به گزارش مشرق، ویروس کرونا در آمریکا تاکنون جان بیش از ۱۳۰ هزار نفر را گرفته و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را مبتلا کرده است.
شیوع ویروس کووید ۱۹ که در ابتدا از سوی «دونالد ترامپ»، مورد بی توجهی قرار گرفت، با گذشت چند ماه، آمریکا را در صدر جدول جهانی کشورهای کرونا زده قرار داد به طوری که انتقادهای بسیاری را به سوء مدیریت این بحران وارد کرده است.
بیشتر بخوانید:
فوت شدگان جهانی کرونا به بیش از ۵۱۶ هزار نفر رسیدند
جامعه سیاهان و اقلیتها در آمریکا که همواره با نابرابریهای اجتماعی و تبعیض نژادی رو به رو بودند، در بحران کرونا بیش از هر زمان دیگری با معضلات اجتماعی روبرو شدند.
شمار قربانیان و مبتلایان ناشی از کرونا در جامعه سیاهان و اقلیتهای آمریکا به طور بی سابقه ای از دیگر اقشار بیشتر است.
نابرابریهای شدید در نتیجه شیوع کرونا در جمعیت بومیان آمریکا نیز وجود دارد، با این وجود دادهها در خصوص میزان مرگ و میر در میان این گروه هنوز کامل نیست.
میزان مرگ و میر در میان سیاه پوستان ۵۵ تا ۶۴ ساله آمریکایی بیشتر از شهروندان سفید پوست ۶۵ تا ۷۴ سال گزارش شده است.
در میان افراد ۴۵ تا ۵۴ ساله میزان مرگ و میر شهروندان سیاه پوست و اسپانیایی تبار بر اثر کرونا حداقل ۶ برابر بیشتر از سفید پوستان است.
کرونا مناطقی را که جمعیت سیاهان و اسپانیایی تبارها در آنجا زندگی میکنند نسبت به سایر مناطق بیشتر تحت تاثیر قرار داده است.
شهروندان سیاه پوست و اسپانیایی تبار در صورت ابتلا به ویروس کرونا بیش از سایر گروهها آسیب پذیر هستند چرا که دسترسی آنها به مراقبتهای پزشکی و ابتلای آنها به بیماریهایی مانند فشار خون بالا، چاقی، دیابت و بیماریهای ریوی، بیشتر است.
نکته دیگر آن است که شهروندان سیاه پوست و اقلیتها در آمریکا اغلب به دلیل توان مالی کم و درآمد پایین در حاشیه شهرها زندگی میکنند.
در حالی که در ماههای نخست شیوع ویروس کرونا، این تفکر وجود داشت که شیوع کرونا در مناطق روستایی و حاشیه کمتر است، اما افزایش شمار ابتلا و مرگ و میر نشان از تبدیل شدن این مناطق به کانون شیوع است.
به گزارش پایگاه fastcompany، در میان ۲۵ منطقهای که طی ۲ هفته گذشته در آمریکا به کانون شیوع کرونا تبدیل شدند، ۱۸ مورد از آنها در مناطق حاشیه ای بودند.
ایالتهای آرکانزاس، کارولینای شمالی و تگزاس در اواسط ماه اخیر میلادی، رکورد ابتلا به کرونا را شکستند.
شمار تلفات روزانه بر اثر کرونا در ایالت جورجیا نیز در مقایسه با ۳ هفته گذشته، ۳۵ درصد افزایش داشته است.
با توجه به آنکه در مناطق روستایی و حاشیه نشین آمریکا جمعیت افراد مسن بیشتر بوده و شرایط بهداشتی نامناسب است، خطر ابتلا به کرونا افزایش مییابد.
همچنین دسترسی کمتر به مراقبتهای بهداشتی بدین معناست که افراد باید بیشتر در انتظار دریافت کمکهای پزشکی بمانند و همین امر می تواند بیماری را تشدید کند.