به گزارش مشرق، قرارداد تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی با هدف افزایش ظرفیت تولید روزانه میدان به ۳۲۰ هزار بشکه نفت خام طی ۳۰ ماه و در سقف مبلغ قراردادی به ارزش ۹۶۱ میلیون دلار و ۱۱۸۳ میلیارد تومان، صبح امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر) با حضور وزیر نفت، میان تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و حمیدرضا مسعودی، مدیرعامل پتروپارس بهعنوان پیمانکار عمومی (GC) طرح امضا شد.
شرح کار این قرارداد شامل حفاری ۳۵ حلقه چاه، نصب ۵۰ عدد پمپ درونچاهی (ESP)، تکمیل هشت عدد چندراهه، تکمیل دو مجتمع تفکیک میانی، احداث ۳۲۸ کیلومتر خط لوله جریانی، ۴۵ کیلومتر خط لوله ارتباطی و ۶۵ کیلومتر خط لوله ارسال گاز و نفت خام از واحد فرآورش و بهرهبرداری مرکزی به تلمبهخانه غرب کارون و انجیال ۳۲۰۰ است.
بیشتر بخوانید:
دو طرف همچنین قرارداد حدود ۳۰۰ میلیون دلاری احداث کارخانه فرآورش مرکزی (با ظرفیت فرآورش روزانه ۳۲۰ هزار بشکه) را امضا کردند؛ این واحد بزرگترین واحد فرآورشی نفت و گاز کشور است که مقرر شده طی مدت ۳۰ ماه ساخته شود.
واحد بهرهبرداری و نمکزدایی غرب کارون و واحد فرآورش سیار، ظرفیتهای فعلی برای فرآورش نفت آزادگان به شمار میروند که با توجه به برنامهریزی انجامشده برای افزایش ظرفیت تولید این میدان نفتی، واحد فرآورش (CTEP) تکمیل خواهد شد تا در آینده نیز روند فرآورش نفت میدان بدون خلل ادامه یابد.
به این ترتیب، ارزش مجموع قراردادهایی که امروز میان متن و پتروپارس امضا شد ۱۲۶۱ میلیون دلار و ۱۱۸۳ میلیارد تومان است و با تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی و تکمیل همزمان واحد فرآورش مرکزی، در این مرحله توسعه میدان با حفاری ۲۰۶ حلقه چاه با ظرفیت تولید روزانه ۳۲۰ هزار بشکه نفت خام و ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به پایان خواهد رسید.
براساس این گزارش، توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی که در منطقه غرب کارون، در مجاورت مرز عراق و در حدود ۸۰ کیلومتری غرب اهواز واقع شده است، از سال ۹۳ و پس از آنکه شرکت ملی نفت ایران، پیمانکار چینی این میدان را در واکنش به بیعملی و تعللهای فراوان خلع ید کرد شتاب گرفت، بهطوری که امروز ظرفیت تولید روزانه نفت این میدان مشترک به حدود ۱۴۰ هزار بشکه رسیده است؛ ظرفیتی که در سال ۹۲ از ۴۵ هزار بشکه تجاوز نمیکرد. در تشریح فعالیتهای انجامشده در توسعه آزادگان جنوبی تاکنون میتوان به حفاری ۱۷۱ حلقه چاه و احداث دو مجموعه تفکیکگر، ۲۵۷ کیلومتر خط لوله جریانی، ۹۰ کیلومتر خط لوله انتقال و ۲۳ کیلومتر خط لوله ارتباطی اشاره کرد.
افزون بر اتکا به توان و تخصص داخلی و افزایش ظرفیت تولید، دستاوردهایی مانند اجرای پروژه استقرار واحد فرآورش سیار (Skid Mounted) ۵۰ هزار بشکهای در شرایط سخت تحریم، توجه به الزامات زیستمحیطی (ظرفیتسازی تولید همزمان با آبگیری حداکثری هورالعظیم) و توجه به توسعه فناورانه و همکاری صنعت و دانشگاه (همکاری با انستیتو نفت دانشگاه تهران و ثبت نتایج امیدوارکننده در مسیر افزایش ضریب بازیافت) را میتوان از دیگر اقدامها و رویکردهای اتخاذشده در این میدان در سالهای اخیر به شمار آورد.