به گزارش مشرق، مسعود مردانی، فوق تخصص بیماریهای عفون در پاسخ به این پرسش که «ناقلان بدون علامت چه کسانی هستند؟»، اظهار داشت: افرادی هستند که در ترشحات دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی خود عامل ویروس هستند اما علائم بالینی ندارند و این افراد در یک آزمایش معمولی که به صورت روتین انجام میشود و در PCR، به وجود ویروس در دستگاه تنفسی پی میبرند.
وی با بیان اینکه این افراد از نظر اپیدمیولوژی و انتقال بیماری خیلی مهم هستند، افزود: به دلیل اینکه این افراد به مدت حداقل 14 روز میتوانند این ویروس را به دیگران منتقل کنند؛ در نتیجه ناقلان بدون علامت را باید جداسازی کنیم و بگوییم در خانه به مدت دو هفته استراحت کنند، دستان خود را مرتب بشویند و از ماسک و دستکش استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
فوق تخصص بیماریهای عفونی تصریح کرد: متأسفانه در ایران تعداد زیادی از این افراد به خانه میروند و مدت 14 روز فکر میکنند باید با اعضای دیگر خانواده ارتباط داشته باشند و در این شرایط همه اعضای خانواده را به ویروس آلوده میکنند.
مردانی متذکر شد: ناقلان بدون علامت در همه دنیا وجود دارند و مختص ایران نیست؛ اینکه ما بیاییم تمام مردم را اسکرین کنیم تا ناقلان بدون علامت را شناسایی کنیم، صرفه اقتصادی ندارد؛ بلکه ما به افراد جامعه خود مراقبتی را توصیه میکنیم.
وی تأکید کرد: به همه افراد میگوییم شما فکر کنید فردی که در مترو اتوبوس قرار دارد ممکن است ناقل ویروس باشد؛ در نتیجه باید از ماسک استفاده کنیم، اگر به سطوح مختلف دست زدیم دستمان را با آب و صابون بشوییم و اگر امکان داشت در مترو فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم.
فوق تخصص بیماریهای عفونی ابراز داشت: اگر هر فردی این سه کار مهم را انجام دهد، هیچ مشکلی پیدا نخواهد کرد اما بر عکس اگر این موارد مهم را رعایت نکند و بیان کند چون دولت همه ناقلان را شناسایی نمیکند من نیز این مسائل را رعایت نمیکنم، دچار این بیماری خواهد شد.