به گزارش مشرق، در نهمین روز پیاپی از تظاهراتهای گسترده در بولیوی در اعتراض به تعویق انتخابات ریاستجمهوری برای دومین بار به بهانه شیوع ویروس کرونا، هزاران نفر از بومیان و کارگران معادن و دیگر اقشار این کشور آمریکای جنوبی در شهرهای مهم با برگزاری تظاهرات خواستار برگزاری انتخابات و برکناری رئیسجمهور موقت این کشور شدند که از طریق کودتا روی کار آمده است.
ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی، هزاران نفر از مردم بومی، کارگران و دیگر اقشار کشور «بولیوی» با سردادن شعارهایی علیه دولت موقت این کشور، خواستار برگزاری انتخابات شدند.
اعتراضات در بولیوی بعد از آن آغاز شد که دولت موقت این کشور که از طریق کودتای تحت حمایت آمریکا روی کار آمده بود، برای دومین بار انتخابات را در این کشور به تعویق انداخت.
معترضان که اکثراً از هواداران «اوو مورالس» رئیسجمهور پیشین این کشور هستند که طی کودتایی سال گذشته مجبور به کنارهگیری از قدرت شد، در شعارهای خود نه تنها خواستار برگزاری انتخابات شدند بلکه خواستار برکناری «جینین آنز» رئیسجمهور بولیوی شدند.
اعتراضات در شهرهای مختلف بولیوی از جمله «ال آلتو» و «لاپاز» پایتخت بولیوی و دیگر شهرهای این کشور برگزار شد و معترضان از کیسههای ماسه، تختههای چوبی و لاستیکهای در حال سوختن برای ایجاد موانع در بزرگراههای اصلی استفاده کردند.
گزارشها حاکی از آن است که در نهمین روز از اعتراضات بولیوی، جنبشهای اجتماعی در تمامی بخشهای این کشور ایجاد راهبندان کردند و این جنبشهای اجتماعی در شهر آل آلتو، در صدد برگزاری گردهماییهای گستردهای برای تصمیمگیری در خصوص راهبردی که باید در پیش بگیرند، میباشند.
بنا بر گزارش شبکه بی بی سی، دولت موقت بولیوی مدعی است که به دلیل شیوع ویروس کرونا، زمان انتخابات را برای دومین بار از سه هفته به دو ماه دیگر موکول کرده است.
پیش از این انتخابات ریاستجمهوری بولیوی قرار بود در ابتدا در تاریخ سوم ماه می (۱۴ اردیبهشت ماه) برگزاری شود و هماکنون قرار است در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) برگزار شود.
در تاریخ هفتم مردادماه، دادگاه عالی انتخاباتی بولیوی با استناد به وضعیت شیوع کرونا، برای دومین بار، برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت اما این مسئله موجی از خشم گروههای چپگرا را برانگیخت و معترضان معتقدند که رئیسجمهور موقت این کشور در تلاش است با این ترفندها دوران ریاستجمهوری خود را طولانیتر کند و بیشتر در قدرت بماند.
بنا بر گزارش بی بی سی، یکی از معترضانی که در این اعتصابها مشارکت کرده بود، تأکید کرد: «ما مردم بولیوی خواستار برکناری رئیسجمهور موقت و وزرای بیخاصیت وی هستیم. آنها میخواهند بهانه کرونا و سلامت مردم، کشور را چپاول کنند».
سازماندهندگان اعتراضات بولیوی گفتهاند که اجازه عبور پرسنل درمانی، تجهیزات پزشکی و سوخت را از مسیرهای بسته خواهند داد اما دولت موقت مدعی شد که بسته شدن مسیرها باعث کاهش تامین اکسیژن و دیگر تجهیزات برای درمان کرونا شده است و و در همین راستا رئیسجمهور موقت این کشور روز دوشنبه به ارتش و نیروهای پلیس دستور داد برای مقابله با معترضان وارد عمل شود.
طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون ۹۳ هزار و ۳۲۸ نفر از مردم بولیوی به کروناویروس مبتلا شدهاند و سه هزار و ۷۶۱ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
سال گذشته و پس از برکناری «اوو مورالس» رئیس جمهور قانونی بولیوی توسط ارتش و سر کار آمدن دولت موقت تحت حمایت آمریکا در این کشور، نیروهای امنیتی صدها تن از طرفداران مورالس را مورد حمله شدید قرار داده است.
مورالس که اولین رئیسجمهور بومی بولیوی بود، با وجود پیروزی مجدد در انتخابات ریاستجمهوری که پاییز امسال برگزار شد، از سوی مخالفین به دست بردن در آرا و تقلب متهم شد. او هرچند با برگزاری دوباره انتخابات موافقت کرد، اما نهایتا ۲۱ آبان تحت فشار مخالفین مورد حمایت آمریکا، بولیوی را به مقصد مکزیک ترک کرد. او برای «انجام امور درمانی» راهی کوبا شد و سپس به آرژانتین پناهنده شد.
از آن زمان، دولت کودتای بولیوی به ریاست «جنین آنز» که از نوادگان استعمارگران اولیه بولیوی است، اعتراضات مردم را با سرکوب و خشونت پاسخ داده است و کشتار بومیان این کشور را بار دیگر احیا کرده است.