به گزارش مشرق، «رسول سنائی راد» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
حقوق بشر یکی از ابزارهای سیاسی دولتهای غربی برای فشار بر رقبا و دولتهای مستقلی است که نمیخواهند دنبالهرو بوده یا باج داده و تحت سلطه غرب باشند، جالبتر اینکه ملاکهای تعیینحقوق بشر و همچنین نقض آن هم کاملاً منطبق بر ارزشها و منافع غرب بوده و خودشان داوری و قضاوت را نیز برعهده گرفته و از این رو با سهولت و راحتی تمام میتوانند دیگران را به نقض حقوق بشر متهم و در راستای اهداف و منافع خود تحت فشار قرار دهند. با چنین رویهای است که مظلومان فلسطینی برای هرگونه اقدام نسبت به آزادسازی سرزمینهای اشغالی خود از دست صهیونیستها و حتی دفاع از خود در برابر جنایتکاران صهیونیست، متهم به نقض حقوقبشر میشوند، اما هیچگاه تروریستهای صهیونیست بهصورت جدی برای جنایتهای وحشتناک خود با سؤال و مؤاخذه ازسوی مدعیان حقوق بشر مواجه نبودهاند. یکی از دولتهای غربی مدعی حقوق، امریکا است که دولتمردان آن با وقاحت تمام دم از حقوق بشر زده و نهتنها حامی اصلی رژیم صهیونیستی و متجاوزان علیه مردم مظلوم یمن هستند و تروریستهای تکفیری داعش را پدید آورده و برای جنایت در کشورهای سوریه و عراق به شکل نیابتی بهکار گرفتهاند، بلکه خود در طول تاریخ امریکا پرونده سیاهی از جنایت علیه بشریت و نقض مسلم حقوق بشر دارند که موارد ذیل نمونههای بارز آن است.
بیشتر بخوانید:
۱۲ تیر رسوایی تاریخی حقوق بشر امریکایی
۱- قتلعام و کوچ دادن ساکنان بومی سرزمینهایی که امریکای امروز را تشکیل میدهد، آن هم به بیرحمانهترین وجه ممکن و به شکل کشتار دستهجمعی و نسلکشی که نهتنها نقض حقوق بشر محسوب میشد بلکه مصداق اتم جنایت علیه بشریت بوده و براساس این جنایت برای خود کشور تشکیل داده و در ادامه نیز از هیچ ظلم و ستمی علیه سرخپوستان بومی فروگذار نبودهاند.
۲- استفاده از سیاهپوستان به عنوان برده برای آبادی مزارع و کشتزارها و مراکز تولیدی خود و سپس در حاشیه قراردادن آنها و اعمال تبعیضنژادی و آپارتاید وحشتناک که پدیدهای، چون لینچ کردن یا اعدام غیرقانونی سیاهپوستان توسط گروههای سفیدپوست کوکلوس کلان به صورت وحشیانه و تروریستی، تنها در پیوند با زمینههایی، چون جامعه نژاد پرست امریکایی قابل فهم است.
۳- حمایت آشکار از رژیمهای دیکتاتوری و برآمده از کودتاها و اقدامات تروریستی مثل پهلوی در ایران، پینوشه در شیلی و صهیونیزم در فلسطین اشغالی که در عین جنایت و خونریزی از پشتیبانی همهجانبه کاخ سفید برخوردار بودهاند.
۴- استفاده از زور نظامی و اقدامات تروریستی برای پیشبرد اهداف خود و در هم شکستن هرگونه مقاومت در کشورها در برابر سلطهجویی کاخ سفید که به راه انداختن دهها جنگ و اشغال مستقیم بسیاری از کشورها مثل کره، ویتنام، کامبوج، افغانستان و عراق و... نمونههای معاصر و به یادماندنی این اقدامات جنگطلبانه و جنایتکارانه امریکا به حساب میآید.
۵- استفاده از تروریسم و گروههای جنایتکار برای مقابله با کشورهای رقیب و مخالف که نمونه نزدیک آن بهرهگیری از القاعده در برابر شوروی سابق و بهکارگیری داعش در کشورهای سوریه و عراق میباشد.
۶- سرکوب خشن و وحشیانه هرگونه جریان و نیروی مخالف و معترض داخلی که تنها مروز آنچه این روزها در عرصه داخلی امریکا میگذارد، این مورد را بینیاز از هرگونه توضیح میسازد.
۷- تحقیر و اهانت به اقلیتهای قومی، مذهبی، نژادی و مهاجرین به امریکا و اعمال سختگیریهای زجرآور که نمونه اخیر آن به قفس انداختن کودکان مهاجرین امریکای لاتین و یا بازداشت و نگهداری مهاجران در فضای بدون سقف است که اعتراض برخی محافل رسانهای داخلی امریکا را نیز برانگیخت.
۸- تأمین سلاح و ابزار سرکوب بدون نگاه به کاربری آن درعین اطلاع از چگونگی آن که نمونه فعلیاش تأمین تسلیحات رژیم صهیونیستی و آلسعود برای کشتار مظلومان فلسطینی و یمنی است که برخلاف اعتراضات چندباره محافل حقوقی به صورت مداوم انجام میدهد.
با نگاه به موارد فوق ادعای حقوق بشر ازسوی امریکا که دارای پروندهای سیاه از نقض همهجانبه و دائمی حقوق بشر در داخل و خارج آن کشور است نه تراژدی بلکه یک کمدی مبتذل است که تنها امثال ترامپ میتوانند مدعی آن باشند.