این مردم عزیز میشنیدی فلان شخص پول گرفته یا میخواد تا کار را راه بندازه کسی را نداری بگی کمتر بگیره آخه ندارم اگرم ندم حقم ضایع میشه منو میگی عصبانی ودر حال فریاد زدن که بچم بچم . هان . پاشو بابا . مثل اینه داری خواب بد میدیدی . پاشو بابا چته . هیچی بابا کاش زودتر
  • IR ۰۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    8 0
    مشرق از مافیای کروز هم بگو مافیای کثیف بهزادنبوی و نوچه هاش
    • قریشی IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
      3 0
      شرکت کروز جزو دانه درشت های فساد در بخش خودروسازی ایران است
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    0 1
    این مقاله هم دارد تلاش می کند تا کارکنان فاسد دولت را تبرئه کند وگناه را به گردن بخش خصوصی بیاندازد .در همه فساد ها اینگونه عمل شد .وحال آنکه مرکز تولید و آلوده کننده اصلی همین مدیران دولتی هستند وباید شدیدا مجازات شوند
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    1 0
    این گروه این گروه این گروه این ادمها اسم ندارند
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
    1 0
    خوب شما که خبر دارید چرا اقدامی نمی کنید. پول آلوده صنعت خودرو خیلی ها را آلوده کرده دیگر پی گیری تخلف نمی توانند بکنند. فاسد فساد را نمی تواند بردارد
  • IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
    2 0
    هرجا انحصار هست.فساد می درخشد!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس